חלאס!!!

חלאס!!!

אני רוצה את כל הרעיונות היצירתיים שלכם לאיך להרדם כשהתנומה נעדרת מעיני אדם שעייף טילים, במיטה, מכוסה, עם הדובי שלו ועם מוזיקה רגועה ברקע ואף על פי כן לא מצליח להרדם-על השולחן במשרד שלי דבר ראשון על הבוקר! לפחות 3-4 רעיונות! חובה!

Reut E

New member
אתה מספר לי?../images/Emo13.gif

אני כבר שנתיים לא מצליחה להרדם ב-12 בלילה דאמיט.. שמתי את המוזיקה הכי מרגיעה בעולם ושומדבר לא עוזר. מי יכול לומר לי מה זה עיצור? XD איזה שמות מפגרים
(יש דבר כזה בלשון עיצור מי שאומר מקבל טופי!)

מגיע לי טופי!

עיצור זה הפסקה של תנועה במילה. לדוגמה המילה ספר היא מילה עם עיצור. המילה מתחלקת כך: ס-פר. במילה סיפריה עם ניקוד יוצא `ספריה`. יש עיצור, ה-ס`. ותנועה, ה-יה. ס[עיצור]ר[תנועה:]יה. {יומטוב!}

Reut E

New member
תותח../images/Emo9.gif../images/Emo70.gifוהנה קח טופי וורוד!

תודה רבה על ההסבר

הו תודה רבה!

ואו ואו איזה יופי, כמה זמן שלא קיבלתי טופי! [ספרות מודרנית לילדים] וכן, עכשיו כשאני סוף סוף משקיע משהו בלימודים אני עוד איכשהו מצליח לעזור... על לא דבר.

DeityLost

New member
חחחח... המצאת את הלשון

עיצור זו כל אות שאינה מאותיות אהוי (שנקראות תנועות) אין לי מושג מה הסברת לה, אבל זה לא היה נכון. עד כמה שהבנתי אותך הסברת לה משהו על הברות במילה והחלוקה שלהן. שבת שלום

Reut E

New member
בלע לשון..

עיצור זה כל אות שהיא לא תנועה, כאילו אות בלי סימן ניקוד חוץ מחיריק... (תקנו אותי אם אני טועה)

משהו כזה

נו... זה כמו שאמרתי. במיליה "ספר" שה-ס` בו הוא נשמה כמו המילה "שה" (החיה) כשהו נאמר לבד. אבל במילה ספר, הוא בתוך מילה עם עיצור.

Reut E

New member
אבל האוי זה גם עיצורים וגם תנועות..

נגיד המילה "ביצה" אז לא אומרים זה לא את היוד (וזה נישמע דפוק בלי יוד חחחח תנסה להגיד ביצה בלי ותיראה) אז יוד תנועה שמה כי זה לא נישמע

אז ככה.

ההבדל בין עיצור לתנועה זה שאת העיצורים לא מבטאים. כמו במילה ראש,שהא' היא אילמת. הא' האילמת הזאת היא עיצור.

yoniperach

New member
עיצור

נדמה לי שזה מאיפה בא הצליל מהאות שאת מבטאת, יש עיצור גרוני לדוגמה, לשוני... ושלל עיצורים חביבים ונחמדים אם אני לא טועה

מממ כשאני לא מצליחה להרדם

אני חושבת על משו ונרדמת בלי לשים לב יחד עם המחשבות חח

למעלה