חלבונים

zaddik

New member
../images/Emo13.gif

א. 1. מהשוני בגודל המטען השלילי. (ל1 מטען שלילי יותר מ2) 2. כתם 1 - השוני בין שתי הח. א. היא בGlu בעלת מטען -1. אין ח.א. בPH פיזיולוגי בעלת מטען שלילי יותר לכן 1-HbA. ד. 1. כן, נמצאת על שטח הפנים הגלוי (מחליפה את GlU שהיה בחלק החיצוני) 2. לא

מורנא007

New member
הנימוק של ד?

איך אתה יודע שהחומצה הגלוטמית נמצאת בפני השטח של החלבון?

zaddik

New member
תשובה

החומצה הגלוטאמית נמצאת על פני השטח של החלבון כי יש לה שייר שיוצר קשרים עם המים ולכן היא נמצאת בחלק החיצוני בצימוד ההידרופובי

מורנא007

New member
....

"יש לה שייר שיוצר קשרים עם המים" - לא תמיד, הקרבוסיל יכול ליצור אינטראקצית של גשרי מלח עם ארגינין או ליזין גם אם הוא קבור בחלבון. כלומר העובדה שהשייר טעון בשרשרת הצדדית שלו אינה מצביעה באופן חד ערכי על הימצאות בפני השטח של החלבון. מצד שני, בניסוי המתואר ישנם ממצאים שיכולים לעזור בפתרון התשובה... --- אינטראקציות נוספות שיכולות להיות: אם השייר לא טעון - גישרי מימן עם הN-H או/ו O=C של השלד הראשי, עם ההדרוקסיל של סרין, ת'ריאונין, ציסטאין, או טירוזין. אם הוא טעון הוא יכול להיות אקספטור של המימן N-H משלד ראשי, או גשר מלח עם ארגינין או ליזין.

מורנא007

New member
בציסטאין האינטראקציה היא עם ה-SH

ובזה תלוי ה- pKa של אותו ציסטאין, בקריאטין קינז כפי שהוכחתי ב- Proteins: srtucture, function. and bioinformatics - (2004) 57:799-803

מורנא007

New member
בעצם

בקריאטין קינז האינטראקציה היא בין סרין לציסטאין ועם ה- NH של השלד הראשי (לא קשור ל- Glu.).

rain18

New member
מאיפה ידוע לך שאין ח.א. בPH

פיזיולוגי בעלת מטען שלילי יותר מ- 1- ? וזה לא PH פיזיולוגי (7), זה PH=7.. מה, לא יכול להית 2- ? לפי מה שאמרת כתם 2 הוא גם בעל מטען שלילי כי נמשך לקוטב חיובי, במקרה כזה, מה כבר יותר קטן מ- 1- שהוא גם שלילי? (כי נראה לי שזה רק במספרים שלמים פשוט) לגבי ד'-2 למה לא?

מצטרפת לשאלה

קישור חמצן גורם לשרשרת לזוז, זה יכול להיות הגיוני שבעקבות כך ה-R של Val יכנס פנימה וככה המסיסות במים תעלה וזה נראה גם שהם ממש מכוונים לזה בכוח בשאלה

לִימוֹר

New member
לא יכול להיות -2

זה לא ח"א זה כל החלבון אז מסתכלים רק על המטען של השייר. החליפו את גלוטמאט בחומצה אחרת: או שהחליפו באספרטאט אבל יש להם pKa דומה אז אין הבדל גדול בנדידה (וגם לא צריך לזכור בע"פ את הpKa) וגם לא יהיה הבדל במסיסות של שני החלבונים, או שהחליפו בכל חומצה אחרת ואז המטען של השייר יהיה יותר גבוה (0 או +1) והיא תנוע פחות לקוטב החיובי. בד' 2 אני חושבת שכן.

zaddik

New member
הסבר

לפי מה שהמורה שלי פתרה בכיתה: Glu נמצאת בחלק החיצוני של החלבון המקורי, ברגע שהיא מוחלפת בח.א. אחרת, הח.א. החדשה נמצאת באותו מקום שGlu המקורית הייתה צריכה להיות..ה-ח.א. אמינית החדשה נמצאת בחלק החיצוני של החלבון אבל לא יוצרת קשרים עם המים ולכן מפריעה למסיסות. לא חל שינוי בכיוונה של הח.א. כי היא אכן מפריעה למסיסות! רק כשנקשר אליה חמצן שיכול ליצור קשרי מימן עם המים, המסיסות עולה.

אבל איך אתה יכול לדעת

שהחמצן שנקשר הוא שיצר קשרים עם המים והביא לעלייה במסיסות? בהנחה שהחלבון הזה לא מוכר לך מראש. הם אמורים לקבל כל תשובה הגיונית

zaddik

New member
את יכולה..

אומרים לפני כן שהחלבון לא מסיס לא יודעת, זו הייתה אחת השאלות במבחן והמורה שלי לא קיבלה את התשובות שלי (לד שהיו 1 לא ו2 כן)

zaddik

New member
נקווה שלא יהיו שאלות זוועתיות כאלה

בבגרות.. בהצלחה

למעלה