ו-תשובה ברצינות ../images/Emo13.gif
אור יקרה כמו
- אנשים שמכירים אותי - חדשים וותיקים - נהנים ממצבי, ברוך ה' - ולפי גילי. הרווחתי, נראה לי, ביושר את בריאותי. גדלתי במושב באורח-חיים טבעוני-צמחי עם אבא, ע"ה, שעסק בריפוי טבעי. כילדים, הסתובבנו גם בחדר עבודתו לא מעט. וכך, ספגתי את תורת הריפוי הטבעי - בעלת תחומי עניין ועשיה מגוונים - תזונה, כירופרקטיקה, חילוף עצמות, מסג'ים, אוסטיאופתיה, צמחי-מרפא, מגנטים, ריפוי בבוץ ובמים, הילינג וריפוי רוחני, סוגים של פעילות גופנית, ואולי עוד - אינני זוכרת כרגע. ללא כל חיסונים מעולם הרפואה המערבית. החיסון שלנו היה חיים בטבע, בחופש ודרור (כמובן, היו מסגרות לימודיות), תזונה רק מן הצומח ובצורתה הטבעית בעיקר, יצאנו החוצה בחורף, בימי-גשם להשתובב ערומים בגיל הגן - וכשהפסיק להיות נחמד, נכנסנו , התייבשנו והתלבשו כראוי, יצאנו אחרי מקלחת חמה בחורף, בימים קרים מאוד, עם שער רטוב (שערי היה בדרך-כלל ארוך) ומעולם לא "הצטננתי" או חליתי בשל כך, ישנו בשעות בריאות, השכמנו קום רעננים - גדלנו בריאים. ואמנם, מכירה אני ילדים נוספים, שלא היו טבעוניים - שגם הם היו בריאים ושובבים. אבל, הורי - כל אחד בנפרד - הגיע לטבעונות לא מתוך בריאות טובה - מתוך מצוקות הגוף וחולייו, במיוחד אבי. בצעירותו כמעט התעוור - קוצר ראייה גבוה ביותר ומצב די אנוש של מערכת העיכול - ברוך ה' זכה לעשרות שנים בריאות אחר-כך, שבהן עשה מהפך בחייו ועשה נפשות רבות בארץ ישראל לאורח-חיים טבעי לבריאות טובה יותר. כל העוסקים בעבר התנקזו בבית אבי ז"ל. משינויים שעשיתי באורח חיי התזונתי, במיוחד, לא ראיתי ברכה בכלל. ירשתי גנים לא של בריאות איתנה ממילא. יש אנשים, שאוכלים, שותים, מעשנים וכדומה ממש לא דברים שנחשבים בריאים - ובכל זאת בריאים הם ומתפקדים ברעננות לאורך שנים רבות. לא כך, לגבי. בהיותי בצבא עשיתי מעין מרד - כמעט ולא נגעתי בפרי או בירק רעננן - וגופי מרד בבריאות הטובה - עליתי 20 ק"ג מאכילה ושתייה שאינם בריאים ביותר, פצעים ואגזמות ברגליי ועוד, ראייתי התחילה להתדרדר (הייתה מצוינת עם הגיוס לצה"ל) וחשתי כבדות ובכלל לא רעננות נעורים. לאחר הצבא שבתי לאורח חיים טבעוני-צמחי ומצבי השתפר מאוד - חזרתי לאיתני, למשקל התקין, לבריאות טובה. באשר לליקוי הראיה שפיתחתי - תיקנתיו לחלוטין רק בגיל 24 בערך. אחר-כך, היו לי מספר תקופות נוספות בחיי שמתוך פיתויים וסביבה שהחלישה אותי - שוב אכלתי גרוע. התוצאות לא אחרו לבוא, בכל פעם - מצבי נזלת, שפעת, מיומה ברחם וציסטות, ועוד - ברוך ה' אינני "מקופחת". תמיד שחזרתי ל"דרך הישר" שלי - הוקל לי והבראתי !!! - וזה ממש עניין פיזי מוכח - לא בגדר אשליה. גם מטופלים שלי - מזה כ-35 שנות עיסוקי-שלי בריפוי טבעי - כאלה, שניסוי שיטות טבעונות-צמחונות-מקרוביוטיקה ועוד - ולא נעזרו ממש = הדרך שבה אני מאמינה ודוגלת אכן-כן עזרה להם. יש בסיס עקרוני. יחד עם זה, אני מחפשת עם המטופל היקר מה כן יכול להתאים לו. יש ואנחנו עושים פשרות לפעמים, כדי להקל בהתחלה ולהצליח טוב יותר בהמשך. טיפלתי באנשים עם בעיות שונות וקשות מאוד - נמק וכדומה - כל מי שרצה את עזרתי, תמיד, מצאנו דרך מתאימה להצלחה - כמובן, בכוחות משותפים. גם אני מכירה טבעונים-צמחונים רבים מאוד. לא הייתי רוצה להיות במקומם. מפספסים משהו והולכים סחור-סחור ואכן משמשים דוגמה רעה לאורח-חיים טבעי . אמונה יציבה - הלכה למעשה - יש לי, ואיתנה ביותר := כל מה שמתהווה ומתפתח בדרך הטבעית, ואפילו למצב הנוראי ביותר - לדרך הטבעית יש את מלוא, כן, את מלוא הפתרון, התשובה, והריפוי !!! ואני נוהגת לחקור ולבדוק, עניינים מדי פעם מחדש. וכמו, שאומר רבנו בחיי - "הכל מהאיברים, שמשתמשים בהם, תמיד, על דרך הטבע - מוסיף תיקונם ומתחזקים מעשיהם ; וכאשר ימעט וישתבש שימושם - ייפסדו ויחלשו מעשיהם" מתמידה אני, רק בזכות התוצאות הטובות - זו איננה אמונה עיוורת, או כוחו של הרגל, או נאמנות לדרך בה גידלו אותי הורי. - אין בי גאווה, אלא, הליכה בדרך הישר, כפי שאני מוצאת אותה. וכפי שאומרים - איש באמונתו יחיה. - מי שחפץ ומעוניין - ברוך הבא. ומי שאיננו רוצה - ברוך יהיה בדרכו שלו. מקווה שעניתי לך ברצינות. לרשותך, תמיד, בשמחה ובטוב-לבב ובאהבה
שלומית נצח