חלב "ראוי"

יובליק

New member
חלב "ראוי"

האם יש חלב אמיתי (מפרה או עיזים) שיותר ראוי לקנות אותו? אני מתכוון לחלב מחיות שמקבלות טיפול מפנק כמו להסתובב חופשי ולרעות חופשי באחו בשטח מוגדר וחליבת חלב רק פעם ב.. ובתנאים נוחים ולא בצורה ברוטלית וכוחנית. חיות שהוולדות שלהן לא נלקחות מהן ישר לאחר ההמלטה, בקיצור חיות יותר טבעיות. אני בטוח שקיימים בארץ כמה חוות מצומצמות שעובדות בשיטה הטבעית , הייתכן? שמעתי שזה מה שיש בדיוק בהולנד, האם ראוי יותר לרכוש חלב ומוצרי חלב מהולנד?

דורית 407

New member
אפשרויות

א. לגדל בעצמך בתנאים טובים (אם זה אפשרי) ב. לבדוק אישית, מגדלים, ולמצוא מישהו טוב, ולקנות ממנו. אם כי זה עשוי להיות כרוך בטירחה, וקשיים כמו מרחק גאוגרפי, מה שעשוי לעשות את זה לא אקולוגי - אם תיסע במיוחד 100 קילומטר כדי לקנות 3-4 ליטר חלב. אבל אולי יש לך מזל, ובקרבת מגוריך מגדל טוב, או שאתה ממילא נוסע הרבה, ועובר ליד מקום כזה. ג. יתכן שלחלב האורגאני - נותנים לבעלי החיים תנאים טובים יותר, על פי תקן מחייב. את התקן ניתן למצוא באתר משרד החקלאות (תגיד לי אם אתה צריך עזרה למצוא את התקן). היתרון - חלב אורגאני עשוי להיות בחנות בקרבת מגוריך.

יובליק

New member
חלב אורגני של הרדוף

נתקלתי במותג הזה ורכשתי פסטה של הרדוף, הוא נמצא במחלקה של מוצרי טבע בסופר באיזורי, אני אחזור לסופר ואנסה למצוא גם חלב, אני מניח שהוא יהיה יקר יותר וזה סבבה. הממשלה לא יצאה לפני כמה שבועות בהצהרה שהיא מפריטה את החלב ומוצרי החלב? אולי זוהי הזדמנות מצויינת להתחיל לייבא מוצרים מהולנד.

gs1234

New member
אין דבר כזה

כל הנקודות שהעלית קיימות בתעשיית החלב, ואתייחס כאן רק לנקודה אחת: העגלים הזכרים, שנגזלים מהפרה מיד לאחר ההמלטה. התופעה הזו קורית בכל המשקים, כולל משקים קטנים וביתיים ומשקים אורגניים. העגלים הזכרים לא מניבים חלב, והטיפול בהם יעלה לבעל המשק כסף רב. הם מעדיפים למכור אותם בגיל 0 לתעשיית הבשר, שתגדל אותם בכלובים קטנים כדי שלא יתפתחו בהם שרירים והבשר שלהם יישאר רך, והם יוכלו לקרוא לו בשפתם המכובסת "עגל חלב". גם חלב "אורגני" נחלב מפרות שעגליהן נגזלו מהן מיד לאחר ההמלטה. החלב ה"ראוי" היחיד הוא חלב סויה, חלב אורז, חלב שקדים, חלב שיבולת שועל, חלב קוקוס וכל חלב אחר שלא נחלב מבעלי חיים.

יובליק

New member
למה לגזול את העגלים?

הרי כל העניין הזה הוא בסה"כ פסיכולוגי, למה לא להצמיד לפרה עטין מלאכותי שישמש את העגל (ולחסום את שאר העטינים האמיתיים) ולתת לעגל תזונה חילופית מתאימה או שישתה 10% (זה מספיק לו) מחלב אימו, תנו לאמא להיות קצת עם הבן מה הבעייה? גידול בכלובים קטנים לשם בשר רך? אז משם זה מגיע? גועל נפש איזה אנשים ברבריים ופרימיטיביים אנחנו. מה עם ההנדסה הגנטית? למה לא מהנדסים בשר רך במעבדה וזהו? מדברים על גידול איבריים פנימיים במעבדה כבר שנים, יאללה הגיע הזמן.

דורית 407

New member
לגבי העניין הפסיכולוגי

בני אדם, שתינוקם נגזל מהם - עשויים לחפש אותו כל חייהם. ראה מקרה ילדי תימן. אצל פרות זה לא ככה.

יובליק

New member
טוב הפרות נחותות מאיתנו משמעותית אבל

הבנתי שהן בוכות וקוראות לעגלים שלהן במשך ימים, סובלות. ומה בקשר לעגלים עצמם? רק מתחילים את החיים ופתאום תוקעים אותם בכלוב ותוך כמה ימים בצלחת של מישהו? יש פתרונות אבל נראה שאף אחד לא ממהר ליישם אותם.

דורית 407

New member
חלק מהעגלים גדלים גדול במרעה חופשיים

חלק מהעגלים גדלים במרעה חופשיים, עד שלב הפיטום. רק באיזור הכינרת מעל 30 אלף ראשי בקר במרעה ציטוט מאתר מנהל הכינרת: "בשטחי המרעה שבתחום אגן היקוות הכינרת מצויים כ – 30,000 ראשי בקר המפוזרים על פני כ – 800,000 דונם של שטחי מרעה" המקור - http://www.kineret.org.il/showMitkan.asp?CatID=5&ArticleID=32 תזכור שיש עוד איזורים לא רק בארץ... גם בעולם, גם במקומות עם הרבה יותר גשם ועקב כך יותר עשב

gs1234

New member
אלה לא פרות חולבות

פרות ברפת תמיד נמצאות בתנאי כלא, כולל צריבת מספר על הגוף, חיתוך קרניים, חיתוך אוזניים, אונס אלים בכל שנה לצרכי עיבור, גזילת העגלים הזכרים, חליבה אלימה פעמיים או שלוש בכל יום, התפלשות בצואה, ועוד. אז מה את אומרת, שבעלי חיים לא רגישים כמו בני אדם? לא אכפת לפרות שלוקחים להן את העגל? לא כואב להן כשגודעים להן את הקרניים? לא מפריע להן להתפלש בצואה? יכול להיות שזה נכון, אבל אני מעדיף להביט במצב שלהן מנקודת מבט של חמלה אנושית, ולדעתי כל אדם בעל מצפון צריך להניח שכן, הפרות כן סובלות, הן מאמצות מנהגי אבלות כשלוקחים להן את העגלים, כואב להן כשגודעים להן את הקרניים, ומפריעים להן הזבובים והלכלוך ברפתות. חובה על כל אדם בעל מצפון להימנע מלקחת חלק במעגל הסבל הזה.

אנשים עובדים על זה , חלקם

מאוד מסורים לנושא זכויות בעלי חיים ומנסים לפתור את זה בדיוק בגלל הסיבות שאמרת . זה כנראה יקרה עוד בימי חיינו אבל יקח לפחות עוד כמה שנים עד שזה יקרה ,בינתיים אפשר ורצוי לעשות כמיטב יכולתנו להימנע מלגרום לסבל לא הכרחי (כבר פיתחו בשר מלאכותי במעבדות אבל צריך למצוא שיטות שיגרמו לזה להיות מספיק כדאי כלכלית ברמה מסחרית ) . דרך אגב ממליץ לראות את ההרצאה הבאה שמבהירה הרבה מהנושאים האלו : http://www.youtube.com/watch?v=omweihtaYwI

Amir Shvoong

New member
בדיוק, שלא יספרו לך סיפורים+טיפ

כפי שבדקתי, ואני משוגע על מוצרי חלב ולאחרונה ויתרתי עליהם לחלוטין, אין דרך הומניטרית ליצר חלב. ייצור החלב, כמו בקרב בני אדם, מתרחש כאשר יש עגל. אין עגל חדש אין חלב. אבל מצאתי תחליף נהדר שממש מחזק אותי לדבוק בעמדתי הקיצונית (כן, רבים מרימים גבות לגבי העניין הזה שלי), התחליף הכי טוב וטעים שמצאתי הוא חלב שקדים. לא חלב סויה (המזעזע בטעמו), ולא חלב אורז. חלב שקדים לא כזה שקונים מוכן במחיר גבוה. לאחר בדיקה קלה, מצאתי שאם מערבבים שקדימון (מוצר הקיים בחנויות טבע) עם מים, נוצר חלב בטעם שקדים עם מרקם נהדר. הבעיה: השקדימון יקר בטירוף 44.90 ש"ח לצנצנת בטבע קסטל. בגרין מרקט במבצע - 35 ש"ח. כן, עשיתי סקר שוק. בכל אופן, התוצאה נהדרת. אם מוסיפים לזה סילן, מקבלים משקה ממותק בטעם גן עדן. את המרכיבים הכנסתי לבלנדר ובפעם הראשונה כבר יצא לי משקה מנצח. כמו כן, לאחר כמה שעות במקרר, החלב נשאר באותו המרקם, כלומר, המרכיבים שלו לא נפרדו. אני יודע שאני לא המצאתי את הגלגל בעניין, אבל ממליץ ל"יוצאים מהארון" כמוני לנסות זאת. שבוע טוב, אמיר

Amir Shvoong

New member
מעניין, אבל קשה לי להאמין

בסופו של דבר מדובר על תעשיה. בכדי שתעשיה תהיה רווחית חושבים על תהליך הייצור, ועל גמיקים שפשוטי העם (כמוני) עשויים להאמין שאכן הרדוף מייצרים חלב וגבינות בדרך שמקובלת עלינו. מבדיקה קלה שעשיתי, להרדוף אין שום סרטונים שבהם רואים עיזים רועות בואדי בחופשיות, או צילום תהליך של ייצור החלב. אילו אני הייתי מייצר חלב בדרך שלא פוגעת בבעלי חיים הייתי דואג שכל העולם יראה את זה והייתי מצלם את תהליכי הייצור. משום מה, זה לא קורה. ואם משהו מהרדוף קורא את זה, יש לכם רעיון שיווקי נהדדר ממני. אמיר :)

חלב עיזים

יש משקים בארץ שחלב הוא אורגני מפרת מסתובבות חופשי הבעיה שזה עולה יקר מאוד ללא קשר לאידיאולוגיה כמובן

moshiko991

New member
מאז הרפורמה גידול הפרות יותר הומני

מאז הרפורמה שהונהגה בענף הבקר לחלב ב-2007 השתנו לטובה תנאי המחיה של הפרות וכמובן שעדיין יש הרבה מה לשפר. הפרות חיות במבנים יותר גבוהים ומרווחים עם מערכות צינון ואוורור והן מקבלות מזון יותר יקר ואיכותי. העגל מורחק מאימו כי הוא זקוק לסביבה סטרילית והוא נמצא בכלוב רק עד גיל הגמילה (60 יום). גם גדיעת הקרניים הופסקה. כמובן שכל זה הוא רק הרע במיעוטו אבל חשוב לדעת....מצורף המדריך לרווחת בעלי החיים של משרד החקלאות לאחר הרפורמה.

למעלה