חלב חם לבריקה, PRIMITIVE STYLE

thumpalong

New member
חלב חם לבריקה, PRIMITIVE STYLE

טוב, אם אני כבר בכתיבה.. אני אוהב קצת חלב חם עם הקפה (עלק מקאיטונה/טריסטינו/מקיאטו עם קצת חלב בלה בלה). בבריקה, או הו, ניסיתי לחמם כוסות לפני,מוציא חלב לפני, זה לא זה, כי אני אוהב קפה חם! יש לי PRESS, אין לי מיקרו, ואני חסר סבלנות ועצלן משהו פחד (ההיפך הגמור מ"דעה יקרה"). אז עליתי סוף סוף על משהו.. אני מכניס חלב לבריקה עצמה (!). אני מכניס אותו לאט לאט ממש כשהקפה כבר התחיל לצאת (לא לפני, לא אחרי). זה לא דפק את הטעם של הקפה עצמו. אין שום בעיה עם השטיפה אח"כ. יש קפה! נ.ב. : זה לא אלגנטי, זה לא אנין, וזה לא אכפת לי

תמיר 8

New member
לא כל כך הבנתי

מה עם חימום החלב על הגז בפינג'ן קטן?ההתפרצות בבריקה נמשכת מספר שניות.מתי אתה מספיק להכניס את החלב והאם הוא מספיק להתחמם מהבריקה בזמן כה קצר?מה ההבדל בלמזוג אותו ישירות לכוס?

thumpalong

New member
אני עצלן ולא אוהב ריבוי כלים

אני אמנם פאנאט קפה, אבל ממש אין לי הנאה מהתהליך, רק מהתוצאה. בבריקה אני בכוננות, איך שמתחיל אני שם חלב, זו מילא כמות קטנה, הוא מתחמם תוך כדי אבל גם אחרי כי הגוף עצמו חם ומחמם. מתחמם בדיוק טוב (לכמות הקטנה). ישר לכוס? הקפה מתקרר מיידית.

motir

New member
רעיון מעניין, אבל אין לך בעיה עם ניקוי

הבריקה? אני מתאר לעצמי שהחלב מתגבש על הכלי וצריך לקרצף כדי לנקות. והרי חלק חשוב הוא לא לנקות יותר מדי כדי להשאיר את שומן הקפה לפעמים הבאות... (מוכרח להודות מנסיון שככל שעובר הזמן הקפה שמייצרת הבריקה רק הולך ומשתבח!)

thumpalong

New member
אני גם חששתי מזה..

.. אבל עובדה שזה עובד לי יפה מאד: איך שאני גומר למזוג, אני ממלא מים רגילים בבריקה עד הסוף, נותן לזה לעמוד קצת, ואח"כ אני מנקה היטב עם הזה של הכלים (לא זוכר איך קוראים לו). כן, בטוח יורד קצת שומן קפה. אני לא מרגיש הבדל. הסלסלה אצלי משומנת כדבעי. הסך הכללי טוב לי סוף סוף, עשרות מונים יותר אילו הייתי מקפיד לא לנקות
.

shoki222

New member
אנשים עם מוחות גדולים חושבים דברים דומים:

חברת ביאלטי הוציאה מוצר חדש בשם mukka express שעובד על רעיון זה. הקפה פורץ דרך המשקולת וביחד עם האדים מקציף חלב שמחכה"בקומה השניה" של הקנקן. התוצאה משקה מוקה בסגנון קפוצ'ינו לעילא

למעלה