חלאס..מיואש כבר

חלאס..מיואש כבר

שלום.
אני בן 28.
יש לי ocd כבד..יחד עם סכיזופרניה ודיכאון קליני. וחדרות.
המחלה משפיע עלי לכל אורך הזמן. ואני מתפרנס רק מה 2300 שקל של הביטוח הלאומי.
אין לי תעסוקה ביום יום, לא מצליח להנות מכלום ונוטה גם לא לעשות כלום.
לא מוצא תעסוקה, לא לימודים לא עבודה.
רוב הזמן אני מוצא את עצמי בדיכאון, מיואש מהחיים ובעיקר חושב ודואג על העתיד שאין..
התרופות לא משפיעות עלי, לא ישן טוב בלילות.
ובעיקרון זהו.
מת למצוא תעסוקה לימודים עבודה נורמלית. מת לצאת מהבית..אני רוב הזמן בבית על המיטה.
אני בחור מוכשר בעל מוטיבציה(אם כי יורדת לכל אורך הזמן) ורק צריך משהו שיאמין בי ויתן לי קרדיט.
אשמח לעזרה.
תודה מראש.

sls12

New member
ממ

אוסידי, סכיזופרניה ודכאון קליני?
מי אבחן אותך?

פסיכיאטר...והרופא של הביטוח הלאומי.

שניהם..ובעבר עוד פסיכיאטר הקודם שלי.

אופירA

New member
מנהל
למה אינך עובד בתעסוקה נתמכת או במפעל מוגן?

יש לך בעיה גדולה לעבוד רגיל, משרה מלאה ורצינית. המחלה משפיעה עליך לאורך כל הזמן, והמוטיבציה שלך הולכת ויורדת עם הזמן. גם אינך נהנה מכלום ונוטה לא לעשות כלום.
אז מדוע לא לעבוד במקום מוגן, במטרה לצאת יום יום מהבית ולהעביר כמה שעות באיזה עיסוק?

להיות כל היום בשכיבה במיטה לא יקדם אותך לשום מקום. ואילו עבודה במפעל מוגן אמנם לא תמצה את כשרונותיך, אבל יכולה להביא אותך לאיזו התקדמות, ולכל הפחות בוודאי למקום יותר טוב מאשר אתה נמצא בו היום.

כמו כן עליך להמשיך לנסות תרופות עד שתמצא תרופה שעוזרת לך להגיע למצב טוב יותר, שיאפשר לך לעבוד ברמה גבוהה יותר מאשר מה שאתה מסוגל היום.
אבל צריך לראות אם אתה מסוגל בכלל להתמיד באיזו תעסוקה. למה אתה מסוגל כרגע.

אין לי יכולת התמדה בכלום...

ואם כל הכבוד אני לא אעבוד בתעסוקה נתמחת..גם אם אצליח להתמיד מה שלא נראה לי...

אופירA

New member
מנהל
אם אינך יכול להתמיד בכלום

איך אתה רוצה לעבוד בכלל?
מי אתה רוצה שיתן לך קרדיט ואיזה קרדיט? אם אתה לא יכול להתמיד בשום עבודה, אז איזה קרדיט אתה מבקש?

ומדוע לא תעבוד בתעסוקה נתמכת ואפילו פחות מזה - מפעל מוגן? או באיזו מסגרת של התנדבות?
האם עדיף לך לשכב בבית במיטה? ואם לא, אילו אפשרויות יש לך?

שעבדתי עשיתי את עבודתי בצורה מעולה.

עבודה נתמחת או מפעל מוגן זה לא בכבוד שלי ומתחת לזה. אני אהיה הכי אמיתי.
בשבילי זאת בושה.

אופירA

New member
מנהל
השאלה מה קורה הרגע

ומה יכול לשנות את המצב שאתה נמצא בו כרגע.

אני תמיד עושה את עבודתי בצורה מעולה. אין קשר כלל לכך, שכאשר אני חולה אני לא יכולה לעבוד.
אז כשהייתי חולה, עניין אותי להיות בריאה, כדי שאוכל לחזור לעשות את עבודתי בצורה מעולה כבעבר. וכל עוד לא יכולתי לעבוד כרגיל, עבדתי בתעסוקה נתמכת כדי לא להיות בבית ולשכב במיטה ללא מוצא. תוך כדי היציאה מהבית והאינטרקציה עם אנשים בתעסוקה כלשהי, חזרו לי הכוחות וחיפשתי עבודה כבעבר.
כשלא יכולתי לעבוד גם בתעסוקה נתמכת, הלכתי לעבוד בהתנדבות כמה חודשים, עד שחזרו כוחותי בזכות ההתנדבות וההערכה שהיא הביאה, וחיפשתי עבודה רגילה ומצאתי עבודה מצוינת.

אני לא מבינה מה מבייש אותך לעשות דברים לרפואתך, כדי שתחזור לכוחותיך כבעבר.
התוצאה היא שאני היום עובדת כבעבר, ולא מיואשת מהעתיד...
אינך רוצה להגיע למצב כזה? איך תגיע אליו אם תמשיך לשכב יום יום במיטה?

מה לגבי עבודה במשרה חלקית?

או עבודה שהיא בשעות קבועות, בלי אופציה לשעות נוספות ולסטרס שיעיק עליך.
&nbsp
מבינה מאוד את ההרגשה שלך, כי הייתי שם עד לפני כמה ימים, שהצלחתי להגיע לכמה החלטות ולתכנן תוכנית לזמן הקרוב, מבחינת עבודה במשרה חלקית ולימודים.
&nbsp
ממליצה לך להתחיל מלחשוב מה אתה רוצה ללמוד או במה אתה רוצה לעבוד ולהמשיך משם.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי ריימונד

מבינה את מחשבתך על כביכול שאלו עבודות מתחת לרמתך, אבל צריך לשנות גישה כי זה בכלל לא ככה.
יש לי חברה מוכשרת בטירוף וגאונה במחשבים שעובדת בעבודה נתמכת שמעודדת את הכישרון שלה והיא תותחית שם.
אם עדיין קשה לך, אני יכולה להמליץ על קורסים מקצועיים מהביטוח הלאומי.
אתה מרוויח קורס מיקצועי שנותן לך תעודת מקצוע וגם לומד ועובד לפי הקצב שלך בניגוד לעבודה רגילה.
וזה נחשב כתעודה כשירה לכל דבר כמו תואר ראשון או בגרות או כל דבר.
מציעה לברר דרך סל שיקום בביטוח הלאומי.

ריימונד היי, אל תתייאש

א. האם אתה יודע שיש כאן םורום של או סי די בתפוז?
ב. מה אתה אוהב לעשות?.... מה בא ללמוד או לעבוד?... אפדרשר לחשוב עעל התחלות קטנות ועצמאיות....

אני עוד לא מדברת על החלטה.

האם יש לך משהו שאתה אוהב?...
כלבים?....
לסרוג?...
חתולים?...
גלידה?....
כרגע אני מדברת על משהו קטן שאתה אוהב, עוד לא בהקשר של לימודים ועבודה...
יש כזה?...

עצוב נורא לשמוע את זה.

בטוחה שנפגעת נורא....... מקווה שתצליח לשקם את עצמך מהפגיעה ושתחזור להרגיש את טעם החיים הטוב והנעים והמסעיר (ולא רק את המר והמכאיב). היית רוצה?

למעלה