חלב סויה

חלב סויה

היי,
(טבעונית מתחילה.. )
שאלה - כמה זמן מחזיק חלב הסויה במקרר לאחר פתיחה? כמו חלב רגיל (סביב השבוע?) או יותר? או פחות?
ואותה שאלה גם לגבי ממרחי הטופו (בסגנון גבינה)

תודה :)

ואם כבר חלב סויה - מה הסוג האהוב עליכם לנס קפה?

עד שלא מריח טוב

אבל על בטוח שבוע.
אני לא שותה קפה אבל אני אוהבת חלב סויה של אלפרו ללא סוכר ומלח.

יוספה 51

New member
ממרחי הטופו מחזיקים הרבה יותר

ואני עברתי לאספרסו, לצערי.. כי לא טעים לי חלב סויה בקפה.

Anathema Device

New member
ניסית הרבה סוגים? יש הבדלים ניכרים בטעם

אני לא אמליץ על סוג מסויים כי זה מאוד אישי (מה שאני אוהבת ומה שאחרים אוהבים יכול להיות מאוד שונה לפעמים), ומשתנה עם הזמן (לפחות אצלי, סוג שלא סבלתי בעבר נהיה בסדר עם הזמן, או שהתרגלתי או משהו, וזה הסוג שבנזוגי אוהב)

ואני בכלל הפסקתי עם קפה עוד לפני הטבעונות :-* (קפה אף פעם לא עורר אותי כמו שמספרים. אולי ההמתקה עשתה את העבודה. עברתי לשייק ירוק אחרי תחנת מעבר של מיץ עשב חיטה המגעיל אך יעיל, ופה הירוק עושה את העבודה ולא ההמתקה - לא תמיד השייק מתוק).

smaak

New member
ניסית גם את משקה הסוייה הלא ממותק?

אני גם ניסיתי כמה סוגים עד שמצאתי את מה שהכי טוב לי לקפה- סוייה לא ממותק, הטעם שלו הכי ניטרלי בעיניי, כל השאר היו או כבדים מדי (כמו שיבולת שועל), או אנמים בטעם (כמו חלב אורז)..

lollapalooza

New member
אצלי זה מחזיק יותר משבוע

אני שותה כוס קפה אחת ביום בד"כ, ככה שלוקח לקרטון סויה (או שקדים, אני מחבבת יותר את השקדים לאחרונה) די הרבה זמן להגמר. לדעתי הקרטון שכרגע במקרר שלי נמצא שם אולי שבועיים, והטעם וגם הריח בסדר גמור. לא הרגשתי שום שינוי.

קרקלה

New member
אני אוהבת את הטרי של תנובה

לא מתגייש בקפה כמו של אלפרו (תופעה מעצבנת שחלב הסויה נראה מקולקל ומתאחד לגושים - זה קשור לחוזק הקפה אגב) ולדעתי טעים יותר. אבל כמו שאמרו, זה ענין אינדיוידואלי ובכל מקרה צריך להתמיד לפני שמתרגלים לטעם, זה טעם נרכש. מחזיק בקירור כמו חלב פרה פחות או יותר.
&nbsp
גבינת סויה, לפחות זו של טופוטי, מחזיקה המון זמן (באמת, חודשים!).
&nbsp
&nbsp

קרקלה

New member
וגם: היו תקופות שלא גמרתי ליטר

לפני שהתקלקל - אפשר להקפיא חצי ולהפשיר אח"כ.

קרקלה

New member
תלוי מתי הקפאת, אני מניחה.

אני מתיחסת לזה כאילו הפריזר הקפיא את זמן, ומרגע ההפשרה יש עוד כמה ימי שימוש
. לא יודעת איך יתנהג חלב אגוזים,אני מניחה שיעבוד.

למעלה