חלב - הגעתי להחלטה

לדעתי הקרם פשוט מרוכז יותר

אבל אולי אני מפספסת משהו

הקרם מרוכז ושמן יותר

ולכן גם טעים יותר.
יכול להיות שמה שעושה אותו מרוכז וטעים יותר זה גם חומרים מייצבים/מתחלבים וכד', אני לא יודעת. כשצרכתי אותו לא הייתי כ"כ מודעת לדברים האלה, והיום שאני יותר מודעת אני לא צורכת אותו.
אני אסתכל פעם הבאה שאני בחנות אם יש הבדל בין חלב קוקוס וקרם קוקוס מבחינת המרכיבים. אבל גם בחלב קוקוס/מי קוקוס שלא כתוב במפורש שאין חומרים משמרים, יש בנוסף למשמרים גם חומרים מייצבים ומתחלבים וכו'.

כוכב34

New member
ההבדל הוא בריכוז תכולת הקוקוס

בקרם בדיוק השתמשתי אבל אם אני זוכרת נכון היה כתוב 60% תמצית קוקוס ועל המי קוקוס כתוב 20%

שושונלה

New member
איך יודעים אם יש חומרים משמרים? זה כתוב

ברשימת הרכיבים? מה כן צריך להיות כתוב - רק חלב קוקוס או מי קוקוס או קרם קוקוס (גם אני לא יודעת מה ההבדל בין שלושתם ומי הקוקוס לגמרי לא נראים כמו מים).

ורד

regvuv1

New member
כן, זה חייב להופיע ברשימת המרכיבים

מי קוקוס זה הנוזל שיש בתוך אגוז הקוקוס. זה נוזל מימי עכור.
חלב קוקוס זה מה שמתקבל מערבול מסיבי של קוקוס (האגוז עצמו) עם מים. קרם קוקוס (מושג שלא נתקלתי בו בארה"ב) זה כנראה חלב קוקוס שמן יותר, ממה שקראתי פה בינתיים - גם עם חומרים נוספים, שגורמים לו להיות יותר סמיך, יותר דומה לקרם. חלב קוקוס משומר שאני קונה פה מכיל גם גואר גאם, שאתו אין לי בעיה. בכל זאת אני משתדלת להכין לבד ודי, זה לא קשה וגם לא יקר.

regvuv1

New member
מערבלים בבלנדר

כל מה שצריך זה בשר של קוקוס, אם אין איפה להשיג קוקוס טרי אפשר להשתמש בשבבי קוקוס מיובשים. מערבלים עם מים בבלנדר טוב למשך כמה דקות ואז מסננים דרך חיתול בד.
כמה שתשימי פחות מים זה ייצא שומני ומרוכז יותר. אם לוחצים ממש חזק על החיתול בזמן הסינון, חומקים להם גושים אל הכלי שמתחת - זה בעיקר שומן ולא סיבים, אחרת הרבה מהשומן נשאר בחיתול (שלא כמו בחלב שקדים למשל).

אני שותה עם חלב סויה

זה מה שאני הכי אוהבת. כל המשפחה לא גומרת יותר מליטר לשבוע. טיפה בנס קפה, ממש מדי פעם בקורנפלקס של הבת. מוסיפה למתכונים במקום חלב. האמת שניסיתי כמה סוגים של חלב שקדים וזה נורא טעים (קנוי) ניסיתי להכין כמה פעמים ולא יצא לי טוב אז התייאשתי. אז גם חלב שקדים לאחרונה מדי פעם. האמת זאת לא חכמה שונאת את הטעם של חלב פרה..

תחליפי חלב

1 חלב לקפה - אם את סגורה על חלב מוקצף - אז חלב סויה ניתן להקצפה. נותן תוצאה דומה ביותר לחלב פרה. אם את לא חייבת הקצפה אז כל חלב צמחי יכול להתאים. אני רק רוצה לציין שמהניסיון שלי, רוב החלבים הצמחיים לא הולכים טוב עם קפה על בסיס קפה נמס. חלקם מתפרקים, אחרים לא מתערבבים טוב ואחרים פשוט לא נותנים את "הצבע" הנכון. אני גיליתי שעל בסיס של קפה אמיתי - אספרסו, זה שונה לחלוטין. אמא שלי, מכורה גדולה לקפה עם חלב פרה שכמעט השלימה בצער עם זה שאצלינו בבית אין קפה כלבבה, הצלחתי לשכנע שאצלנו אפשר לקבל קפה יותר מאשר בבית! איך? אני מכינה אספרסו במקינטה, שמה בכוס, מוסיפה מים רותחים וחלב צמחי (אני הכי אוהבת שקדים ביתי) וזה פשוט מושלם.
2. עלויות - לא עשיתי חישוב, אבל נראה לי שיותר זול להכין לבד. בנוסף, בבית את מכינה כמות לפי הכמות שאתם צורכים ואז שום דבר לא נזרק.
מצאתי את המתכון הזה בפורום צמחונות וטבעונות ונראה לי שמבחינת עלויות זה הכי זול שיש.
הכנת חלב קוואקר (לא כשר):
מכניסים לבלנדר 1/4 כוס קוואקר ו2 ל מים וטוחנים.
מסננים במסננת עם MESH גבוה או עם בד ( לוקח יותר זמן)
מוסיפים וניל/סוכר/קינמון או כל דבר אחר לפי הטעם לישמור במקרר.ו......לבריאות.
את מה שנשאר אפשר להוסיף לשייק פרי.

3. תחליף לחמאה - הקפצה עושים פשוט עם שמן. בכריך פשוט משתמשים בממרחים אחרים.
תחליף לשמנת - זה מצרך שגם לפני הטבעונות לא היה בבית על בסיס קבוע. אז באירועים מיוחדים (ימי הולדת, אורחים) אני משתמשת בשמנת סויה או בשמנת קוקוס. מתאים לפשטידות,
בישול והקצפה.
4. ראי בתשובתי ל 1.

כל הכבוד

אני בראש כבר שם, במעשים עדיין לא...

יחד עם זאת, אנחנו משתמשים בשמן קוקוס במקום שמן קנולה או חמאה.
הוא מצוין להקפצות של ירקות , תבשילים ומאפים.
הוא גם עוזר עם סוכרת ולחץ דם אם יש.
המחיר שלו לא מהזולים אבל הוא גם נשאר להרבה הרבה זמן..

שיהיה בהצלחה עם המעבר!

שוקוצית

New member
חלב אורז

הוא באמת יותר יקר, אבל הטעם שלו הכי ניטראלי בקפה.
אנחנו משתדלים לקנות במבצע בממוצע 13 ש"ח לבקבוק, בניצת הדובדבן.
הילד גם התרגל לשתות אותו בשוקו חרובים/צ'יריוס לפעמים, (מנסה למגר את התופעה הזו), או בדייסה.
מוקפצים אני עושה תמיד עם שמן זית. שניצלים כשאני עושה פעם ב-, מטגנת עם שמן צמחי.
חלב סויה, כמו שאמרו לך מעולה בתור חלב מוקצף.
שמנת לא נכנסת אליי הביתה, אבל כבר עשיתי פסטות עם חלב ארז, שיצאו מאוד מוצלחות, לי אישית זה מאוד כבד, אבל גם שמנת.
לחמאה מבחינתנו אין תחליף כרגע, כולנו אוהבים חמאה.
אנחנו לא טבעונים, פשוט משתדלים לצרוך כמה שפחות גבינות ומוצרי חלב.
לפעמים קונים קצת גבינת עיזים כלשהי, משתדלים ממשקים קטנים.

regvuv1

New member
החלטה מצויינת!

חלב לקפה - חלב סויה וחלב שקדים מקציפים שניהם מצויין, עניין של טעם בעיקר. אני הכי אוהבת חלב סויה, הילדים אוהבים חלב שקדים.
עלויות - הלוואי שהיה לי פתרון. אנחנו פשוט צורכים פחות חלב. להכין לבד חלב שקדים מוריד עלויות מאוד, וזה לא מאוד קשה.
תחליף לחמאה - שמן קוקוס מאיכות טובה, בשביל כריכים תחפשי סוג בלי ריח קוקוס (הבת שלי שהיא חולת חמאה אוכלת לחם עם שמן קוקוס בעונג רב). עובד מעולה גם לאפיה- צריך חצי מהכמות של חמאה לכל מתכון. להקפצה ובישוליםאחרים אנחנו משתמשים בשמן זרעי ענבים או שמן זית.
תחליף לשמנת - חלב קוקוס, או חלב שקדים שמכינים לבד באותו רגע, פשוט פחות מים על כמות השקדים שלרוב שמים, יוצא מרוכז ושומני יותר. ככה אני מכינה לנו רטבי שמנת למיניהם.

בהצלחה!

דווקא אני כחובבת מוצרי חלב

לא משתמשת כמעט בחמאה או בשמנת.

אני מקפיצה ירקות עם שמן זית או עם שמן שומשום, וכשאני אופה אני משתמשת כמעט תמיד ביוגורט טבעי במקום בשמנת (זה גם מוצר חלב, אבל הרבה יותר בריא משמנת..)

אף פעם לא מרחתי חמאה בכריך, אלא גבינה לבנה (לא מתאים לך
) או טחינה מלאה (מניחה שיותר מתאים
)

תחליפי חלב לקפה שמכינים בבית

יש לי בעיה לשתות על בסיס קבוע משהו שמגיע באריזות של חלב הסויה/שקדים/אורז.
אין לי בעיה עקרונית להכין לבד - אבל זה צריך להיות לא מסורבל מידי (בכל זאת לצריכה יומיומית), לא יקר מידי, בריא אם ניתן, וטעים עם הנס (בנסיון הטבעונות האחרון ניסיתי את הקנויים למיניהם, וזה פשוט לא זה...)
תודה!

הי לילך ראי בתשובתי למעלה

לגבי הקפה. כתבתי שם על הנסיון שלי עם קפה נמס לעומת קפה אמיתי עם חלבים צמחיים.

החלטה מעולה :)

אז ככה:

1. לדעתי חלב סויה הוא היחיד שניתן להקצפה בצורה טובה מהחלבים הצמחיים השונים. ואם כבר חלב סויה אז עדיף של אלפרו כי החלב של תנובה מלא בE שונים, גואר גאם (או קסנטן גאם, לא זוכרת) וסוכר. לאלפרו יש חלב אורגני ללא תוספת מלח באותו מחיר של החלב סויה הרגיל שלהם. בכל מקרה כדאי להקפיד שיהיה כתוב על האריזה שמיוצר מפולי סויה שאינם מהונדסים גנטית!
אם זה "סתם" לנס קפה, כמו שכתבו פה יש חלב אורז של VITARIZ שהוא מעט יותר זול מהאחרים, ולטעמי האישי החלב אורז-שקדים (עם פס כחול) יותר טעים בקפה מאשר האורז הרגיל (פס ירוק). אצלי תמיד יש את שניהם כי הבת שלי אוהבת את הרגיל ואני שותה עם השקדים בפעמיים בשבוע שאני שותה נס...

2. כן, זה מוסיף עלויות. אבל מאז שעברנו לתזונה טבעונית בבית, וירד גבינה ובשר ומעדני חלב, יוצא שכל פעם שאני יוצאת לקניות אני מוציאה את אותו סכום כמו לפני או אפילו פחות לפעמים. אז זה הפתרון שלי :)

3. אני מקפיצה עם שמן חמניות, אף פעם לא הייתי חסידה גדולה של חמאה ודומיה. בכריך אני מורחת אם ממש ממש בא לי- ממרח טופו, אבל זה כמעט לא קורה ואני אפסיק לקנות אותו כי קניתי פעמיים ופעמיים נזרק לפח יותר מחצי בקופסה עדיין.

4. יש שמנת סויה לבישול בקופסה קטנה כמו של שמנת לבישול של החברות החלביות. ובכלל אם תעשי חיפוש בגוגל משהו בסגנון של "פסטה בשמנת טבעוני", יעלו לך כל מיני מתכונים ואולי תמצאי שם משהו שווה :)

5. נראה לי שב1 עניתי על זה חחח

niva26

New member
חלב שקדים ללא סוכר וללא לציטין ??

קניתי את החלב של אדמה בעקבות ההמלצות בשרשור הזה ואחרי שנתתי לבת שלי ל( בת 4 עוד מעט ) שתות במקום חלב עיזים קראתי את המרכיבים ( אני כמעט תמיד קוראת לפני שאני קונה אבל הפעם לא קראתי ) ואז ראיתי את הסוכר קנים - לא נורא ואת הלציטין סויה שקראתי שהוא גרוע ביותר בגלל הסויה מהונדס גנטית ובתהליך הכנת הלציטין סויה משתמשים באצטון וכול זה במוצר שאמור להיות בריא
מה עושים האם יש תחליפים בריאים לחלב ולא להכין לבד בבית ? לא רוצה חלב אורז כי לא רוצה שיעשה לה עצירות
תודה רבה

למעלה