חלב סויה

Octopussy

New member
תנובה היא מודל לשקר וזלזול בציבור

מקרה הסיליקון בחלב, בו עמד מנכ"ל תנובה מול המצלמה ודחה את טענת העיתונאי המלווה בצילומים מתוך המחלבה, ושיקר בצורה מזלזלת בציבור, מתוך הרגשת כח בלתי ניתנת לערעור, נתנה לציבור הצרכנים הזדמנות לשינוי מאד חשוב.
זה שהציבור מטומטם - אז הוא משלם. אם גם חרם הקוטג' לא גרם לציבור לשנות את מקורות מזונו - אז באמת מצבו קשה.
מאז לא קניתי שום מוצר של תנובה, ומשתדל גם לא מחברות הבת שלה.
מי שלא שם עלי ומשקר אותי בפנים - איני שם את מוצריו בביתי.

Octopussy

New member
כי כתבת על תנובה המשקרת ומעלימה מהציבור...

ואני הוספתי משלי על שקרי תנובה והציבור המטומטם...
לא מתאים ?

נטאשKה

New member
שאלתי כי לא הבנתי את ההקשר

היה לי הרושם שאתה כותב כביכול לסתור את דברי או להביע אי הסכמה כלשהי, בעוד ששניינו מסכימים. לכן שאלתי.

ladybug6

New member
למרבה הצער

על כל גנב שנתפס, יש 10 שלא נתפסו.
אני מאמינה שכל חברה כלכלית פועלת מתוך אינטרס אחד יחיד ומובהק והוא להרוויח יותר כסף. החל מתאגידי ענק מפלצתיים ועד לאיש עם הדוכן כריכים ליד הבית שדחף לכריך טונה ישנה או חביתה בת יומיים כי התבאס לזרוק לפח.
כולם ימכרו לך בחיוך וישרו בך בטחון במוצר שלהם, אבל מה לעשות שרובם מוכרים לך הרבה מאוד שקרים ביחד עם הכריך.
תנובה לא חריגה בנושא הזה, למרבה הצער. לסמן אותה כסמל למאבק זה לא בהכרח רע, אבל שאף אחד לא ישלה את עצמו שאם הוא קונה אלפרו במקום תנובה, העולם יהיה טוב יותר...

Octopussy

New member
באיזושהי נקודה צריך להתחיל לסנן

אם לא תשתנה תודעת הציבור - התאגידים לא ישתנו סתם. נהפוך הוא, הם ינצלו יותר את השתיקה לטובת כיסם.
תנובה לא לבד, אבל נתפסה בקלונה, לא שינתה את דרכיה, והציבור לא עשה עם זה דבר.
אמינות של יצרן\מוכר נקבעת כבר עם השקר הראשון.

נטאשKה

New member
אני לא תמימה אבל גם לא פרנואידית

אני מאמינה שכל עסק מסחרי מטרתו היא רווח כלכלי וזה לגיטימי לגמרי, אבל מכאן ועד לומר שכל או רוב העסקים המסחריים משקרים ומרמים לצורך הרווח הכלכלי, המרחק מאוד גדול.

ladybug6

New member
אני לא פרנואידית

אנחנו חיים בתרבות בה לשקר ולרמות כדי להרוויח זה יותר נפוץ מאשר להיות הוגנים. החל בפירסום שהוא שיקרי ומניפולטיבי, דרך האופן בו המוצרים מתוארים על אריזות וברכיבים, ועד לדברים שמכניסים לאוכל בלי ידיענו. זה גם נכון בתחומים אחרים כמו פוליטיקה, מסחר.
רמאות ושקר הם מושגים מאוד גדולים וגמישים ומכילים סקאלה ענקית שיכולה להיות "רק" הטעיה לצורך פירסום, או יכולה להיות שקר במצח נחושה שבא לכפות על מעשים אכזריים או מכירת תוצרת שלא ראויה למאכל.
אני ממש לא חושבת שאני פרנואידית, וכאמור אני גם לא מחרימה את כל החברות בעולם, אני פשוט מציאותית. ובסופו של דבר, כצרכנית, עושה את השיקולים שלי, מתוך הבנה שאין ממש "אנשים טובים" בבריכה הזאת, רק אנשים רעים יותר או רעים פחות.

נטאשKה

New member
אז תפיסת העולם שלנו מאוד מאוד שונה

וזה כמובן לגיטימי לחלוטין.

Octopussy

New member
רוב חברות המזון פועלות שלא בשקיפות מול הצרכן

די לראות את הסימון על האריזות של ברב המוצרים של רב החברות. האותיות קטנות וכמעט בלתי אפשרי לקרוא אותן (גם במוצרי קוסמטיקה ותוספי מזון);
לעיתים הרקע של האריזה מפריע לקריאת הכתוב;
הניסוחים מעורפלים וקשה להבין את התכולה האמיתית (לדוגמא, אריזות הלחמים, מהם לא ניתן לדעת אם הקמח המלא נטחן מגרגיר מלא או שהורכב מחלקיו שהופרדו קודם לכן. מדוע אין שקיפות מלאה ? מדוע צריך להסתיר ? אם הכל טוב - למה לא לתת את כל המידע ?);
פרסום מידע שאינו רלוונטי להטעייה, כמו היעדר כולסטרול בשמן צמחי (לשם מה ? גם אין בו נתרן - אז למה להוסיף מידע ריק ?);
כמויות קטנות (באחוזים) של רכיבים שונים המצויים במוצר אינם מפורטים ברשימת המרכיבים (האם זה לא חשוב לדעת ?);
שימוש במילים וביטויים לצורך הסתרה (שומנים מוקשים למחצה - למה לא שומן טראנס ?);
תוויות עם שקרים (לדוגמא: "ללא חומרים משמרים" - כאשר ברשימת המרכיבים מופיעה חומצת לימון);

יש לכל אלה מטרה, והם לא נעשים כדי לשרת את הצרכן או לתת לו את מלוא המידע, מידע ברור וקריא ולא מתחכם, ומידע נכון.
אז למי שיש מה להסתיר ממני - אני לא קונה אותו.
מי שרוצה לרמות אותי אפילו פעם אחת - אני מחרים אותו לתמיד.
מי שמנצל את אי הידע של הציבור - עליו להיות מסולק מהמדפים ע"י הרשויות.
היות שזה לא יקרה כאן בקרוב, על כל אחד לקחת אחריות ולהתנהג מול המוצר מתוך הנחה ראשונית שעלולים "לעבוד עליו".

כולם וכל הן מילים גדולות

שעושות הרבה עוול להרבה אנשים שלא.
אנשים שהכבוד שלהם חשוב להם.
אנשים מעמיגים עצמם במקום הלקוח.
אנשים שמפחדים מתביעה.
אנשים שמפחדים מפגיעה בשמן המקצועי
וכן, גם אנשים שהיושר וההגינות חזקים מצורך להרוויח לא משנה באיזו דרך.

ladybug6

New member
צודקת

ואני הראשונה להפגע מזה כי גם אני סוג של נותנת שירות שמתבסס על אמון ביני לבין הלקוח, ואני יותר מהוגנת עם הלקוחות שלי.
אבל כצרכנית, כשמישהו מנסה למכור לי מוצר, העבר לימד אותי קודם כל להטיל ספק, "להניח את הגרוע מכל", ומקסימום להיות מופתעת לטובה.

לא דיברתי על אף אחד באופן אישי וממש אין סיבה להפגע. אבל אנחנו חיים במציאות כזאת. אני תמיד אניח שחברת הסלולר שלי גונבים אותי ומנסים לעבוד עלי (וכמעט תמיד זה גם נכון). במקרים חריגים אני אופתע לטובה ונציג השירות יקבל חיוך ומילה טובה.

RSPA

New member
אני הייתי נמנע מהכללות

במיוחד כשהן נשענות על תחושה סובייקטיבית מול מגזר עסקי מסוים שאולי את באה איתו במגע, אבל שאינו משקף את הכלל.
אישית, אינני חושב שרוב הסוחרים/מוכרים שקרנים אף שסביר שהם יעשו דברים שונים כדי לקדם את מכירותיהם.

למעלה