חלב שאוב

lider11

New member
חלב שאוב

שלום! יש לי תאומות בנות 4 חודשים, ואני שואבת להן חלב מהלידה. ליאל שוקלת כ-5.5 ק"ג ומאי כ-6 ק"ג. יש לי 3 שאלות: 1.בטיפת חלב אמרו לחשב את כמות החלב ליום לפי הנוסחה: 150כפול ק"ג. לפי הנוסחה יוצא שהן אמורות לאכול בין 800 ל-900ML ביום. אך הן בקושי מגיעות ל-600. האם הנוסחה נכונה גם לגבי חלב אם או רק לתמ"ל?והאם יש מקום לדאגה? (הן עולות יפה במשקל, אבל 600ML ביום הן אוכלות מגיל חודש וחצי. זה לא אמור לגדול?) 2. כמות החלב בכל ארוחה משתנה: בין 60 ל-120, אך לא יותר. מרווח בין הארוחות בדרך כלל 3.5-4 שעות. האם זה תקין או שהן אמורות לאכול כמות שווה בכל ארוחה? 3. אני מקפיאה חלב כבר חודש וחצי. האם יש צורך לחדש את המלאי של החלב ואחרי כמה זמן? (להפשיר את הישן ולהקפיא טרי). או שהרכב של חלב שאוב לא משתנה כמו בהנקה? תודה רבה

מינימי2

New member
הבנות שלך קראו את החומר ../images/Emo8.gif

והן מתנהגות בדיוק כמו תינוקות יונקים
הנוסחה אכן רלוונטית לתמ"ל ולא לחלב אם. יונקים הניזונים מבקבוק יאכלו לכל היותר 120-150 מ"ל של חלב בכל גיל משום שהרכבו של חלב אם משתנה ככל שההנקה נמשכת, ערכו הקלורי ורמת השומנים שבו עולה ולכן אותה כמות של חלב תשביע גם תינוק גדול יותר. תמ"ל, לעומת זאת, לא עובר שינויים בהתאם לגיל התינוק ולכן יש צורך להעלות את הכמות. לא נשמע שיש לך מקום לדאגה ואם הבנות עולות במשקל כצפוי, מתפתחות, מרוצות ושבעות - סימן שהכל מאה אחוז. גם השינוי בכמות החלב שהן אוכלות בכל ארוחה היא חיקוי של התנהגות של יונקים. כשתינוק יונק ישירות מן השד ייתכן שיאכל 60 CC בארוחה אחת, ובאחרת יאכל 100 CC ואין לנו דרך לדעת כמה הוא באמת אכל. מכיון שחלב אם עובר שינויים גם בהתאם למזג האויר ולשעות היממה (אחר הצהריים ובערב, למשל, החלב מכיל יותר שומן), ייתכן שיאכלו כמות משתנה בהתאם להרכב החלב שאת נותנת להן. סמכי עליהן שיידעו לאכול כמה שהן צריכות, רק הקפידי להציע בבקבוק בעל זרימה איטית כדי שהחלב לא יישפך ללא בקרה לפיהן ויגרום לכך שיאכלו יותר ממה שהן צריכות. חלב קפוא יכול להישאר במקפיא רגיל עד שלושה חודשים. עם בכנת לך מחסן חלב לשעות חרום השאירי אותו קפוא והשתדלי לתת לביתך חלב טרי כיון שאכותו טובה יותר מאכות של חלב מופשר (הקפאה הורסת חלק מהמרכיבים החיים שבחלב האם... הוא אמנם עדיף פי כמה על חלב מלאכותי, אך אם אפשר לתת טרי - עדיף).

1טלטלים

New member
חלב שאוב

היי,קודם קבלי
על הנקת תאומים! נוסחה-טובה לתמ"ל...חלב אם מתאים את עצמו לדרישות של התינוק,איכותו והתאמתו משתנה בהתאם לדרישות של תינוק(צרכיו האישיים),כמות החלב נשארת די קבועה,אך איכות משתנה,מה שלא קורה לתמ"ל,לכן,יש דרישה לעלות כל הזמן לעלות את כמות האבקה על מנת להתאימה לצרכיו של התינוק.תינוק יונק מגיל חודש יכול לסיים בין 120 עד 150 מ"ל לארוחה וכך עד לגילאים מתקדמים יותר.הן לא אמורות לאכול כומת שווה בכל ארוחה,תראי,זה הגיוני שגם את אכולת בדיוק כך,הרי בכל ארוחה כמות של אוכל משתנה גם אצלך וזה תלוי במס' משתנים:מידת רעב,מצב רוח ועד....הייתי סומכת על מנגנון רעב/שובע שלהם . מקום לדאגה?אם הן עולות יפה במשקל,מתפתחות,יש מספיק טיטולים (פיפי),הן חיוניות,ערניות --->אין מקום לדאגה! תהני מהן ! לגבי חלב קפוא-יכול להישמר במקפיא בין 3-4 חוד'...חידוש מלאי :תלוי בצרכים שלכן !אפשר לנסות את הטריק של סופר,חלב "חדש" אחורה ו"ישן" יותר קדימה לשימוש.כך,ניתן ליצור תחלופה,לא?נראה לך? על מה את חשבת? נכון,שחלב אם שהוקפא לא השתנה,אך הוא עדיין פי כמה וכמה טוב יותר עבור תינוק,גם אם הוא נשאב לפני חודש וחצי.אין מה להשוותו לתמ"ל,רוב האיכויות של חלב אם נשמרות היטב גם בהקפאה. אפשר לשאול - ניסית להניק אותן ? בהצלחה בהמשך,

lider11

New member
עונה

תודה על התגובות והעצות, ולשאלתך: אני מקפיאה חלב גם כי אני חוזרת לעבודה עוד מעט ולא אוכל לשאוב (הן יצרכו לאכול 3 ארוחות כשאני לא בבית), וגם כי אני מתכננת נופש של כמה ימים בעוד חודשיים (!!!), בלי הבנות, לכן דאגתי לגבי החלב שהוקפא בימים אלו ולפני חודש. ולשאלתך השניה- הבנות נולדו פגות בשבוע 33, משקלים 1700+1900, ו"בילו" שבועיים בפגיה, שם לא ממש עודדו אותי להניק. כשחזרנו הביתה ניסיתי להניק , אך הייתי כל כך מותשת מעייפות שלא התמדתי והן התרגלו לבקבוק. היום אני כבר לא מצטערת, כי השאיבה לוקחת 10 דק', 4 פעמים ביום, ואני מגיעה לכמות של 1700ML ביום. ואני יכולה חופשי לצאת מהבית עם הבנות או בלעדיהן ולא לדאוג.

למעלה