חלב - הגעתי להחלטה

פילון3

New member
חלב - הגעתי להחלטה

כבר תקופה ארוכה שהורדתי את מוצרי החלב בבית כמעט למינימום.
יחד עם זאת עדיין זקוקה לעזרה ויש לי מס׳ שאלות
1. חלב לקפה- אוהבת לשתות הפוך פעמיים ביום. חלב מוקצף. במה אפשר להחליף?
2. עלויות- שקית חלב עולה 5 ש״ח וחלב קוואקר או שקדים או אורז עולה פי 3 או 4. זה הפרש ענק שמייקר את סל הקניות. יש פתרונות?
3 תחליף לחמאה? משתמשים לא מעט להקפצה של ירקות עם אורז, או בכריך
4. תחליף לשמנת? הבן שלי אוהב פסטה בשמנת.... רעיונות?
5. מה התחליף שלכן לחלב? מה הכי מוצלח?
תודה

נינושה2

New member
אצלנו

האמת שלא תיכננתי להוריד מוצרי חלב, אבל בגלל שהחלטתי להפסיק את דגני הבוקר (צ'ירויוס, שנים שאכלנו צ'יריוס בבוקר) אז כבר ירדנו הרבה בצריכת החלב. אחרי זה התחלתי להשתמש לבלינצ'ס בחלב שקדים שאני מכינה או שאני קונה אם אין לי זמן/ כוח להכין, כי זה אמור להכין יותר סידן. זה כבר הוריד אותנו לליטר חלב בשבוע, שאת הרוב בעלי שתה. עכשיו הוא גילה שחלב שקדים קנוי ממש טעים לו אז למעשה לא בטוחה שאקנה עוד חלב פרה.
גבינות וקוטג' ויוגורטים גם ככה לא היו הרבה אצלנו כי הבן האמצעי שלי לא אהב, אז שמתי על השולחן מה שכולם , כולל הוא, אוהבים.
נשארו קצת מעדנים מדי פעם וגבינה צהובה לפיצה ביתית פעם בשבוע אצל אמא שלי. אני לא עקרונית נגד מוצרי חלב באופן מוחלט, אבל פשוט אין בבית (חוץ ממילקי מיני, הילדים אוהבים מדי פעם).
אז לגבי השאלות שלך: 1. לא יודעת. 2. אפשר להכין חלב שקדים לבד משקדים טחונים אבל לדעתי זה יוצא לא פחות יקר, אז אין לי תשובה בשבילך. יהיו כאלה שיגידו שזה יתקזז לך בקניית תרופות (כי יעני חלב הפרה ממש מזיק) אבל אני לא סגורה על זה עד היום. 3. אפשר להקפיץ גם עם שמן זית או סומסום, לגבי הכריך אני יודעת שיש חמאת קשיו וכו' שאף פעם לא הכנתי. אני עדיין משתמשת ב-100 גרם חמאה לחודש בערך. 4. אפשר חלב קוקוס, בטח יענו לך פה יותר מדויק. 5. עניתי למעלה.
אגב בנס קפה אני עדיין שמה טיפה חלב פרה, אבל אם אפסיק לקנות אולי אנסה עם חלב שקדים.

את יכולה לגלות את המתכון שלך לבלינצ'ס?

עם לב שקדים...

תודה רבה!

נינושה2

New member
בטח - לא טבעוני

2 ביצים, כוס קמח מלא, כוס חלב שקדים תוצרת בית או קנוי, קצת סוכר, תמצית וניל אמיתית וטיפה שמן כלשהו, או חמאה מומסת אם אין לך התנגדות לחמאה (אני משמנת את המחבת בחתיכה קטנה של חמאה ושופכת לתוך הבלילה). צריך להגיע לסמיכות טובה כדי שהבלינצ'ס יתפזר טוב במחבת אחרי שאת יוצקת מצקת אחת של בלילה ואז מסובבת את המחבת. אני לא משמנת שוב. ראית שהכמויות שלי לא מדויקות, לפעמים אני רוצה הרבה בלילה אבל לא בא לי להוסיף עוד ביצה אז אין בעיה לעשות 2 ביצים עם כוס וחצי של קמח וכוס וחצי של חלב שקדים.
ממלאה בקצת דבש, מייפל טבעי או ריבה, ומפזרת על המילוי גם גרעיני צ'יה לעוד קצת ערך תזונתי ואומגה 3. אם לא שמים סוכר ווניל, אפשר למלא גם בגבינה, חומוס, פטריות - מה שבא לך.
יש גם פנקייק:
2 ביצים, כוס וחצי של שיבולת שועל וקמח מלא באיזה יחס שבא לך, כוס חלב שקדים, תמצית וניל טבעית, סוכר, כף שמן, וכפית אבקת אפיה. משמנת את המחבת רק פעם ראשונה ויוצקת כל פעם את הבלילה, שצריכה להיות הרבה יותר סמיכה מאשר לבלינצ'ס כדי ליצור עיגול קטן ושמן יותר.

kita1000

New member
ויטאריז לקפה

זה התחליף הכי טעים לדעתי. הוא גם זול.

עלויות- לא קונים כמעט תחליף חלב. רק לקפה...

חמאה, שמנת- אין בבית. יש לורפק למקרה הנדיר שממששששש בא לי. לא חסר לנו.

לא יודעת אם עזרתי

kita1000

New member
ולגבי הקפצה

משתמשים בשמן קנולה (בעיקר במרסס שקנינו ובסיר לטיגון באוויר, אבל מדי פעם משתמשים ביותר בשניצלים למשל).

חוסכים בעלויות כשאפשר.. המחיר לאוכל נטול גלוטן הורג אותנו.

aurora0

New member
לגבי הפסטה - בחלב קוקוס או קרם קוקוס

יוצר תחליף לא רע לדעתי לרוטב שמנתי לפסטה.
להקפצה של ירקות עם אורז- שמנים שונים (זית\ קוקוס).
בכריך אני לא מחליפה חמאה אלא פשוט הולכת על ממרחים אחרים.

יש קרם קוקוס ללא חומר משמר?

הפסקנו לקנות את החלב/קרם קוקוס הרגיל, רק זה שהוא בלי חומר משמר ותוספות של חומרים מתחלבים/מייצבים וכו.

עדיין זה לא בדיוק מוצר בריאות... אבל לפחות בלי הבונוסים...

aurora0

New member
האמת - אני ממש לא יודעת

אני קונה בקופסאות שימורים, ויוצאת מנקודת הנחה שזה לא מזון בעל ערך תזונתי רב, אלא תוספת לתבשיל...

אפילו לא בדקתי את הנקודה הזו.

מצאתי לאחרונה בעדן חלב קוקוס

בטטרא פאק (כמו קרטונים של חלב עמיד) ולא בפחית שימורים, ובו אין חומרים משמרים, אבל הוא יותר יקר

נכון! בקרטונים קטנים של 250 מל

ומכיוון שאנחנו אוהבים חלב קוקוס (אבל גם חלב פרה בלי קשר
) אני מעדיפה לקנות אותם ללא החומרים המשמרים. אני גם מעדיפה בכמויות קטנות, כי ממילא אף פעם כמעט לא השתמשתי בפחית שלמה ואת היתרה זרקתי, כך שעיניין המחיר די מתקזז (קרטון של 250 מל עולה 8 ש"ח).

john111

New member
יש ויש

גם בפחית - נמכר בסביבות ה 9-10 שח וגם כאמור בקרטון. מכיל רק מי קוקוס לפי הצהרת היצרן

זה חלב קוקוס לא קרם קוקוס

את זה אנחנו קונים
אבל קרם קוקוס הפסקנו לקנות מאז שאנחנו מקפידים על עניין החומרים המשמרים.

john111

New member
את מדקדקת איתי בקטנות...

בשבילי הכל אותו הדבר....

regvuv1

New member
אני איתך ג'ון - לא מבינה מה ההבדל

וכנראה לעולם לא אבין, כי אני לא קונה את אלה עם החומרים בתוכם...

למעלה