חלב קוקוס - רעיונות?

merav999

New member
חלב קוקוס - רעיונות?

נשאר לי 3/4 פחית קרם קוקוס - יש רעיונות מה לעשות איתה (עדיף לא קינוחים)

ladybug6

New member
תפו"א ברוטב קארי וקרם קוקוס בתנור

אפשר להוסיף עוד ירקות כמו כרובית, אפונה, ברוקולי, קוביות קטנות של גזר..
אפשר לעשות את אותו דבר גם עם נתחי סויה.

או פסטה עם רוטב קארי וקרם קוקוס.

בבלוג של נטלי יש מתכון לסלט חם של גרגרי חומוס עם תבלינים וקרם קוקוס שנראה טוב..

merav999

New member
החומוס וקרם קוקוס של נטלי נראה טוב :)

אשמח גם למתכון לתפוח אדמה ברוטב קארי וקרם קוקוס בתנור :)

ladybug6

New member
האמת שאין לי מתכון

כי לא הכנתי כזה בדיוק (עוד אחד מהדברים שתכננתי ועוד לא מצאתי לו זמן..)
אבל יש משהו דומה בבלוג של פתיתים:
http://www.ptitim.com/curry_potatoes/
אצלו זה במחבת, ולא עם המון רוטב. האמת שנראה טוב.
אני הייתי מבשלת את הקרם קוקוס עם התבלינים ואז שופכת על פרוסות תפו"א (כמו גרטן) ואופה עם מכסה עד שהם רכים, ואז נותנת עוד צריבה בלי הכיסוי להשחמה של הלמעלה. סביר להניח שאני גם הייתי מדללת את הרוטב עם חלב סויה לא ממותק ואם צריך מסמיכה עם קצת קורנפלור, כדי שהטעם הקוקוסי לא יהיה תוקפני, אבל למי שאוהב אותו זה סבבה.
הדבר היחיד שלא התחברתי אליו זה הקינמון בתיבול. אני הייתי נשארת עם קארי, מלח פלפל, ואולי קצת אבקת שום וכורכום.

נטאשKה

New member
כמעט כל מנה אסייאתית זקוקה לחלב/קרס קוקוס

אם את אוהבת את הסגנון הייתי מחפשת מתכונים כאלה. אם תגידיר סגנון של אוכל אשמח גם להעביר מתכונים

merav999

New member
אני אוהבת אוכל אסייאתי

חשבתי על מוקפץ ברוטב קרם קוקוס וקארי אדום אבל עשיתי מוקפץ בשבועיים האחרונים אז מחפשת משהו אחר

נטאשKה

New member
יש מלא מתכונים שהם לא מוקפץ

אורז בקוקוס, פאי קוקוס בתבניות אישיות, קולרבי אפוי בקוקוס ולמון גראס, טופו במשרת קוקוס וכוסברה... באמת שלא חסר. תני איזה כיוון.

נטאשKה

New member
מתכון לקולרבי

רק הערה לגבי הכמויות, אני כותבת לך כמות לארבעה אנשים, כי אני בד"כ עובדת עם כמויות קצת גדולות יותר כדי שישאר, כמובן שאפשר להקטין או להגדיל ביחס מתאים.

200 גר' עגבניות. אפשר שרי, לצלות בתנור על 180 עד שהן רכות (לחצות לפני הכנסה לתנור). למעוך ל"פירה" עגבניות או מחית עגבניות.

בזמן שהן בתנור לחמם מחבת על חום בינוני, להוסיף שמ"ז ולהוסיף 3 שיני שום קצוצות ושלוש כפות ג'ינג'ר טרי כתוש, לקלות עד שהם מתקרמלים קלות.

להוסיף 2 מקלות למון גראס קצוצים (להסיר עלים חיצונים קשים), כף כורכום כתוש וחצי כף פתיתי צ'ילי (המיובשים, לא רוטב). לבשל עד שהעלים מתרככים, בערך 4 דק'.

כשהעלים מתרככים להוסיף 50 גר' קרם קוקוס ולהמשיך לבשל עד שעולה מהמחבת ריח אגוזי חזק. כשהריח מתפשט להוסיף רבע כוס קוקוס קלוי. אם יש לך טרי זה מהמם, אבל בארץ די קשה להשיג, את אפשר פתיתי קוקוס שקונים בסופר. לבשל עוד דקה, דקה וחצי ולהוריד מהאש.

לערבב את מרכיבי המחבת עם פירה העגבניות, לקלף קולרבי ולחתוך דק, אני חותכת לעיגולים במנדולינה. לתבל בשמ"ז ובפירה התבלינים שערבבת, להכניס לתנור ולאפות 15-20 דק' על 180 עד שהקולרבי רך. אם נראה לך שתערובת התבלינים-פירה נשרפת, לכסות בנייר אלומיניום.

טעים מאוד

ירקות מבושלים בחלב קוקוס

פרחי כרובית, קוביות תפוחי אדמה, אפונה קטנה.

העיקרון הוא שהכל קטן. מאדים עם מעט שמן את הירקות, כשהם מתרככים מוסיפים את קרם הקוקוס, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מתאים מאד להוסיף כוסברה קצוצה דק וקארי מדרס.

להגיש עם אורז זה מעדן.

ורם נמאס לך מהקארי

אז בלי ואפשר להשתמש בזרעי כוסברה תוך כדי הבישול, זרעי כמון, קצת אגוז מוסקט שגררת זה עתה על הזסטר וכמובן שום ממש לפני הסוף שיישאר ארומטי.

merav999

New member
תודה לשתיכן :)

עכשיו אני רוצה להכין את הכל

שמרתי אצלי את הרעיונות שלכן

למעלה