חלב חמוץ?

אפרת ק

New member
חלב חמוץ?

שלום אסתר, שמי אפרת ואני מניקה את בתי מאז שנולדה. לפני שבועיים התחלתי לשאוב חלב ולהקפיא כיוון שאני עומדת לחזור לעבודה במרץ. אני שואבת בד"כ 120 מ"ל ביום בכמה שאיבות ואחרי 24 שעות מקפיאה את הכמות אבל כשטעמתי את החלב מהמקרר בפעמים האחרונות טעמו היה שונה מהחלב שזה עתה שאבתי וקצת חמצמץ. האם יכול להיות שהחלב החמיץ? האם הטעם אמור להשתנות? איך מונעים מהחלב להחמיץ? תודה מראש.
(התשובה יכולה להינתן באנגלית).

breast milk does not sour

Sometimes it will change taste after freezing, especially if you have very fat milk ( which means that you have a very fat baby). If it is the fat, then you can almost boil the milk before you freeze it and this will prevent the strange taste. Did the baby complain about the taste?​

אפרת ק

New member
Change of taste

Thanks for your quick response.The change of taste occured after the milk was refrigerated for a few hours. I´m very glad breast milk does not sour since I plan to pump milk after going back to work. By the way, I have a beautiful fat baby girl. I´m not sure wheather she complains about the change of taste since she doesn´t like the bottle so much than maybe it is the taste. Thanks again.

Your milk is rich in lipids

which when frozen do change taste. When you defrost it, there may be a foul smell, like dead fish. Try bringing the milk almost to a boil before freezing. Cool then put in the freezer. experiment: try one bottle just straight in the freezer, and another with the above recommendation. If there is no difference, you will save yourself the work. Most things taste different after they are in the fridge.​

justmom

New member
החלב שלך עשיר בשומנים

והם אכן משנים טעם אחרי ההקפאה. כשמפשירים את החלב עלול להיות לו ריח רע, כמו דגים מתים. נסי לחמם את החלב כמעט לנקודת הרתיחה לפני ההקפאה. צנני אותו ואחר-כך העבירי למקפיא. כניסוי: הכניסי בקבוק אחד ישר למקפיא, ואת השני חממי והקפיאי כמומלץ לעיל. אם אין הבדל תחסכי לעצמך עבודה. לרוב הדברים טעם שונה אחרי הקפאה.

justmom

New member
תרגום: חלב אם אינו מחמיץ

לפעמים הוא משנה את טעמו אחרי ההקפאה, במיוחד אם החלב שלך שמן מאוד (מה שאומר שיש לך תינוק שמן מאוד). אם זה בגלל השומן, את יכולה לחמם את החלב כמעט לנקודת רתיחה לפני ההקפאה, מה שימנע את הטעם המשונה. האם התינוק התלונן על הטעם?

למעלה