חלב נאקה ,משהוא ניסה ?

חלב נאקה ,משהוא ניסה ?

בני שחר בן 3 ,הוא אוכל כרגיל והיציאות טובות לפני כחודש שמענו המלצות על חלב נאקה בשילוב עם דיאטת קזאין (בחלב נאקה אין קזאין ,הוא מועשר בסידן ואומרים שהוא מחזק את המערכת החיסונית) התחלנו בדיאטת הקזאין ונתנו לו כוס חלב 1 כל יום (בשוקו של הבוקר) אחרי שבועיים וחצי ,שחר התחיל לשלשל שילשול שנמשך שבוע ויום לאחר בדיקת צואה הסתבר שזה לא מחיידק, ועכשיו אנחנו לא יודעים אם זה וירוס או אלרגיה. הייתי רוצה לדעת אם משהוא ניסה חלב נאקה? אולי אתם יודעים היכן ניתן לערוך בדיקות שיתנו לנו תמונה מדוייקת האם בני זקוק לדיאטת גלוטן/קזאין או לא?

אני צריכה למצוא טלפון

של פרופסור מהדרום שעשה עבודת מחקר בנוגע לחלב נאקה ולילדים בספקטרום האוטיסטי. תן לי תזכורת עוד מספר ימים, אנסה לארגן את הטלפון.

yosisolt

New member
אנחנו ניסינו לפני כשנה במשך חודש

ולא השפיע כלל הינו גם בקשר אם הפרופסור ואחרים (פר יגיל) בקיצור לא עזר אצלנו בכלל הטעם כמו חלב רגיל יוסי

TAMMII

New member
חלב נאקה

הי רונן הבת שלנו, בת 9, שתתה במשך שבועיים חלב נאקה. לא הרגשנו בשום שינוי חיובי. אפילו ההפך, התחילה להיות חסרת שקט. (לשמחתנו לא צמחה דבשת...
) לא ברור אם קשור לחלב או לא, לכן הפסקנו.

TAMMII

New member
שם הפרופסור

נזכרתי איך קוראים לו - פרופ. ראובן יגיל מאוניברסיטת בן גוריון.

דווקא יש קזאין בחלב נאקות ולא מומלץ

היי רונן, כן, דיברתי בזמנו עם דר' ראובן יגיל, שמוכר את חלב הנאקות שלו בשיווק ישיר ומספר עליו ניסים ונפלאות. לא התרשמתי רק מההסברים שלו, אך בדקתי ויש בהחלט קזאין=חלבון החלב, גם בחלב הנאקות. והערה לגבי הדיאטה- אם לבן שלך יש תגובות של שלשול או כאבי בטן, כתוצאה מחלב כלשהן, כולל חלב הנאקות, סימן שצריך להוציא חלב מהתפריט שלו. להוציא זה להוציא לגמרי, כולל כל מוצרי החלב ומוצרים שיש בהם מרכיבי חלב. לפני שאתה מוציא גלוטן, שווה להתחיל עם מוצרי החלב. בדיקות לאלרגיה אפשר לעשות RAST בארץ, או בדיקות של IGG במעבדות בחו"ל, כמו מטמטריקס, או גרייט פליינס. שווה לעשות גם בדיקות של חומצות אורגניות בשתן, כדי לראות רגישויות מטבוליות. בדיקות לפירוק חלקי של קזאין וגלוטן, היוצר חומרים דמויי אופייטים (וגורמים לסף כאב גבוה ובעיות ריכוז וקשב), אפשר גם לבדוק במעבדות האמריקאיות.

באמת זאת הייתה ההרגשה שלי

שתולים בחלב הנאקה יותר מדי תקוות תודה על התגובות תלמה הייתי רוצה לדעת היכן מבצעים בדיקות כאלה?

בדיקות לרגישות מזון ואחרות

היי רונן של שחר, בדיקות לרגישויות למזון אפשר לעשות דרך מעבדת מטמטריקס בארה"ב, שהנציגה שלהם פה היא ג'ודי פיינרמן. פרטים שלה נמצאים במאמרים של הפורום הביו רפואי 1248 שלנו. יש בדיקה דומה גם במעבדת גרייט פליינס בדיקת RAST אפשר לעשות דרך קופת חולים. בדיקות צואה, דרך הזמנה ממעבדת DDI, אך ההזמנה צריכה להגיע מרופא עם רשיון, מכל סוג של התמחות. תוכלו לפנות אל רופא ילדים שישתף פעולה איתכם. את הקיט שולחים בדואר שליחים אל הרופא ואתה משלם. זו בדיקה שמראה הרבה מידע על מערכת העיכול, חיידקים, פראזיטים, קנדידה ועוד. יש כמה ואריאציות של הבדיקה- כוללת יותר או פחות דגימות ופראזיטים.

למעלה