מתכון לקולרבי
רק הערה לגבי הכמויות, אני כותבת לך כמות לארבעה אנשים, כי אני בד"כ עובדת עם כמויות קצת גדולות יותר כדי שישאר, כמובן שאפשר להקטין או להגדיל ביחס מתאים.
200 גר' עגבניות. אפשר שרי, לצלות בתנור על 180 עד שהן רכות (לחצות לפני הכנסה לתנור). למעוך ל"פירה" עגבניות או מחית עגבניות.
בזמן שהן בתנור לחמם מחבת על חום בינוני, להוסיף שמ"ז ולהוסיף 3 שיני שום קצוצות ושלוש כפות ג'ינג'ר טרי כתוש, לקלות עד שהם מתקרמלים קלות.
להוסיף 2 מקלות למון גראס קצוצים (להסיר עלים חיצונים קשים), כף כורכום כתוש וחצי כף פתיתי צ'ילי (המיובשים, לא רוטב). לבשל עד שהעלים מתרככים, בערך 4 דק'.
כשהעלים מתרככים להוסיף 50 גר' קרם קוקוס ולהמשיך לבשל עד שעולה מהמחבת ריח אגוזי חזק. כשהריח מתפשט להוסיף רבע כוס קוקוס קלוי. אם יש לך טרי זה מהמם, אבל בארץ די קשה להשיג, את אפשר פתיתי קוקוס שקונים בסופר. לבשל עוד דקה, דקה וחצי ולהוריד מהאש.
לערבב את מרכיבי המחבת עם פירה העגבניות, לקלף קולרבי ולחתוך דק, אני חותכת לעיגולים במנדולינה. לתבל בשמ"ז ובפירה התבלינים שערבבת, להכניס לתנור ולאפות 15-20 דק' על 180 עד שהקולרבי רך. אם נראה לך שתערובת התבלינים-פירה נשרפת, לכסות בנייר אלומיניום.
טעים מאוד