איזה כיף לראות פה עוד ועוד חבר'ה
מפורום כלבים
מברוק על ההחלטה, אני יכולה להרגיע שכל הבלאגן הזה שיש לך בראש סביב מה שאת רגילה ומוצרים שאת לא מכירה וכו' וכו' - הוא מתבהר די מהר, וההרגלים החדשים נטמעים והופכים להיות דבר שבשגרה.
אני מציעה לך בתור התחלה לעבור קצת על החומר שמירב צירפה מעלי, וספציפית לעיין בבלוגים טבעוניים ולשטוף קצת את העיניים. ממתכונים עם רכיבים שאת לא מכירה את יכולה להתעלם בתור התחלה, ולדבוק באלו שיותר מוכרים/זמינים לך.
הכי טוב יהיה להתחיל במה שאת כבר מכירה: לקנות ירקות, דגנים וקטניות שעד היום לא ממש טרחת לקנות או לאכול, ובין לבין להכיר גם מוצרים חדשים ושימושיים כמו טופו, קמח חומוס, שמרי בירה, קמח תפוחי אדמה, זרעי פשתן, משקאות צמחיים ועוד.
בשרשור של בישולים לסופ"ש יש תמונות של האוכל שהכנתי ואכלתי ביומיים האחרונים - פסטה ברוטב, ירקות מאודים/צלויים, תבשיל קטניות וירקות ברוטב עגבניות, אורז לבן, וסלט טרי או שניים. לא צריך יותר מזה

כשהופכים לצמחונים, וטבעונים במיוחד, אנחנו נאלצים לשנות את הדרך שבה אנחנו מסתכלים על "ארוחה". במקום שתהיה מנה עיקרית בצורה של גוש בשר שמלווה בתוספת או שתיים, הארוחה מורכבת מכמה מנות שאף אחת לא בהכרח מתחרה על השניה. ככה אפשר בכיף לשבוע מארוחה שמורכבת ממג'דרה, ירקות צלויים בתנור וסלט ירוק. או אטריות מוקפצות עם ירקות וטופו- ארוחה שלמה בצלחת אחת.
אפשרות אחרת היא לנסות כן למצוא את ה"מנה העיקרית" הזו שרגילים אליה, אולי בתור שלב מעבר. דוגמה למנות עיקריות טבעוניות:
לזניה טבעונית
קציצות טבעוניות - יש מליון סוגים
ירקות ממולאים - כנ"ל
שניצל סויה (או מטופו או מסוליות סויה יבשות)
קובה במילוי טבעוני
מפרום
פשטידה/קיש
סושי עם ירקות וטופו
פאי רועים (במקום בשר טחון = בשבבי סויה)
פסטה בולונז (כנ"ל, שבבי סויה)
ועוד ועוד..
נסי לרשום איזה דברים את רגילה לאכול ואוהבת ונעזור לך למצוא משהו שיענה על הצורך. מנסיון - כמעט לכל דבר יש תחליף.
מבחינת עלויות זה ממש לא חייב להיות יקר יותר, זה תלוי אם את מתכוונת לקנות הרבה מוצרים מוכנים ומיוחדים או להתמקד בבסיס, שהוא זול: ירקות ופירות, קטניות, דגנים, אגוזים, קצת מוצרים מסביב כמו חלב סויה, טופו, קמח חומוס..
אצלי הקניות התייקרו מהסיבה הפשוטה שהתחלתי לבשל ולאכול אוכל ביתי, אמיתי - ולא להסתפק בסנדוויצ'ים, פסטות, שטויות ושאריות מארוחות שבת שלקחנו בקופסאות.. אז כן, פתאום אני קונה הרבה דברים, ומוצרים נלווים לבישול (רוטב סויה, סילאן, קמחים ודברי אפייה, כל מני עשבי תיבול ותבלינים.. וכו'), אבל הערך המוסף עצום - והוא הבריאות שלי והתחושה הפיזית שטובה יותר