חלבלוב קוצני

u r i el

New member
חלבלוב קוצני

אם אני עורף את ראשו - האם אצליח לעודד צמיחה ניכרת של ענפים מלמטה ולצדדים ? יש למישהו המלצות ספציפיות כדי להצליח לעצב אותו כך שיהיה מרשים ונוכח מאד ?

drorim69

Active member
תגזום את כל הענפים, גם הצדדיים, כדי שכולם יתפצלו

כדאי לחפש על הענף עין ולגזום קצת אחריה כדי לוודא שיהיה לבלוב במקום הגיזום

drorim69

Active member
אין לי ניסיון בחלבלוב קוצני, אבל....

לפני המון שנים קיבלתי עצה טובה משכן ואני תמיד מעבירה אותה בשמחה -

לא להתקמצן בגיזומים!!
גיזומים / קיטומים במועדם יפיקו מצמח תוצאות טובות יותר מאשר סתם להניח לו לצמוח ולאבד צורה ואז לאחר שנים להיאלץ לגזום גיזום חריף..

הצמח שלך נראה בעיני בכלל לא רע, זה לא שיש לו גזע עירום נטול עלווה.
אם אתה רוצה לבנות אותו מסועף לעתיד - תעקוב אחר הצימוח שלו, תראה אם הוא מצמיח רק "ראש" אחד מכל ענף ותנסה להעריך עד כמה זה יספיק לו כשמידותיו יגדלו.
אם נראה לך שבעתיד הוא יראה ריק מדי ועירום, תחליט על צורת הגיזום והאינטנסיביות שלה.
אני הייתי מעדיפה לפצוע צמח כזה לעיתים רחוקות ולעשות את זה יסודי, כדי לא לחזור על הפעולה..

[כשאתה רואה במשתלת המכירה שני צמחים בגודל מיכל דומה, האחד יקר, עשיר ומפותח והשני דל בענפים וזול יותר, סביר שהפער נובע גם בגלל פחות השקעה בגידול, למשל פחות סבב גיזומים במשתלת הגידול
]

u r i el

New member
אז מתי לדעתך מועד הגיזום של החלבלוב הזה ?

את החלבלוב הזה הייתי רוצה למקם במקום מרכזי בגינה, כך שתהייה לו נוכחות, לאו דווקא לגובה, אלא ובמיוחד לצדדים, כדי שלא יסתיר סלע בעל תפקיד דקורטיבי.

זה נראה לי חבל לקטום את הגבעול המרכזי אבל יתכן שלא תהיה לי ברירה אם ברצוני לקבל את הרוחב. יתכן שאמקם אותו בינתיים במקום אחר, צדדי, ורק כשיגיע לממדיו הרצויים אמקם אותו במקומו הסופי - אם לא יהיה משהו אחר שיתפוש את מקומו בינתיים.

drorim69

Active member
הוא רגיש לקור, קח בחשבון. עלול להיראות רע בחורף..

באביב הוא מתאושש בד"כ אבל בהמשך לשינויי מזג האויר אתה עלול להשקיע זמן רב בעיצוב ולאבד אותו עם שלג אחד (יש אצלכם שלג?)
הייתי גוזמת באביב
אגב יש זן ננסי נמוך וצפוף כמו כרית קטנה, אולי יותר יתאים לך לעיצוב

u r i el

New member
שלג אין, אבל יתכן ברד חזק.

האם יתאושש אחרי החורף או שהקרה תחסל אותו ?
ע״פ האינטרנט הוא זקוק להשקייה מועטה מאד. אז איך ישרוד את גשמי החורף ?
האם אחרי החורף הוא מתחדש מהנקודה בה היה קודם לכן, או שהוא מתחיל מהתחלה ?

אולי בכלל כדאי לשתול במיכל ולהכניס לתוך הפרגולה בחורף ?

מ ש ה 53

Well-known member
הצמח נראה יפה וזה אופי הגידול שלו. יש כמה וכמה זנים, וזה לא
ממש הזן האהוב עלי. הזן שדרורים הציגה יפה בעיני בהרבה, ויש זן עם פרחים
גדולים וגם בגוונים שונים (לא שבזן הזה אין גוונים שונים).
אז... את זה אני אוהב... https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...YTD3GIdJ7aIJyFvugU9yYvhTQil_eAnv8CkVSdcPJIzPm
ובכל זאת, קבל גם דף עם זנים שונים שחלקם יפים מאד.
https://www.google.co.il/search?q=ח...&ei=vb3CWcSlG8XxUNmtsYgB#imgrc=E5MiIKnUbhP3dM:
עכשיו ככה. נסיתי לגזום את הזן שאתה מציג. הוא נותר עם גדם מכוער ולא ממש
מסתעף. אז עצתי היא שלא לגעת.
אצלי הוא לא מאבד עלים בחורף, אבל אצלי אולי פחות קר מאשר אצלכם בחורף.
וככל שהיה ברד בטבעון, איני רואה שהיה סבל בשל כך.
וסתם בשביל הקוריוז, פעם הצלחתי ליפול על ערוגה של חלבלוב קוצני משתרע (יש גם חיה כזו), מגובה של 3 מטרים ואולי קצת יותר... לא אלאה אותך בתענוג שליווה
אותי מעל ל-3 ימים, עד שהצלחתי להיפטר מכל שברי הקוצים שהתמלאתי
בהם.........................................................................................................
................................................................................................................
................................................................................................................
.............................................................................................

u r i el

New member
עצתך שלא לגזום מצערת אותי

כי בניתי על כך שענפי הצד שלו יתפשטו לרוחב בעקבות כך.
כמה חבל שבמשתלה לא בררתי, לא ידעתי שיש זנים שונים וחשבתי לתומי. שמה שעושה את ההבדל בין צמח אחד למשנהו זה הגיזום.
חבל.

מ ש ה 53

Well-known member
קודם כל, כדאי שתשנן את המשפט: "חבל על מי שמת ולא תמיד".
כולה... כמה עולה שתיל של חלבלוב קוצני? זה בקטנה. לך וקנה חדש או נוסף מהזן
המתרחב. ובכלל, כדאי גם שתקנה 3, בגוונים שונים. לא תצטער.

למעלה