חלב - בעד או נגד?

../images/Emo45.gif../images/Emo229.gif

צודק !!! ההסבר של ד"ר ראול רודריגז (אותו אני מכירה) נתן הסבר נהדר מדוע להימנע מחלב ומוצריו וכן - גם אני ממליצה על הספר של ד"ר אריה אבני !!! . גדלתי, גם אני עם הנקת אמי, ואחר כך - מזון טבעי-צמחי. כך, גם 6 אחי - ולא חסר לנו כלום. רק בגיל 15 טעמתי פעם ראשונה חלב - אמנם ישר ומיד לאחר החליבה - ולצערי, במהלך שנות חיי היו לי תקופות בהן שתית ואכלתי מוצרי חלב - לא היטיב עמי. היה זה, למעשה מתוך פיתוי ותאווה. התגברתי והפסקתי בשמחה - יש ממילא מספיק מה לשתות לאכול ו-בריא וטעים יותר
.
שלומית נצח

0 אור 0

New member
שאלה ברצינות

האם את יותר בריאה באופן כללי מהסובבים אותך? אני רוצה לשתף אותך בכך, שאחד הדברים שתמיד הפריעו לשכנוע הסופי שלי בכך שהטבעונות היא דרך המלך לבריאות, היא העובדה שאני לא רואה שהטבעונים מסביבי בולטים בצורה ברורה בבריאותם המוחצת. כיום יש לי 3 מכרות קרובות טבעונאיות - אחת מהן מאד בריאה ואנרגטית, אבל אני מכירה אותה לפני המעבר ל RAW FOOD והיא היתה כזו גם קודם. השתיים האחרות שגם יותר ותיקות ממנה בדרך,סובלות מבעיות בריאות רבות שעל פי התיאוריה לא אמורות להיות לטבעונים. אני אישית על עצמי, חשה בהבדל עצום ברמת הבריאות מאז שהתחלתי לעסוק ברפואה משלימה, גם יחסית למה שהיה קודם וגם יחסית לאנשים בגילי שחיים מסביבי, אבל אני לא רק לא טבעונית ולא טבעונאית , אלא שכל מה שעשיתי זה להכניס שיפורים קלים בתזונה לטובת היותר מלא, יותר חי, פחות כימיה. אם הייתי רואה מסביבי הוכחה שלעשות צעד נוסף לקראת התזונה המושלמת יעשה צעד נוסף לטובת הבריאות הטובה, ברצון הייתי משקיעה את מעט מאמץ שדרוש לזה - האוכל הטבעי מאד טעים לי, הבעיה היחידה היא שסיפור מההפטרה להשיג מה שלא נמצא בחנות שליד הבית.

ו-תשובה ברצינות ../images/Emo13.gif

אור יקרה כמו
- אנשים שמכירים אותי - חדשים וותיקים - נהנים ממצבי, ברוך ה' - ולפי גילי. הרווחתי, נראה לי, ביושר את בריאותי. גדלתי במושב באורח-חיים טבעוני-צמחי עם אבא, ע"ה, שעסק בריפוי טבעי. כילדים, הסתובבנו גם בחדר עבודתו לא מעט. וכך, ספגתי את תורת הריפוי הטבעי - בעלת תחומי עניין ועשיה מגוונים - תזונה, כירופרקטיקה, חילוף עצמות, מסג'ים, אוסטיאופתיה, צמחי-מרפא, מגנטים, ריפוי בבוץ ובמים, הילינג וריפוי רוחני, סוגים של פעילות גופנית, ואולי עוד - אינני זוכרת כרגע. ללא כל חיסונים מעולם הרפואה המערבית. החיסון שלנו היה חיים בטבע, בחופש ודרור (כמובן, היו מסגרות לימודיות), תזונה רק מן הצומח ובצורתה הטבעית בעיקר, יצאנו החוצה בחורף, בימי-גשם להשתובב ערומים בגיל הגן - וכשהפסיק להיות נחמד, נכנסנו , התייבשנו והתלבשו כראוי, יצאנו אחרי מקלחת חמה בחורף, בימים קרים מאוד, עם שער רטוב (שערי היה בדרך-כלל ארוך) ומעולם לא "הצטננתי" או חליתי בשל כך, ישנו בשעות בריאות, השכמנו קום רעננים - גדלנו בריאים. ואמנם, מכירה אני ילדים נוספים, שלא היו טבעוניים - שגם הם היו בריאים ושובבים. אבל, הורי - כל אחד בנפרד - הגיע לטבעונות לא מתוך בריאות טובה - מתוך מצוקות הגוף וחולייו, במיוחד אבי. בצעירותו כמעט התעוור - קוצר ראייה גבוה ביותר ומצב די אנוש של מערכת העיכול - ברוך ה' זכה לעשרות שנים בריאות אחר-כך, שבהן עשה מהפך בחייו ועשה נפשות רבות בארץ ישראל לאורח-חיים טבעי לבריאות טובה יותר. כל העוסקים בעבר התנקזו בבית אבי ז"ל. משינויים שעשיתי באורח חיי התזונתי, במיוחד, לא ראיתי ברכה בכלל. ירשתי גנים לא של בריאות איתנה ממילא. יש אנשים, שאוכלים, שותים, מעשנים וכדומה ממש לא דברים שנחשבים בריאים - ובכל זאת בריאים הם ומתפקדים ברעננות לאורך שנים רבות. לא כך, לגבי. בהיותי בצבא עשיתי מעין מרד - כמעט ולא נגעתי בפרי או בירק רעננן - וגופי מרד בבריאות הטובה - עליתי 20 ק"ג מאכילה ושתייה שאינם בריאים ביותר, פצעים ואגזמות ברגליי ועוד, ראייתי התחילה להתדרדר (הייתה מצוינת עם הגיוס לצה"ל) וחשתי כבדות ובכלל לא רעננות נעורים. לאחר הצבא שבתי לאורח חיים טבעוני-צמחי ומצבי השתפר מאוד - חזרתי לאיתני, למשקל התקין, לבריאות טובה. באשר לליקוי הראיה שפיתחתי - תיקנתיו לחלוטין רק בגיל 24 בערך. אחר-כך, היו לי מספר תקופות נוספות בחיי שמתוך פיתויים וסביבה שהחלישה אותי - שוב אכלתי גרוע. התוצאות לא אחרו לבוא, בכל פעם - מצבי נזלת, שפעת, מיומה ברחם וציסטות, ועוד - ברוך ה' אינני "מקופחת". תמיד שחזרתי ל"דרך הישר" שלי - הוקל לי והבראתי !!! - וזה ממש עניין פיזי מוכח - לא בגדר אשליה. גם מטופלים שלי - מזה כ-35 שנות עיסוקי-שלי בריפוי טבעי - כאלה, שניסוי שיטות טבעונות-צמחונות-מקרוביוטיקה ועוד - ולא נעזרו ממש = הדרך שבה אני מאמינה ודוגלת אכן-כן עזרה להם. יש בסיס עקרוני. יחד עם זה, אני מחפשת עם המטופל היקר מה כן יכול להתאים לו. יש ואנחנו עושים פשרות לפעמים, כדי להקל בהתחלה ולהצליח טוב יותר בהמשך. טיפלתי באנשים עם בעיות שונות וקשות מאוד - נמק וכדומה - כל מי שרצה את עזרתי, תמיד, מצאנו דרך מתאימה להצלחה - כמובן, בכוחות משותפים. גם אני מכירה טבעונים-צמחונים רבים מאוד. לא הייתי רוצה להיות במקומם. מפספסים משהו והולכים סחור-סחור ואכן משמשים דוגמה רעה לאורח-חיים טבעי . אמונה יציבה - הלכה למעשה - יש לי, ואיתנה ביותר := כל מה שמתהווה ומתפתח בדרך הטבעית, ואפילו למצב הנוראי ביותר - לדרך הטבעית יש את מלוא, כן, את מלוא הפתרון, התשובה, והריפוי !!! ואני נוהגת לחקור ולבדוק, עניינים מדי פעם מחדש. וכמו, שאומר רבנו בחיי - "הכל מהאיברים, שמשתמשים בהם, תמיד, על דרך הטבע - מוסיף תיקונם ומתחזקים מעשיהם ; וכאשר ימעט וישתבש שימושם - ייפסדו ויחלשו מעשיהם" מתמידה אני, רק בזכות התוצאות הטובות - זו איננה אמונה עיוורת, או כוחו של הרגל, או נאמנות לדרך בה גידלו אותי הורי. - אין בי גאווה, אלא, הליכה בדרך הישר, כפי שאני מוצאת אותה. וכפי שאומרים - איש באמונתו יחיה. - מי שחפץ ומעוניין - ברוך הבא. ומי שאיננו רוצה - ברוך יהיה בדרכו שלו. מקווה שעניתי לך ברצינות. לרשותך, תמיד, בשמחה ובטוב-לבב ובאהבה
שלומית נצח

0 אור 0

New member
תודה על השיתוף ועל סיפור החיים המרגש

אמנם לא שייך לשרשור הזה, אבל בהזדמנות אשמח אם תספרי גם בפירוט - אולי בשרשור נפרד לנושא, את סיפור הטיפול בעין. נושא שיטת בייטס עלה לא לא פעם בפורום בדיונים בנושאי בעיות עיניים, אך אני לפחות מכירה אותו רק מספר שנפל לידי לפני למעלה מעשרים שנה (ולא הצלחתי בשום אופן בצעאת התרגילים בו). לא יצא לי להתנסות ו/או להכיר אנשים שהתנסו בחיים בשיטה זו.

יש בנמצא ספר חדש (או אולי הדפסה חדשה)

בנושא שיטת בייטס, נתקלתי בו בחנויות במהלך החיפושים בשבוע הספר.

nofaritrit

New member
אני לא מאמינה

שתמצאי הוכחה כזאת..לדעתי השינוי שעשית במובן הבריאותי במשך השנים הוא שינוי מבורך אפשר להיות אוכל כל ובריא מאוד ואפשר להיות טבעוני וחולה. אני חושבת שהשאלה העיקרית שעליה יש לתת את הדעת (אם רוצים) זו השאלה המוסרית... אני טבעונית בשנה האחרונה ואני לא מרגישה הבדל רב בבריאות שלי, אני כן חיה עם עצמי יותר בשלום כשאני יודעת שאני לא תורמת לעשייה שכל מה שמניע אותה זה כסף על חשבון חפים מפשע ותוך כדי ניצול וסבל שלא יעלו על הדעת. ועדיין ,קהילת הכושים העבריים שהיא טבעונית היא אחת הקהילות הבריאות בעולם ואורח חייה נחקר ע"י מדענים בשל העובדה הזאת.(הם לא טבעונאים, רק טבעונים שאוכלים מאדו מגוון)

0 אור 0

New member
הרבה יותר קל לי הדיון מול/עם טבעונים

אשר טבעונותם באה מתוך ערך של אי פגיעה בבעלי חיים, מאשר כאלה אשר טוענים מטעמי בריאות האדם כי זו השיטה התוזנתית היחידה ואין בלתה (וכמותם אחרים שטוענים שרק בשר, או רק ...) גם אם איני חולקת את כל האמונות וההשקפות שלך, אני מכבדת אותך כאדם ערכי, שבא מתוך רצון לעולם טוב יותר.

השקפת עולם נובעת

אצל כל אחד מהמושגים ואורח-החיים שאיתם גדל. גדלתי, כאמור, עם מושגים של אכילה לנו = לבני המשפחה - מן הצומח וכך הוטמע בתוכי. מכאן, שתהיתי ובחנתי את הסוגיה של "האם לנהוג ככל האדם, שמסביבי - אם לאו" - במיוחד בהיותי בצה"ל ומעט מאוד לאחר מכן. ניסיתי ואכלתי מהכל. רק לא את אלה שהיו פעם בעלי-חיים ממש. אבל כן אכלתי, כאמור, ביצים, חלב ומוצריו. דבר, שנחשב בגדר ספק מן החי - תמיד היה בביתנו ואכלתיו הרבה. היות ומי שהיה פעם בעל-חיים ממש - במושגים הפנימיים שלי - פשוט, לא נחשב מזון עבורי. מכאן, שלא דנתי - באופו פרטי-אישי - לגבי אכילתו / אי-אכילתו לגבי עצמי. ללא שום ספק, אני נגד התעללות בכלל וכמובן - נגד התעללו בבעלי-חיים. ומזעזעות שתי עובדות : האחת - שממשיכים עם כך, והשנייה - אותם בני-אדם "נאורים", ועדיני-נפש, שלא יהרגו זבוב, אך, בתאווה רבה ובלהט ובהתמכרות יאכלו, ולא יוותרו על אכילת הבשר לסוגיו השונים. הרעיון הבסיסי לגבי תזונתנו - לספק למערכת העיכול מזונות = חומרי התחדשות מזינים - קלים כמה שיותר ומהירים עיכול כמה שיותר. מוטב למערכת העיכול לפעול כמה שפחות - ולא כמה שיותר. זאת מתוך התחשבות בגוף כולו. למשל, דוגמה מאוד שכיחה אצל רבים ומוכרת:- בעקבות סעודה מרובת מאכלים (פרטית או באירועים) - העיניים נעצמות ורוצים ל-ישון. ~ לא כן ???? ובני-האדם מתרגלים למלא כרסם יותר מאשר עד תום - ולא - אינם תינוקות-ילדים-ומבוגרים טובים עבור אמם.וגם חלילה וחס, שלא להעליב את המארחים, למשל. כלומר, הרעיון הוא להקל על הגוף גם דרך מערכת העיכול ולא להקשות עליו. רעיון פשוט והגיוני, כמדומני. ומזונות מן החי, על-פי-רוב - מתעכלים אטי וקשה יותר. קטניות (היבשות) אותו דבר. צרופי מזון שגויים גם. הגוף, בצעירותו, מתגבר על המון קשיים בקלות. אבל, גם ניזוק יותר או פחות - בגלוי או בנסתר, שמתגלה כעבור שנים - כל אחד לפי נטיות אישיותו והתורשה הפרטית. ואין לי בעיה, בדרך כלל, לשבת עם אנשים, שחברתם נעימה וחביבה לי, כשהם אוכלים בשר ואני לא. גם אבי, שנחשב כטבעוני קיצוני - זוכרת אני היטב - שכן הדריך, אנשים שלא רצו לוותר על בשר, לאכלו בריא יותר. תמיד נהג לקרב בנועם גם את אלה שלא הלכו בדרכו. כך, זכה - ועד היום - גם מאנשים שהתנגדו לדרכו, ליחס של כבוד רב. תודה על תשומת-לבך, אור יקרה וחביבה
והמשך טוב ,
שלומית נצח

טבעוני - טבעונאי

אשמח לקבל הסבר להבדל בין שתי מילים אלו. סליחה, אבל לא מצאתי במילונים ובין מכרי. תמיד אשמח להחכים. בתודה מראש,
שלומית נצח

0 אור 0

New member
טבעונאי אוכל את מה שנקרא בלעז raw food

כלומר, לא רק שאוכלים רק מזונות אורגניים מן החי, אלא אף לא מבשלים אותם - אוכלים מזון במצבו החי והטרי או בשיטות הכנה שכוללות סחיטה, ערבול, הנבטה ויבוש בטמפרטורה נמוכה (הפירות היבשים והשקדים ה"קלויים" בשיטה הזו טעימים בטירוף) למען האמת בצעירותי עדיין לא היה קיים המושג הזה, וחשבתי שכך אוכלים כל הטבעונים. היום שמעתי מידידותי האוכלות כך, שנוסד מונח חדש לקהילה זו והוא הטבעונאי.

תודה אור - ולפי המילון

אין מונח כזה, טבעונאי. ואפילו המחשב מקוקו באדם ומודיע על טעות בכתיבה - איננו מכיר את המונח. אלא, אם כן על-משקל קמעונאי, עיתונאי, רעיונאי, בדאי, פונדקאי ועוד. באמת, שמעתי את המונח בשנה-שנתיים האחרונות ולא התעכבתי על כך. ואכן, מחדשים מונחים מעת לעת - התחדשות השפה. בסדר. אם כך - גדלתי כטבעונאית בילדותי. ובכלל, לדעתי המושגים הפוכים. צמחונות-טבעית - צריך לכנות את אוכלי הצמחים בטבעיותם הפשוטה והרעננה - raw food - כמו באנגלית. מאיה, כמורה לאנגלית בתנועה, תוכל לאשר לנו זאת. ויש את אלה שנקראים צמחונים - שצריך להחליף את שמם - היות והם אוכלים לא רק מן הצומח. גם ביצים, חלב ומוצריו. ויש, שקוראים לעצמם צמחונים ואף אוכלים דגם וסרדינים - ומשוכנעים שהם צמחונים. ויש את אוכלי הבשר והכל. שגם הם, כשמתחילים לחלות - מתחילים דיאטות שונות ואוכלים "דל" ו"נטול" וכדומה. וכמו בקרב בני-אדם, יש התבוללות - כלומר, אין סוף גוונים וזרמים בכל אגף והגבולות לא תמיד ברורים. וכמו שלא כל הלבנים / הצהובים / האדומים /השחורים בנן בני-האדם - דומים . פעם, בילדות מוקדמת הייתה אמרה שכל הסינים דומים, למשל. כמובן שלא. ואני, למשל, היום נודדת בין טבעונות לצמחונות (במושגים שלי מקודם), אך עם נטייה יותר חזקה לטבעונות - כך, באמת, טוב לי יותר - ולא מתוך כפייה.אני עושה חשבון רק לעצמי בכך. תודה על ההבהרה
שלומית נצח

0 אור 0

New member
תשובתך הזכירה לי את אחד ממפגשי הפורום הזה

לאחר שהתפקדנו בפורום ובדקנו מי מגיע ומי לאו, הסתבר שקבוצה נכבדת של טבעונים יגיעו למפגש , ימים שלמים הצקתי לשף הבית בדרישות לגבי הכיבוד - וכך למגש הפטריות הממולאות בגבינת עיזים, שמתאים לאוכלי הכל בחבורה, צירפנו גם מגש של פטריות בעשבי תיבול, וגלילות חצילים בגבינת סלמון אוזנו בפרוסות קישואים עם בוטנים ועגבניות שרי טבולות ברוזמרין ועוד, ואני שומרת עליו בקפידה שחס ושלום לא יגניב למעדנים שמן מזוקק או תבלין סינטטי חו"ח ולא בישול ארוך ו .... והנה אני מגיעה למפגש, ופתאום הטבעונים בחבורה מביאים עוגת שוקולד אפויה ועוד מכל מה שאסרתי על עצמי להביא.נדמה לי שאפילו במבה או חטיף אחר היו שם. אני חושבת שאז נפקחו עיני לעובדה שלא כל טבעוני בהכרח מקפיד על מזון טבעי ובריא. לפעמים זה פשוט ללא מוצרים מהחי וזה.

טאוֹ

New member
זוכר את המפגש הזה

גם אני עשיתי אז שמיניות באוויר כדי להכין דברים על טהרת הטבעי והבריא, וגם אני הופתעתי לגלות שטבעונות לא בהכרח מלווה במודעות לבריאות. רק לפני זמן קצר ביקשתי מידידה טבעונית הצעות לתחליפים לביצים וחמאה בעוגות, וקיבלתי ממנה מתכון לעוגת בננות, שבין מרכיביה בלטה חבילת מרגרינה... בעקבות כך פניתי לחבר שהוא כבר שנים רבות טבעוני קפדן (ניזון כמעט אך ורק מ-raw food) ועם זאת בעל מודעות גבוהה הן לבריאות והן לנושאים ירוקים. ביקשתי ממנו תחליפים שפויים לביצים וחמאה, ואם כבר על הדרך יש לו מתכון מנצח לעוגת גבינה, מה טוב. זו היתה תשובתו: "ממליץ לבקר באתר עץבעיר. הֶענף הקשור לעניינו נקרא "מתכונים מהמִטְפָּח". בִפרט מה שכתבה תמי תחת הכותרת "עוגת גבינאאא נאה". כאן אנו מַגּיעים לעניין טיפוח המזון (וּמכאן "מטפח") ללא חימום או בחום נמוך (וּמוסיפים לטבעוני את הנא לקבלת "טבעונאי"), וּבדוגמה זוֹ עוגה ללא אפייה. דבר נוסף, שאנחנו נוהגים לומר: תחליף את המלה ``תחליף``
וּבכל-זאת, קמח חומוס או קמח עדשים (או קמח סויה - מומלץ פחות, ואם כן, אז רק אורגני) מעורבבים במים משמשים בתפקיד ביצה. עוד יותר מכך, זַרעי פשתן, ציאה או כוסמת מושרים במים מַגּירים ריר דביק. ניתן להשתמש גם בעלים ריריים טחונים, כגון חוביזה, מלוכייה (עכשיו העונה, להשיג אצל ירקנים ערבים) או חוטמית זיפנית. כמו-כן, שמן, וַהֲכי מומלץ שמן שומשום. כזה, שהופק בִכבישה קרה, כמובן. האו הֶעמיד מכולם בחום. כל שאר העצות, שניתנו בפורום יפות אף הן. תמרים וּבננות מדביקים גם כן". ונעבור לפרסומות: סדנה על גלידות על תתקיים בעץבעיר ביום שישי 15/7 בשעה 14:00. סדנת חלב בלי להטריד אף פרה ניתן לתאם.

mic26

New member
אם זכרוני אינו מטעני

הטבעונים בסוף אפילו לא הגיעו למפגש. ואני הכנתי עוגת שכבות טבעונית עם שמנת צמחית וסוכר וכל מיני דברים לא בריאים. אבל טעימים. והיום אני לא טבעונית ולא צמחונית אבל לא אוכלת שמנת ולא סוכר ולא קמח. בסופ"ש האחרון הייתי בפריז, והמורה הסינית שלי אמרה: גורמי המחלות הראשונים הם דברים שאנחנו מכניסים לפה: סיגריות, אלכוהול, מאכלים מלאכותיים. גורמי המחלות השניים הם דברים שאנחנו מוציאים מהפה: מלים שליליות שאנחנו אומרים על אחרים. הגורם השלישי הוא משחקים (היא טוענת שמשחקי הגיים בוי יוצרו ביפן על מנת להחליף את אומנויות הלחימה והם הרסניים מכל בחינה. אבל היא סינית ובין הסינים ליפנים יש יריבות עתיקת יומים). היום כשאני מלמדת על הצ'י, לאחר שיש הסכמה כללית ביני לבין תלמידי שלכל דבר יש צ'י, אני מוציאה את משפט המחץ: אם לכל דבר יש צ'י, עלינו להיזהר בדברים שאנחנו עושים ואומרים, שיש להם צ'י שאנחנו לא מעוניינים לשמר אצלנו. לכן אם אנחנו אוכלים כבד אווז, עלינו לקחת בחשבון שאנחנו אוכלים אנרגיה של חיה שסבלה מהרגע שבו היא נולדה, ואנחנו מכניסים את זה אלינו לגוף. תחשבו על זה, ועל העדפת צריכה של בעלי חיים שעברו מינימום התעללות. לא קל לומר את זה לצרפתים שאוכלים כבד אווז בהזדמנויות חגיגיות. אומה שצורכת בעלי חיים בכל דבר, כל הזמן. אחותי היא פעילה בעמותת "אנונימוס", העמותה שעושה מאמצים סיזיפיים לחלוטין עבור זכויות בעלי החיים. בשנים האחרונות נחשפתי גם למידת הסבל של בעלי החיים בארץ ובעולם, וגם למידת החלמאות שבבית הנבחרים שלנו. דחיית דיונים רק כי אין מספיק שרים שיצביעו בעד הצעת חוק מגוחכת שמתאימה למטרותיו האישיות של שר זה או אחר ומחטפים שונים ומשונים הם עניין שבשגרה. טוב, קצת" סטיתי מהנושא... אבל הרגשתי צורך לשתף.

0 אור 0

New member
כמה שלי זכור - הגיעו, חוץ מהאל שלא הגיע

אבל מה שתפס את עיני בתוך 3000 הנושאים שהעלית שם בריצה אסוציאטיבית לגמרי אלו הפנינים של המורה הסינית שלך. לא בא לך לפתוח איזה בלוג "מפי מורתי" כדי להפיץ לעם בציון את חוכמתה ? פשוט מדהים איך כל פעם שאת משחררת משהו משלה, זה יוצא כל כך חכם וכל כך מדויק וכל כך מלמד

mic26

New member
עדיין לא...

אני עדיין עסוקה בלנסות להטמיע את מה שהיא אומרת. בכל פעם זה מירוץ, סופ"ש שלם שבו אני לא מפסיקה לכתוב בשלוש שפות בו זמנית (סינית, צרפתית ועברית, תלוי בתרגום הסימולטני) עושר של פנינים, כדברייך. בתור התחלה אנחנו עובדים על להרגיש את זה בגוף ובנקודות הדיקור שעליהן אנחנו עובדים. חלק מזה הופך באופן ישיר לטיפול שבו אני משתמשת. אז להעביר את זה הלאה עכשיו, זה מוקדם מידי וגדול עלי. אבל אולי יום אחד...

freearth10

New member
תזונה היא רק היבט אחד של אורח חיים בריא

מה עם מערכות היחסים הכי שורשיים? כמה מתח יש בחייך? באיזו סביבת עבודה את חיה, כמה איזון בין פעילות/חוסר פעילות יש בחייך, כמה את מטיילת באזורים רוויי חמצן נקי (יותר), כמה שמחה/כעס/שנאה/אהבה יש בחייך?... כמובן שהשאלות האלו הן לא אישיות - כלפיך, אלא שאלות כלליות כשבאים לשאול איך זה שאני אוכל בריא ועדיין חולה? מאיה

למעלה