חלב עיזים

roihand1

New member
אני מאוד אוהב לשלב אותו בפשטידות ירק,

להכין איתו יוגורט או פשוט לשתות אותו ככה! הרבה אנשים לא סובלים את הטעם, אבל אם את אוהבת את יכולה להשתמש בחלב הזה בכל מתכון שדורש חלב רגיל.

הטעם של חלב העיזים די חזק ולכן לא טעים לכולם

לטעמי הוא מוסיף המון לתבשילי ירקות שונים - הולך מצויין עם בטטה (כמו פשטידת בטטה עם יוגורט עיזים) ובכלל - חלב עיזים ידוע כבריא יותר מחלב

לא התכוונתי למתכון לחלב עיזים...

התכוונתי למתכון שבו ניתן לשלב את החלב. המתכון שהוצע לי עם פשטידת הבטטות נשמע מעניין, אשמח למתכון שלו.

פשטידת בטטה עם יוגורט עיזים

מכינים בצק פריך מבשלים בטטות - בערך 4 בינוניות, במים עם כמה גבעולי טימין, עד שהבטטות מתרככות. מסננים את המים ומוציאים את הגבעולים. מועכים לפירה ומוסיפים גביע יוגורט עיזים, ביצה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי. מכינים את קלתית הבצק איך שאוהבים ומוסיפים את מלית הבטטה. אפשר לקשט למעלה עם גרעיני דלעת והכי טוב עם פרוסות גבינת עיזים (פרומעז). אופים בחום בינוני עד שהמלית יציבה, בעלת קצוות מעט שחומים והבצק מזהיב. בתאבון

אבל לי יש חלב עיזים ולא יוגורט

ואם את יכולה לתת הסבר להכנת הקלתית זה יעזור אם יש עוד מתכונים אחרים אשמח לקבל.

נראה לי שזה יעבוד גם עם חלב, פשוט לשים לב שזה

לא יצא נוזלי מדי. המרקם הוא פחות או יותר של פירה. לגבי הקלתית - בצק פריך: 200 גר' קמח, 100 גר' חמאה, 1 ביצה ו 2-3 כפות מים. במעבד מזון מעבדים את הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה טרופה ומים, מעבדים בפולסים עד ליצירת בצק. לא יותר מדי כדי לא לקלקל. מקררים לפחות חצי שעה. מרדדים מרפדים תבנית פאי משומנת. וכאן הדעה הרווחת היא שיש לאפות את הקלתית ויש שיטות שונות, בד"כ מניחים על הקלתית נייר אפיה ומעליו משקולות מיוחדות לאפיה או שעועית רגילה (לא מבושלת כמובן) אני לא תמיד אופה את הבצק, מצאתי שהתוצאה טעימה לא פחות ואין הצדקה לאפיה המוקדמת... בכל אופן אני מרפדת את התבנית ומכניסה למקפיא לחצי שעה לפחות ורק אז מוסיפה את המלית ומכניסה לתנור. זה שומר על הפריכות של הבצק.

למעלה