חלב סויה

ariel1994

New member
חלב סויה

במקום חלב רגיל(ולאכול עם זה גרנולה) 1. האם כדאי לי? 2. מה יותר עדיף "רגיל" או "מעושר"? ומה ההבדל ביניהם? Soya של תנובה, או של alpro 3.ומה עם האזהרה הזאת? http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=%D7%97%D7... ועוד משהו, מה הטמפטורה שהחלב הזה צריך להיות בו?

anatrot

New member
כמה תשובות

1. במקום חלב רגיל כל חלב אחר כדאי לך. חלב סויה זה הקלאסי, אבל יש גם חלב שקדים, חלק אורז, חלב שיבולת שועל. אני הכי אוהבת חלב סויה. 2. אולי המועשר הוא עם תוספת סידן? אני לא באמת יודעת, אבל זה נשמע לי הגיוני. תסתכל על מה שרשום שם (לרוב רשום במה זה מועשר). חלב תנובה או אלפרו? זה עניין של טעם. אני ואבא שלי מעדיפים את החלב של תנובה אבל יש לי חברה שלא ניסתה אותו מעולם כי של אלפרו טעים לה. זה עניין של ניסוי וטעייה. 3. הקישור לא עובד, אבל אני מנחשת שהתכוונת לאזהרה על הסויה. אני לא קונה אתן. לפחות את חלקן. אבל אין לי מושג למה אתה התכוונת... טמפרטורה? זה חלב כמו כל חלב אחר. יש לשמור במקרר (ואם זה אלפרו אז יש לשמור במקרר לאחר הפתיחה). אפשר להתמשמש בזה במקום חלב בבישול ואפשר להרתיח את זה בשביל כוס שוקו חם. במילים אחרות- להתנהג עם זה בדיוק כמו חלב.

ariel1994

New member
בכול מקרה,

תודה שעזרתם לי, אני לא רוצה חלב סויה בגלל הערך של זה, פשוט רק תחליף ל"קורנפלס(גרנולה) עם חלב". http://irrelevant.org.il/2004/01/11/226 עכשיו רואים(הכותרת "זהירות סויה") "קטעים נבחרים"- *בסויה יש פיטואסטרוגנים. אלה הורמונים צמחיים שמצויים ברבים מבני משפחת הקטניות, אם לא בכולם - מתלתן ועד אפונה. ריכוז הפיטואסטרוגנים בסויה גבוה במיוחד. החומרים האלה דומים ואפילו זהים בפעילות שלהם לאסטרוגן (ההורמון הנקבי) וזאת הסיבה שהם עושים טוב לנשים בשלבים מסוימים של חייהן בהם הן מפסיקות לייצר אסטרוגן באופן טבעי. מדובר בנשים בגיל המעבר. צריכת אסטרוגן על ידי גברים, תינוקות, ילדים וקשישים היא ממש לא טובה. מדובר בשינוי של המאזן ההורמונלי בגוף ולכך השלכות שאנחנו עדיין לא יודעים אלו הן. מה שאנחנו כן יודעים הוא שידועים נזקים התפתחותיים לעוברים שאמותיהן צרכו חלב סויה בזמן ההריון; שידועים מקרים של הנצת שדיים ושיעור אצל בנות בנות ארבע שהוזנו בפורמולה מבוססת סויה ועוד תופעות אחרות.* האם זה נכון????????

marx04

New member
פתרון: "חלב" אורז/שקדים/שיבולת שועל

שלום לך, אין לי שמץ של מושג אם "חלב" סויה הוא בריא או לא, מסוכן או לא. הפתרון למי שאינו רוצה לצרוך חלב בעל חיים ולמי שחושש מ"חלב" סויה, הוא לצרוך "חלב" אורז/שקדים/שיבולת שועל וכיו"ב. המשקאות הללו מבוססים כמעט תמיד על מים ועל הצמח בו מדובר, ולפעמים מוסיפים להם רכיבים בלתי מזיקים בעליל, כמו שמן חמניות בכבישה קרה, מלח, תמצית שקדים וכיו"ב. באופן אישי, אני צורך "חלב" אורז או "חלב" אורז ושקדים, שלעניות דעתי טעימים הרבה יותר מ"חלב" סויה, ואין לי כל חשש בריאותי לצורכם. בברכה, אורי.

ariel1994

New member
תודה רבה! והתחליפי חלב האלו חייבים מקרר?

או שאפשר לשים אותם בארון בטמפ' החדר? וגם- תחליפי האורז והשקדים נמצאים במכולות/צרכניות אזוריות/ישוביות? נראה לי שלא(?) אז איפה קונים אותם?

marx04

New member
תשובות

שלום לך, משקאות ה"חלב" הללו, כל עוד לא נפתחו, ניתנים לאיחסון בארון בטמפרטורת החדר במשך חודשים. מרגע שנפתח - משקה ה"חלב" חייב להיות מאוחסן במקרר (כמו חלב רגיל), וניתן לצרוך אותו במשך כשבוע. לאחר מכן הוא מתקלקל. ניתן לרכוש את משקאות ה"חלב" הללו בעדן טבע מרקט או בחנויות טבע. מחירם נע בין 14 ל-18 ש"ח לקרטון של 1 ליטר. בברכה, אורי.

וואלה.

ואת יודעת אבל מה יש בחלב רגיל, שמבעלי חיים? אסטרוגן. לא פיטו, לא כאילו, לא בגירסה הצמחית, לא "כמו". אסטרוגן, ההורמון עצמו. יש הבדלים בהורמון הזה בין צמחים, ויש הבדלים בין בעלי חיים, אבל בבסיסו זה אותו ההורמון. בהנחה שאת שותה את החלב, ולא מזריקה אותו לוריד - מערכת העיכול שלך תפרק את האסטרוגן. ואז למרות שזה נמצא במשקה שאת שותה (חלב פרה, חלב סויה וכו') - הגוף שלך לא יהיה מוטרד מזה. מה כן יודעים? רק מה שחקרו. ומה שחקרו זה מה שמימנו לחקור. בארה"ב בנות מתחילות לקבל מחזור חודשי בגיל 8, כנראה בגלל שתיה מרובה של חלב פרה ואכילת בשר, שמכילים כמויות גבוהות מדי של ההורמון, עד כדי כך שהגוף לא מפרק הכל, וחלק כן ייספג וישפיע. באשר לחלב סויה - אזהרות שמתהדרות במילה המפחידה "פיטואסטרוגנים" (שיכולה בהחלט להתחרות כבר עם "סלמונלה" ברמת ההפחדות) - לרוב הופצו ע"י חברות לחלב פרה. מועצת החלב עומדת מאחורי הרבה פרסומים כאלה, הדיאטניות של תנובה גם מתהדרות בזה. בסופו של דבר - החשש מפיטואסטרוגנים בחלב סויה, בהנחה שאת כבר חיה בעולם המערבי, היא כלכך זניחה וחסרת חשיבות, שזה מתיש לשמוע על זה כל פעם מחדש. אם לא תצרכי ליטר ביום - תהיי בסדר.

ariel1994

New member
חחח תודה חברים

להפתעתי ולשמחתי ניכנסתי למכולת של המושב שהפנימייה שלי נמצאת בו וראיתי......... חלב אורז וחלב שיבולת שועל!!!כנראה שבמושב הזה יש מספיק ביקוש למצרי "בריאות") הייתי בשוק. וממש תודה על העצה ועל ההכוונה(וממש תודה על ההמלצה "איך לשמור על החלב טרי") הלוואי שאני אוכל להחזיר את העזרה שאתם עוזרים לי :)

דורית 407

New member
המחקר האחרון שיש

מראה על כך שאיןל חלב סויה יתרון בריאותי או אוקולוגי על חלב פרה מצטטת לך מתוך http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4128389,00.html כתבה שפורסמה השנה "אל תחליפו את החלב בסויה מה אמרו עליה: הסויה היא מזון בריאות אולטימטיבי שעוזר למנוע מחלות לב, מסייע במניעת אובדן עצם ותסמיני גיל המעבר, מגן מפני סרטן השד, סרטן האנדומטריום וסרטן הערמונית, ומהווה מקור טוב לחלבון בתזונת ילדים. את הגושפנקה הרשמית למיתוס הזה העניק ה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקאי), כשב-1999 אישר לרשום על מוצרי הסויה היגד בריאותי שלפיו אכילת 25 גרם סויה ביום "מפחיתה סיכון למחלת לב כלילית". מה אומרים עכשיו: רוב המחקרים המבוקרים מראים שגם אם נצרוך 50 גרם סויה ליום (כמות כפולה מהמלצת ה-FDA) התרומה להורדת ה-LDL תגיע בסך הכל ל-3%. הכמות הזאת אינה משפיעה על רמות ה-HDL או על לחץ הדם כלל, וגם לא על רמות הכולסטרול, הטריגליצרידים או שומני דם אחרים. גם במה שנוגע לתסמיני גיל המעבר, נמצא שצריכת סויה לא הביאה לשיפור בתסמינים או להפחתתם, וביחס להאטת אובדן העצם התוצאות חלוקות. באשר למניעת מחלות סרטן, יעילות הסויה ובטיחותה אינן ברורות בשל מיעוט מידע איכותי ממחקרים קליניים. חלק מהמומחים אפילו תוהים אם האסטרוגנים הצמחיים בסויה אינם עלולים דווקא להאיץ התפתחות תאים סרטניים. ומה עם תזונת ילדים? מחקרים בחיות ובבני אדם הראו שהגניסטאין, סוג של אסטרוגן צמחי בסויה, עלול להגדיל את הסיכון לפגיעה בבלוטת התריס אצל תינוקות, ואף לשנות את דפוסי ההתפתחות המינית שלהם. למה לאכול סויה: למרות היעדר היעילות למניעת מחלות לב וכלי דם, פולי סויה ומזונות בלתי מעובדים אחרים המכילים חלבון סויה, כמו טופו וחלב סויה, בכל זאת נחשבים לבעלי תועלת תזונתית משום שהם מהווים מקור לחלבון מלא שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. פולי הסויה מכילים 40% חלבון, 20% שומן (רובו רב בלתי רווי), ו־20% סיבים תזונתיים מסיסים, וכן סידן, ברזל צמחי וויטמין C. נוסף על כך מכילה הסויה איזופלבנואידים, המאופיינים הן בפעילות דמוית אסטרוגן והן בפעילות מעכבת אסטרוגן. אז כמה סויה לצרוך: לאנשים בריאים מומלץ לצרוך סויה לפחות פעם בשבוע כתחליף לבשר כדי להפחית את כמות השומן הרווי בתזונה. חשוב להדגיש שמדובר בסויה לא מעובדת: פולי סויה, טופו או חלבון סויה. לילדים ולנוער עד גיל 18 וכן לנשים עם היסטוריה של סרטן השד, מומלץ להגביל את צריכת הסויה עד לשלוש מנות בשבוע (מנה = קציצת סויה ביתית או כוס חלב סויה). ההוכחות לסיכונים משימוש בתמ"ל (תרכובות מזון לתינוקות) על בסיס סויה אמנם אינן חד משמעיות, אך הקונצנזוס כיום בארגוני הבריאות הוא שהעדיפות הראשונה לתינוקות שאינם יונקים היא לתמ"לים מבוססי חלב פרה". לגבי העניין האקולוגי

למעלה