חלב ובשר

חלב ובשר

חלב ובשר העולם נברא באותיות התורה, האות הראשונה בתורה היא : ב האות האחרונה ל יחד בל ובהיפוך לב . האור של אותיות התורה מאיר כלפי הבריאה וממלא כל דבר באור, לאחר שחודש האור בבריאה נוצר מרחב מעוצב (ע"י האור) המיוצג ע"י האות ח . בתוך המרחב המעוצב מתגלה אור אותיות התורה כמנסרה ראשונה והופך את הסדר של האור , וכך מ- בל נוצר לב(או תיקוני וה לעומת הו) כך שבמרחב המעוצב יש תוספת לב , ביחד חלב .דהיינו מצב בו בכלי איבר הנקרא לב מתמלא באור ישר ומתוקן . כאשר אנו שותים אנו מושכים ש או עבר נמשך שנותן לנו מילוי גשמי יותר של האור ומזין אותנו , שתיית חלב או אכילת מוצרי חלב , מושכים לנו אור לכלי הנקרא לב לפי המרחב המעוצב בו אנו נמצאים , כאשר אוכלים בשר אנו מכניסים ש עתידית הנותנת לנו בשורה של אור עתידי הבא אלינו כתובנות כח ותפישות . בכדי לשמור על לב טהור ישנה הפרדה בין בשר וחלב דהיינו בין המרחב המעוצב ועברו הנמשך לעתיד המתבשר , חוסר הפרדה גורם לבלבול הלב ולטמטומו , כאשר האור בכלי מתעבה בגלל הבשר אזי האור כמנסרה מלוכלכת מראה לנו תפישה שגויה של ליבנו ותפישותינו את הקיום ומעיב על המשך קבלת האור לכלי הלב ומשם למח וכו' כך שבמציאות אנו מחליטים החלטות שגויות ולא מושכים אור נקי לעצמנו ועולמנו נהיה עכור ואנו לא מובנים לעצמנו ולזולתנו . אנו לא מזהים כשורה את המרחב המעוצב בו אנו נמצאים ושוגים בריבוי של רמות קיום ותפישה . ההפרדה המומלצת בין בשר וחלב היא שמונה שעות (שמונה מעיד על אור הנשמה המאירה לתוך השס"ה גידי אור), דהיינו אחרי חלב שמונה שעות עד שאוכלים בשר בשביל טוהר הלב . ולהפך אחרי בשר המבשר עתיד ניתן לאכול חלב אחרי רבע שעה למרות שהמומלץ הוא גם שמונה שעות . דוד

orli997

New member
וואלה זה מעניין../images/Emo140.gif תודה

אף פעםלא ניתקלתי בהשלכה כזו על המזון שאנו אוכלים, תודה בהחלט שווה מחשבה ובחינה

החלק האחרון מאוד חדש לי

"דהיינו אחרי חלב שמונה שעות עד שאוכלים בשר בשביל טוהר הלב . ולהפך אחרי בשר המבשר עתיד ניתן לאכול חלב אחרי רבע שעה למרות שהמומלץ הוא גם שמונה שעות ." מאין המקור? אם אפשר לשאול,,, עד לרגע זה ממש היה ידוע לי שניתן לאכול בשר לאחר אכילת חלב- חצי שעה בלבד ואחרי אכילת בשר- 6 שעות כיון שזה זמן העיכול של בשר בקיבה,,, גם בשולחן ערוך זה מופיע כך,,,

המקור קבלה מוקדמת

הרעיון הוא ברמת האור בכלי ולא מערכת העיכול, זה המקור פרשנויות לגבי זמנים השתנו במשך הזמנים ונפילת הדורות דוד

orli997

New member
האמת?

עכשיו מזה בא לי איזה צלעות כבש עסיסיות, חבל"ז

זו sun hello:

וואלה? חבל שבא לך לאכול כולסטרול ואנטיביוטיקה, ולהגדיל לעצמך סיכויים לסרטן וכו'. ולמה דווקא אחרי מה שכתבתי כתבת את שבא לך את מה שכתבת?

orli997

New member
האמת?

סתם מתוך רוח שטות, אולי קצת לא בא לי להיכנס לדיכדוך דבר שיש לי נטיה לעשות באופן עצמאי ללא סיוע, וגם אילה עובדות חיים שכולנו מכירים ומתוסכלים מהן, ולא נראה שיש בידינו לעשות משהו עם זה, אני באופן אישי לא בעד צימחונות ואני כן דואגת לאכול בשר שמגודל פרא, למה? כי זה טעים לי, ואני מזמן הפסקתי לשמוע לאזהרות חלקן מגמתיות חלקן פחות אין ספק, אני מאמינה שכל מה שהגוף דורש הוא יקבל יש לנו יכולת לדעת מה נכון לנו, למרות שזה לא פופולרי לומר זאת אני חושבת שלאכול חסה וללכת לקבל זריקה לתיגבור מהרופה לא נראה לי יותר טבעי, אז אל תבהילי אותי עם סרטן או כולסטרול או שומן רווי לא עובד עלי. למרות כל הדברים שכתבתי אני מוצאת מקום להתנצל בפנייך על תגובתי חסרת הטאקט מלכתחילה, בידידות אור-לי

אכן חסר טאקט, אבל סליחה את לא צריכה לבקש ממני

אמרת שאת באופן אישי לא בעד צמחונות - למה? אלה עובדות החיים - מי קבע שאלו עובדות החיים? להתייחס לבעלי חיים כמו אל מוצרי-צריכה ולא כאל בעלי-חיים שיש להם רצונות משלהם ושאיפה לחופש, לכלוא אותם בכלובים קטנים, כשהם דחוסים ביחד עם עוד הרבה בעלי חיים אחרים, זה לגיטמי? עובדת חיים היא גם שהמשקים המתועשים הם אחד הגורמים הבלעדיים לזיהום הסביבה. את בעד זה? אפילו אין לך אינטרס בתעשיות הללו. לך באופן אישי אני מתכוונת. ועוד נקודה למחשבה: האם כל דבר גרוע ומזעזע שקורה הוא "עובדת החיים"? האם סחר בנשים הוא "עובדת חיים" ולכן לא נלחם בזה? האם זו "עובדת חיים" שלנשים לא הייתה זכות הצבעה ולכן לא היו אנשים שנלחמו בכך כי הם חשבו שזה לא נכון? או השליטה של גברים בנשים? למשל. בטח שיש לנו מה לעשות עם זה! אנשים הצליחו לשנות ולהזיז דברים! דברים יכולים להשתנות. "לאכול חסה וללכת לקבל זריקה לתיגבור מהרופה לא נראה לי יותר טבעי" - וואו, קודם כל, אני לא אוכלת מזון מן החי בכלל - ואני יכולה להבטיח לך שחסה זה לא חלק עיקרי בתפריט שלי, למען האמת הייתי אומרת שכמעט ולא יוצא לי לאכול את הירק הזה. אני גם לא הולכת לקבל זריקת-תיגבור מהרופא. ויודעת מה, גם אם הייתי הולכת לקבל "זריקת תגבור מהרופא" (למה את מתכוונת? לויטמין בי12 שחסר גם להרבה מהאוכלוסייה של אנשים שאוכלים מזון מהחי ואת יכולה להשיג בטבלית מציצה?), זה היה עדיף בהרבה אם הייתי רוצה להמשיך לחיות - מאשר למות מהתקף לב או סרטן שאלה סיבות עיקריות לתמותה בחברה שלנו. בידידות, הילה

אה

ואני מקווה שתגיבי להודעה הזו. או מישהו אחר שיש לו\ה מה להגיד בנושא... בעיניי הועלו פה דברים חשובים.

orli997

New member
מסכימה איתך מאוד

כל הדברים שהעלית הם נכונים, אני בדיעה שלהילחם במשהו לא מביא לפתרון, לא לפיתרון שאני הייתי מיחלת לו, אבל להימנע מלשתף פעולה יכול למוסס כל תופעה שלילית, אני לא מתכוונת לחוסר איכפתיות אלה לחוסר שיתוף פעולה מכוון, אז לכל מה שכתבת אני אכן מתנגדת אבל לא אפעל נגד אלה אחפש אלטרנטיבות כמו גם בהתעללות בבעלי חיים, את בחרת בטבעונות וזה בסדר , כל אחד צריך להכיר את עצמו ולעשות מה שנכון לו, סתם צחקתי בעניין החסה ברור לי שזה לא התפריט המרכזי שלך, אבל לעורר התנגדויות ופחד והפחדה לא נראה לי נכון, ואם כבר מחלות המקור שלהן הוא יותר מהתנגדויות ופחד מאשר מאכילת בשר, זו דעתי. ואת צודקת אין לי אינטרס להתעלל בבעלי חיים להיפך, יש לי אינטרס למגר את התופעה וזו אכן תופעה מזעזעת אולם היה קשה לי להתיחס לזה כשהבעת ועוררת את ההתנגדויות וההפחדה, וכבר התנצלתי על התגובה המטומטמת שלי, לא? אז באמת לעניין עצמו את צודקת והבעתי את דעתי לאיך אני חושבת שלא צריך להגיב לכך, אולי עדיף לדבר על איך כן.

אוקיי

לא ניסיתי לעורר פחד. לא ידעתי אם כל יושבי הפורום יודעים את מה שאת אולי כבר יודעת. לדבר על איך כן מה? תיראי, אני לא מנסה לתקוף אותך כי אני יודעת שבחברה שלנו רגילים למצב בו תופשים בעלי חיים ממינים אחרים כנחותים מהאדם. אבל אם תסתכלי על זה לרגע מהצד... בנסיון למבט אובייקטיבי - האם את חושבת שזה נכון? שזה מצב נכון שהאדם משתמש בבעלי חיים בשביל שיהיה לו קצת טעים (ובדרך הוא הורס כל כך הרבה)? טבעונות היא פשוטה וגם הרבה יותר בריאה... בהתחשב בסיבות שבגללן אנשים מתים. אני לא מכחישה שפחד והתנגדויות גם יכולים לגרור למחלות. אבל אכילת מזון מן החי זה בערך כמו להכניס לעצמך רעלים לגוף - אנטיביוטיקה, כולסטרול, שומן רווי. כשאת כל מה שאת צריכה את יכולה להשיג ממהצומח בדרכים שהרבה פחות יפגעו בגופך. ועוד משהו: מה אלה "אלטרנטיבות למצב הקיים"?

orli997

New member
אלטרנטיבות

אומר ליצור בתי גידול לא מתעללים, אנו מאוד מעריכים חיות שצדות רק על מנת לאכול ולא על מנת להשמיד, איך שזה נראה זה השמדה המונית, מי שמסוגל לצוד משמע להרוג חיה כדי לאכול שיאכל מי שלא אז שיסתפק בצמחים למאכל, זה אולי לא סביר שאנשים יגדלו את התצרוכת שלהם אבל איזו ברירה יש כשהכל למען בצע כסף קל ואז אנו אוכלים אנטיביוטיקה והורמוני גדילה ובעצם אין ערך אמיתי לבשר, זה סתם מזון מנופח למלא את הבטן. גם כמויות הצריכה הן מפגרות לחלוטין, תראי מה קורה לפני שבתות וחגים בסופרים, אנשים נערכים למצור והכי מצחיק שביום ראשון כבר הכל מגולח כאילו אוכלים מתוך מצוקה ולא על מנת להתקיים , וזו הבעיה הכי גדולה שאני רואה. אני מגדלת את התצרוכת שלי, ואני יודעת שלרוב האוכלוסיה זה לא ממש מתאפשר, אבל האמוק הזה אחרי בשר ואוכל בכלל הוא מוגזם, אני בעד אוכל מהצומח מאוד, אבל אני לא חושבת שאני ארצה להתקיים ללא בשר, כל דבר שבא ממצוקה יוצר מצוקה ואולי צריך לבדוק איך ניתן לפתור את המצוקה ולא לחסום אלטרנטיבות שיצרו מצוקה חדשה.

Sun Hello

New member
אבל...

את מדברת על מצוקה בכך שלא תאכלי בשר. האם ניסית מתישהו לא לאכול בשר? אפילו לשבוע? לכמה ימים? את יודעת איזה מבחר אדיר של אוכל מהצומח יש? יש גם דברים שמאד דומים בטעם שלהם לבשר. את מדברת על מצוקה שלא לאכול בשר... אבל באמת, כאילו באמת, להשוות את הסבל הקטן שבאי אכילת בשר (מבחינת טעם) לעומת הסבל של בעלי החיים שכל חייהם הוא כלא אחד גדול - תחשבי על זה. מה אלה בתי גידול לא מתעללים? ואם אכפת לך מרווחתם של בעלי החיים, אל תקני ממקומות שמתעללים בהם! (כלומר, המקומות שקיימים היום) ולגבי בתי הגידול שלא מתעללים - אם באמת כך יגדלו בעלי חייםצ לא תהיה היצע כל כך גדולה שיש היום. בעיניך בעלי החיים נחותים מבני האדם? למה שהם ישרתו את בני האדם? למה אנשים צריכים לקחת מהם את התוצרת שלהם, להפריד אותם מילדיהם, לכלוא אותם? למה הם לא יכולים להיות חופשיים לחיות את חייהם?

orli997

New member
אני לא דוגמה

באמת, אני חייתי תקופות ארוכות בלי לאכול בשר ואני לא חושבת שזה העניין, המשמעות שלא לאכול בשר בעיני חלק מהאוכלוסיה היא משמעות של חוסר, בנוסף יש פן אחד מאוד חשוב באדם וזה היצר החייתי שהוא מתחבר לחיה באדם, יש אנשים שמחוברים לסוג מסויים של חיה או משפ' חיות וזה נימצא ברמה הייצרית, כך שמכאן לדעתי נובעת המשמעות של החוסר, נניח אני בת מזל אריה, גם בחיבור החיה שבי אני מחוברת למשפ' החתוליים זה מתבטא בצורת התנהגות טאקטיקת התגונניות בהעדפת סוגי מזון בן היתר, לעומתי בן זוגי הוא בן מזל שור אוכל עשב, וגם בחיבור החיה שבו יש מין אוכלי העשב דוקא (אינטראקציה של טורף ניטרף) אז לו מתאים להיות טבעוני או צמחוני ולי פחות מבחינתי זה איום קיומי, וזה מתבטא בחיי היום יום למרות שבאופן לא מודע, לפן הזה את לא מתיחסת למשל.

../images/Emo51.gifדוד.. long time../images/Emo8.gif

זוכרת אותך עוד מימיי הראשונים ברשת, איך שתיתי בצמא כל אות שקראתי ממך.. שמחה לקרוא אותך שוב, ולהחכים באמצעותך. לא להיעלם לנו שוב
.

../images/Emo141.gifחסד ודין../images/Emo121.gif

אדום - דין, בשר, מארס, אנרגית האש, מלחמה, דם, צ'אקרת בסיס. לבן - חסד, חלב, טוהר, רוח, אהבה אוניברסלית, צ'אקרת כתר... לכן עפ"י היהדות לא רצוי לערבב בשר וחלב. ועוד שקשור בצבעים הללו... זו אחת הסיבות בעצם ל"נידה".. שלא לערבב "אדום ולבן"...
יומשובח

למעלה