חלב הולך ונעלם...

חלב הולך ונעלם...

אני מניקה תינוק בן שנה וחודשיים בשילוב עם מוצקים. הוא לא אכלן מוצקים מזהיר לכן עדין יונק 4-5 פעמים ביום. בתקופה האחרונה אני מייצרת פחות חלב. רואים זאת גם בחיתולים הפחות רטובים, גם באכזה של הקטנצ'יק שכבר לא יוצא כמו שהוא רוצה, וגם ביום שאני שואבת לו כשאני עובדת מחוץ לבית. פשוט יש פחות, לא מסיבה ברורה- לא קיבלתי מחזור, אני לא בהריון, אני לא בלחץ ולא עייפה יותר ממה שהייתי קודם...זה נראה שפשוט הזמן עושה את שלו למרות שהדרישה לא השתנתה. יש לציין שעוד תופעה שמתרחשת זה שאחרי שהוא מסיים צד אחד, בצד השני לוקח לחלב המון זמן להשתחרר ולפעמים התחושה היא אפילו שהוא יונק על ריק...
השאלה שלי היא האם לקבל את המצב כפי שהוא ולקוות שעקב כך הוא יגביר אכילת מוצקים או שיש מה לעשות?
מה הסיבה לכך שנשים מסוימות מצליחות להמשיך להניק לפי דרישת התינוק ואצל אחרות החלב הולך ופוחת?

Revili

New member
לא בהכרח...

נכון שייצור החלב אינו קבוע, אנחנו לא מכונות ויש גורמים שונים המשפיעים הל הייצור...יש תקופות שיש ירידה ואחריהן תקופות של עליה, זהו מנגנון דינמי וגמיש.

אחרי יותר משנה של הנקה, הייצור מבוסס ושינויים קטנים וזמניים לא אמורים להטריד אותך יותר מדי.
כל עוד התינוק ממשיך לינוק, ימשיך להווצר חלב, אם יש פחות, אז הוא יבקש לינוק יותר.

שחרור החלב הוא עניין שונה ואינו בהכרח קשור לכמות החלב.
לעיתים יש עיכוב בשחרור החלב, אולי בגלל לחץ או עייפות או כי את מודאגת בגלל החלב וההנקה.
נסי להגיע לשחרור חלב לפני החיבור לשד, נערי את השד, עסי וסחטי אותו מעט.

המשיכי להציע מוצקים ולהניק, המשיכי להנות מההנקה, אין סיבה שהיא תפסק...
בהצלחה.

בהמשך לדבריך

לא מדובר בשינויים זמניים אלא במגמה, שיתכן ותעצור מתישהו אך כרגע בוודאות יש ירידה בכמויות החלב. מצד שני, אני כבר לא ממש מניקה לפי דרישה במהלך היום כי זה בא אצלו ע"ח מוצקים. כלומר, במהלך היום הוא יונק די בזמנים קבועים, לפני השינה, ולא לפני ארוחות כי מניסיוני אח"כ פשוט אין ארוחות...
האם זו הסיבה לירידה בתפוקה, שאני כבר לא מניקה כביכול לפי דרישה? יש לציין שבלילה הוא ישן איתי ויונק מתי וכמה שבא לו- הכוונה ל"הגבלה" היא רק במהלך היום.

Revili

New member
כך זה אמור להיות

ככל שיש יותר מוצקים בעלי ערך תזונתי וקלורי גבוה יותר בתזונת התינוק, כמות החלב שהוא צריך קטנה.
זו התתפתחות העניינים הטבעית וסביר להניח שכך זה ימשך בחודשים/שנים הקרובות.

נשמע שאת עושה בסדר גמור וכל עוד ההתפתחות והעלייה במקל תקינות וההנקה נמשכת לפי הצורך/הרצון, אז אין צורך לדאוג לשינויים בכמות החלב.

למעלה