חלב - בעד או נגד?

גוף ונפש שלובים זה בזה - כמובן !!!!

נפש בריאה בגוף בריא. ועוד משפטים אמתיים ונכונים שכאלה. אהבה / שנאה, שיוצרים מתחים ולחצים ורוגז וכעס - כל אלו היו גם מנת חלקי בחיי. אומץ טבעי ונורמלי שהיה ושדוכא. אבל, היות ולא ויתרתי - שחררתי עצמי מכבלי הפחד, ושחררתי את יכולותיי הטובות והחיוביות, מתוך רצון טוב לעצמי ולזולתי. העבודה הזאת משתלמת וכדאית. לחזור לעצמי ולעצמאותי. תודה על הארתך הנאה. אני נהנית לקרוא את דבריך בפורום - חזקי ואמצי הלאה.
שלומית נצח

hal767

New member
מאד מסכים.

אדגיש בנקודה זאת שמומחי ומייסדי השיטה הטבעונית ההייג'יניסטית הרבו לכתוב בנקודות האלה. בניגוד למה שרבים חושבים, טבעונות הייג'יניסטית אינה עוסקת רק בתזונה, אלא בכל הקשור בחיי אדם.

hal767 - כהמשך לדבריך

מגדלים בני-אדם - בעולם המערבי - לדרך מסובכת ומורכבת, שאיננה פשוטה וברורה. רוב בני האדם - בעולם המערבי - מתפעלים ומהללים שמות לטיניים ארוכים של מחלות, תופעות גופניות ותרופות - ועל-פי-רוב אינם מבינים מה הם אומרים שכאשר תשאלם מה באמת פרוש המילה בשפתם המוכרת - יחזרו על אותה מילה בלטינית בהדגשה והתפעלות, עם תוספת המקורות ש"נידבו" להם אותם. דבר ראשון אני נוהגת לתרגם להם את המילים - וראה זה פלא - נעלמת להם ההתפעלות המוזרה. כי, לפתע, הם באמת מבינים את משמעות החולי. כך, גם לגבי מאכלים - במיוחד כשמופיעים על-גבי התוויות, במסעדה, או בספרים - עם שמות מוזרים למיניהם. באמונה עיוורת הולכים שבי אחרי מה שהטמיעו בתוכם מקטנות - ובבחינת "אבות אכלו בושר ושיני בנים תכהינה" . כנראה, מכאן, הפשטות הטבעית זרה ומוזרה. לכן, גם מנוכרת ונלעגת. שכנים ועוד אנשים "טובים", שביקרו וידעו שלא חסר אצלנו אוכל, ולא רעבנו ל"לחם" = ירקות ופרות לרוב, ונראינו והיינו בריאים ברוך ה' - נהגו לשאול אותי בילדותי, בלעג : "אז, מה את אוכלת - אם אינך אוכלת בשר, ואינך אוכלת חביתה ???", או "מה את אוכלת במקום???" לא עניתי להם, אני שמחה שהיה לי השכל לא לרדת לרמתם. וכשגדלתי, ועד היום, תשובתי לאותם אנשים כאלה - "אתם אוכלים את התחליף". דרך כל כך פשוטה, וההשקעה כל כך מועטה ו-נפלאה. אבל, כוחו של הרגל חזק ביותר. לכן, רוב העוברים לתזונה בריאה יותר, עדיין מחפשים את התחליפים ואת ה-במקום - את הבשר והדגה... שאכלנו במצרים (מצרים, לשון- מיצרים). ושוב, אני מדגישה - חשוב, כדאי ושווה, שכל התנהלות החיים תזרום בשמחה ובטוב-לבב, בנחת-רוח, בשלווה, בריקוד, נגינה, שירה, רינה, רעות,חדווה - והכל בתבונה ובהתאמה אישית. היות וההפך - כידוע לכולם - מוביל לצרות, מחלות ו-מלחמות = של האדם עם עצמו, עם זולתו,עם עמו ועם עולמו .... בברכת שבת שלום
שלומית נצח

נעמי66

New member
אור, תשובה ברצינות

סיפרתי כאן בעבר על השפעת התזונה הטבעית על בריאותי, ובכיף אני כותבת שוב - מתזונה גרועה, בריאות לקויה ועודף משקל עברתי בהדרגה לתזונה טבעית-צמחונית-אורגנית (לפי עקרונות שיטת שלטון), וזכיתי בכך לבריאות טובה, הרגשה כללית מעולה (פיזית ונפשית) ולמשקל שעליו חלמתי (ואליו לא יכולתי להגיע עם הרגלי התזונה הישנים). אם חיפשת סיפור אישי, שהוא הוכחה לכך שהמאמץ כדאי - הנה, כדאי ועוד איך. גם כשאין חנות אורגנית ליד הבית, כמו במקרה שלי, יש מספיק מגדלים ששמחים להביא הזמנה לפתח ביתך. בקשר לשתי הטבעוניות הלא-בריאות - לדעתי, מצבן אינו הוכחה לשום דבר - א. האם הן עשו - ועושות - זאת נכון? ב. באיזה מצב בריאותי הן הגיעו לטבעונות?

נעמי 66 - ../images/Emo140.gif../images/Emo45.gif

נעמי היקרה - שמחה אני עבורך. כך אני מאמינה וממליצה. הכרתי, מאז שנולדתי ועד היום - רבים שקוראים לעצמם צמחונים-טבעונים ומהווים דוגמה רעה, לדאבוני, בעבורם-הם. מצב רגשי-נפשי רעוע, חוסר שמחה שבלב, חיי רובוט, מצוקות, לחצים, כעס ודומיהם - יזיקו ביותר ויהוו כובד משקל משמעותי ורציני, בצד השני על כפות המאזניים. כמו כן, אי-אכילת בשר, או אכילת ירקות ופירות בעיקר מבושלים ועוד מאכלים פסולים ו/או מגוון מאוד מצומצם ולאורך השנה אותם מאכלים, או התמכרות לשוקולד (שאמנם, איננו בשר), - והדוגמאות לטבעונות-צמחונות שגוייה כל כך רבות - לכן, מה הפלא שהם נכשלים וטוענים כנגד ? ניסיוני - הלכה למעשה, האישי ומתוך עיסוקי בריפוי טבעי - מלמדני, שוב ושוב :- כל מי שמתמיד בדרך הנכונה, שמתאימה עבורו וזורם בחביבות - רק מצליח. שבוע טוב ומבורך, המשך פורה לך, נעמי - ועד 120 - שאי ברכות לבריאות איתנה ורעננה, בשמחה ובטוב-לבב.
שלומית נצח

למעלה