חלב שאוב

גישעפט

New member
חלב שאוב

בתי בת שישה שבועות, אני שואבת לה חלב מדי פעם. כמה CC היא אמורה לאכול מבקבוק בארוחה אחת?

מינימי2

New member
חלב שאוב

נתחיל מזה, שמתן בקבוק הוא בעייתי, בייחוד בשלבים המוקדמים של ההנקה. יש אמנם תינוקות המסוגלים לאכול גם מבקבוק וגם מן השד ללא בעיה, אך יש תינוקות ששילוב בקבוק גורם לבעיות שונות בהנקה (בלבול פטמות, העדפת בקבוק ושביתת הנקה ועוד). כדאי לתת בקבוק רק אם אין ברירה ולהקפיד על מספר כללים: 1.אמא לא נותנת בקבוק אלא רק אדם אחר - סבתא, אבא, מטפלת.... ורצוי שאמא לא באזור. 2.חשוב להקפיד על מתן החלב בבקבוק בעל פטמה רחבה וזרימה איטית (אוונט מס.0) כדי למנוע אכילת יתר ובעיות נוספות שבקבוק עלול לגרום. 3.הפסקות יזומות במהלך האכילה כדי לראות אם התינוקת רוצה בכלל להמשיך לאכול. כמות חלב אם אינה שווה לכמות תחליף שתינוק בגיל הזה אוכל משום שהרכבו שונה. בגיל כה צעיר אפשר שתאכל 60-80 מ"ל אך זה כמובן נתון לשינוי מתינוק לתינוק. במידה וביתך תקבל חלב בבקבוק בעל זרימה איטית סביר להניח שתאכל רק כמה שהיא צריכה ולא יותר, ואם תסיים את כל החלב מהבקבוק יהיה אפשר להציע לה תוספת.

גישעפט

New member
תגובה ושאלה

היא שותה חלב שאוב רק כשאין ברירה ואני צריכה לצאת בלעדיה. בפעם האחרונה היא גמעה 80 מ"ל בתאבון רב ורצתה עוד. ראיתי בקישור כאן במאמר של אסתר גרוניס נדמה לי, וגם בטיפת חלב אמרו לי שבגילה היא אמורה לאכול 120-150 מ"ל. שאלה נוספת: האם אפשר לערבב חלב מתאריכים שונים לארוחה אחת?

מינימי2

New member
כמות חלב

120-150 מ"ל היא הכמות המקסימאלית ביונק יאכל מבקבוק, בלי קשר לגיל. הסיבה - חלב אם עובר שינויים עם התמשכות ההנקה כך שאותה כמות חלב תספק גם תינוק גדול יותר. מה שמשתנה הוא הרכב החלב - אחוזי השומן עולים כך שהחלב בעצם "מרוכז" יותר ומשביע יותר. האם היא קיבלה את החלב בבקבוק בעל זרימה איטית? יש חשיבות רבה לקצב זרימת החלב. פטמה עם זרימה מהירה תגרום לכך שהתינוק יאכל פשוט כי החלב נשפך לו לפה ולא בהכרח מכיון שהוא עדיין רעב. אפשר לערבב חלב מתאריכים שונים לארוחה אחת. אם את מערבבת את החלב ולא נותנת מיד אלא שומרת מספר שעות/ימים במקרר, הערבוב יתבצע לאחר ששתי המנות מקוררות באותה טמפ'. אם את מערבבת ונותנת מיד את הארוחה אז אין משמעות להשוואת הטמפ'.

למעלה