חלב, סויה וסייטן

RSPA

New member
בספל חרס זה לא יקרה

גם לא בלינוקס...(בדיחה עממית של טוקבקיסטים משועממים)

elin86

New member
מצטרפת לשאלה..

גם אני התחלתי להחליף חלב סויה בחלב רגיל
לא הייתי צמחונית או טבעונית עד עכשיו אבל מתכוונת ולכן אשמח להכוונה
איך מתמודדים עם יוקר המעבר? חלב הסויה יקר ממש! יש מקומות מומלצים לקנות גם מבחינת מחיר וגם מבחינת הסוגים (שקדים ועוד..)?
איך בכלל מתחילים עם צמחונות? אני רואה המון מרכיבי בישול שבחיים לא נתקלתי בהם.. וכמובן שמיד כשאני חושבת על צמחונות אני חושבת מה אתחיל לאכול עכשיו
ההרגל לאכול בשר/עוף מושרש חזק ואשמח לטיפים איך אפשר לעשות את המעבר קל עד כמה שאפשר
יש איזו רשימת קניות התחלתית שכדאי להתחיל ממנה שיהיה אפשר להכין כל מיני דברים צמחוניים/טבעוניים..?

יוספה 51

New member
הי אלין. קודם כל יש עכשיו מבצע

של אלפרו בטיב טעם במחיר של פחות מ- 10 ש"ח לחלב סויה הכחול. טעים והכנתי סטוקים גדולים אצלי. עדיין די יקר, אגב. השאר זה עניין של טעם, אם כי אומרים שאפשר לעשות בקלות חלב שקדים (יש לזה מתכון ואנסה בקרוב). אצלי המעבר היה הרבה יותר קל ממה שחשבתי.התחלתי בצמחונות ותוך שבועיים-שלושה ויתרתי גם על חלבים ובהמשך על ביצים. אני חושבת שדבר ראשון כדאי לחשוב מה אוהבים לאכול, כמה מוכנים להשקיע בהכנות, ואז, בהתאם לנטיות, להתקדם. אני תמיד אהבתי סלטים, והבשרים פחות עניינו אותי, כך שכל התחליפים (סייטן וכו') פחות דיברו אלי. התוצאה היתה שכלול של הסלטים להוספת חלבונים (עדשים למיניהם). שלשום עשיתי לחבר'ה למשל: ספגטי ברוטב עגבניות, קינואה עם תמרים , שעועית מש ובטטה, וסלט גזר טעים ומתוק. היום הוספתי סלט מוקפץ טעים (ארטישוק ירושלמי, שעועית, כרוב, כרובית, בצל ירוק, בתיבול של סויה וצ'ילי). ואני ממש לא מהרציניים בתחום הבישולים- לא מבחינת הידע ולא מבחינת זמן ההשקעה. ועוד משהו על המחירים- אמנם חלב הסויה הרבה יותר יקר, אבל הויתור על כל היוגורטים והגבינות וגם הבשר וההחלפה בכל מיני קטניות יבשות דווקא היה מאד יעיל לכיס. זהו. בהצלחה. שמחה לראות אותך כאן.

merav999

New member
היי אלין, ברוכה הבאה

אני יכולה להגיד לך שמניסיוני לפחות זה יותר מפחיד מבחוץ

כמה לינקים שיעזרו לך בתחילת הדרך:

המזווה הטבעוני:
http://chikpeas.blogspot.co.il/p/blog-page_5974.html
http://vegansontop.co.il/vegan-pantry-musts/

לינקים לבלוגי אוכל טבעונים שריכז ofericko:
http://img2.timg.co.il/forums/1_171266999.html

קובץ הנחיות לתזונה טבעונית:
http://tinyurl.com/pnvd84g

המדריך לטבעוני המתחיל:
http://www.youtube.com/watch?v=GmGA5jrLUXc

וכמובן את מוזמנת לגלוש כאן ובפורום המקביל - צמחונות וטבעונות.

ladybug6

New member
איזה כיף לראות פה עוד ועוד חבר'ה

מפורום כלבים

מברוק על ההחלטה, אני יכולה להרגיע שכל הבלאגן הזה שיש לך בראש סביב מה שאת רגילה ומוצרים שאת לא מכירה וכו' וכו' - הוא מתבהר די מהר, וההרגלים החדשים נטמעים והופכים להיות דבר שבשגרה.

אני מציעה לך בתור התחלה לעבור קצת על החומר שמירב צירפה מעלי, וספציפית לעיין בבלוגים טבעוניים ולשטוף קצת את העיניים. ממתכונים עם רכיבים שאת לא מכירה את יכולה להתעלם בתור התחלה, ולדבוק באלו שיותר מוכרים/זמינים לך.
הכי טוב יהיה להתחיל במה שאת כבר מכירה: לקנות ירקות, דגנים וקטניות שעד היום לא ממש טרחת לקנות או לאכול, ובין לבין להכיר גם מוצרים חדשים ושימושיים כמו טופו, קמח חומוס, שמרי בירה, קמח תפוחי אדמה, זרעי פשתן, משקאות צמחיים ועוד.

בשרשור של בישולים לסופ"ש יש תמונות של האוכל שהכנתי ואכלתי ביומיים האחרונים - פסטה ברוטב, ירקות מאודים/צלויים, תבשיל קטניות וירקות ברוטב עגבניות, אורז לבן, וסלט טרי או שניים. לא צריך יותר מזה :)
כשהופכים לצמחונים, וטבעונים במיוחד, אנחנו נאלצים לשנות את הדרך שבה אנחנו מסתכלים על "ארוחה". במקום שתהיה מנה עיקרית בצורה של גוש בשר שמלווה בתוספת או שתיים, הארוחה מורכבת מכמה מנות שאף אחת לא בהכרח מתחרה על השניה. ככה אפשר בכיף לשבוע מארוחה שמורכבת ממג'דרה, ירקות צלויים בתנור וסלט ירוק. או אטריות מוקפצות עם ירקות וטופו- ארוחה שלמה בצלחת אחת.
אפשרות אחרת היא לנסות כן למצוא את ה"מנה העיקרית" הזו שרגילים אליה, אולי בתור שלב מעבר. דוגמה למנות עיקריות טבעוניות:
לזניה טבעונית
קציצות טבעוניות - יש מליון סוגים
ירקות ממולאים - כנ"ל
שניצל סויה (או מטופו או מסוליות סויה יבשות)
קובה במילוי טבעוני
מפרום
פשטידה/קיש
סושי עם ירקות וטופו
פאי רועים (במקום בשר טחון = בשבבי סויה)
פסטה בולונז (כנ"ל, שבבי סויה)
ועוד ועוד..

נסי לרשום איזה דברים את רגילה לאכול ואוהבת ונעזור לך למצוא משהו שיענה על הצורך. מנסיון - כמעט לכל דבר יש תחליף.

מבחינת עלויות זה ממש לא חייב להיות יקר יותר, זה תלוי אם את מתכוונת לקנות הרבה מוצרים מוכנים ומיוחדים או להתמקד בבסיס, שהוא זול: ירקות ופירות, קטניות, דגנים, אגוזים, קצת מוצרים מסביב כמו חלב סויה, טופו, קמח חומוס..
אצלי הקניות התייקרו מהסיבה הפשוטה שהתחלתי לבשל ולאכול אוכל ביתי, אמיתי - ולא להסתפק בסנדוויצ'ים, פסטות, שטויות ושאריות מארוחות שבת שלקחנו בקופסאות.. אז כן, פתאום אני קונה הרבה דברים, ומוצרים נלווים לבישול (רוטב סויה, סילאן, קמחים ודברי אפייה, כל מני עשבי תיבול ותבלינים.. וכו'), אבל הערך המוסף עצום - והוא הבריאות שלי והתחושה הפיזית שטובה יותר

RSPA

New member
היי . כיף לראות אותך גם פה.

בינתיים יש לך את כל העצות שרשמו כבר החברים.
אם יש לך עוד שאלות או דברים ספציפיים, אל תהססי לשאול.
כל עוד אנחנו כאן, נעזור לך בכיף לעשות את השינוי החשוב שאת עושה.
בהצלחה.

elin86

New member
תודה לכולם על המידע והתמיכה

נתחיל לאט לאט ונראה לאן נתקדם..
אעיין בלינקים שניתנו לי.. בינתיים כבר היום הזמנתי מנה צמחונית מוקפצת במקום העוף/בקר שהייתי רגילה
אמא שלי צמחונית (אבל אוכלת דגים) כך שזה אמור להיות קל יותר..

Gidi Shemer

New member
מהיום אמרי Pescetarianism

אימך היא Pescetarian (לא יודע איך אומרים בעברית).

צמחונים לא אוכלים דגים

RSPA

New member
במקרה חריג זה שווה להיצמד למקור - "פישלזון":-

לדוגמא: אני "פישלזוני" והדרך שלי (להבדיל מטבעונות או צמחונות) היא "פישל-זונות".
ואם מדובר בתחום ה-RAW FOOD אז "פישלזונאי" ו"פישל-זונאות".

marx04

New member
ברוכה הבאה

שלום אלין,

ברוכה הבאה. טוב לראות אותך גם כאן.

באופן אישי אינני אוהב חלב סויה (בלשון המעטה) ואני מעדיף חלב אורז עם שקדים או סתם חלב אורז.
המחירים בעדן טבע מרקט לחלב סויה, אורז, שקדים ודומיהם הם סבירים, ואפשר לבדוק גם בסניפים של מגה בול וסופרסל דיל שבהם יש מחלקות "טבעיות" (למשל סופרסל דיל בצומת ביל"ו).
החלב אורז-שקדים המועדף עליי הוא של חברת VITARIZ והוא עולה כ-15-16 ש"ח לליטר.

יחד עם זאת, בהחלט אפשר לנסות להכין לבד בבית - זה הרבה יותר זול.

באשר לרשימת קניות צמחונית התחלתית:
ירקות (כל המרבה והמגוון - הרי זה משובח)
פירות
עלים ירוקים (פטרוזילה, כוסברה, חסה, סלרי וכו')
גרגירי חומוס
שעועית
עדשים חומות
עדשים כתומות
אורז מלא (ארוך, עגול או בסמטי)
פסטה מלאה
לחם מלא
שיבולת שועל
סילאן
יוגורט עיזים או יוגורט באפלו
גבינה לבנה
גבינת קוטג'
גבינה צפתית
גבינה מלוחה
גבינות קשות (לפי הטעם)
ביצים
דבש

הרשימה הזו יכולה להפוך לטבעונית אם תקטעי אותה מיד אחרי הסילאן.

בברכה,

אורי.

marx04

New member
שכחתי - אגוזים וזרעים + טחינה משומשום מלא

שוב שלום,

מצטער, שכחתי להוסיף אגוזים וזרעים למיניהם (כולם לא קלויים), כגון:
שקדים
קשיו
אגוזי מלך
אגוז ברזיל
זרעי פשתן (לכתוש עם מכתש ועלי ולהוסיף לקערה עם שיבולת שועל וליוגורט או סתם להוסיף לסלט)
גרעיני חמניות
גרעיני דלעת

וכמובן טחינה גולמית משומשום מלא (ממליץ על "אחווה" או "אדמה" או "תבואות"). מערבבים עם מים, מלח, פלפל, שום כתוש ומיץ לימון.

בברכה,

אורי.

מרב נוב

New member
להוסיף ליוגורט?

הלו.....
כאן אין מוצרי חלב,
כך הבנתי.
אני חדשה בטבעונות

Gidi Shemer

New member
היא ביקשה מוצרים למעבר לצמחונות

ואורי הדגיש, ובצדק, איפה אפשר לקטוע את הרשימה אם מעוניינים בתזונה טבעונית ולא צמחונית.

elin86

New member
תודה.. ועשיתי את הטעות הצמחונית

הראשונה שלי..
התבלבלתי בין אפונה לעדשים ירוקות..
מצאתי מתכון של עדשים אצל LADYBUG והחלטתי לנסות
מה אתם אומרים? יש מה לעשות?
קלטתי את זה מאוחר מדי..

למעלה