חכם פיצ'ון סגי נהור

חכם פיצ'ון סגי נהור

והחזן אבנר פיצ'ון היה בא בימים וסגי נהור. אך קולו עדיין סילסל את "כתר יתנו לך" בלחן של מורניקה ואת "לכה דודי" במנגינה הירושלמית ואת אל דיו אלטו. כה נעים היה קולו משל היה נעים זמירות ישראל. עתה תש כוחו והוא הובל לבית כנסת על ידי מלווה מיוחד. נער בשם ניסימיקו בנו של עובדיה הסנדלר משכונת הפחים. והנה חמד לו לצון אותו נער ניסימיקו והוא דיבר אצל כמה מבית כנסת של האשכנזים למען יעלה שם אבנר העיוור וינעים זמירותיו וכך יעשהו ללעג וקלס ולדחקות רבות. הוא הוביל את אבנר פיצ'ון. נכנס איתו בהיכל של האשכנזים שמה בשכונה ליד מאה שערים. ישר שנכנסו רטט האף של אבנר פיצ'ון הוא עצר במקומו ואמר: "הבאת אותי לבית כנסת האשכנזים, תחזיר אותי מיד לבית כנסת שלנו!" ניסימיקו נדהם. אבל וחפוי ראש מפני שתעלולו הקטן נכשל. הוא הוביל את פיצ'ון בחזרה לבית הכנסת. הושיב אותו על הכסא שלו והביא לו מים. "תגיד חכם פיצ'ון" אמר ניסימיקו " איך ידעת שזה בית כנסת אשכנזי?" "מה החכמה? אמר פיצ'ון. אצלי חוש הריח חזק מאוד. אני עיוור אבל האף חזק.כאן יש ריח של בשמים להבדלה.אבל רק בבית כנסת אשכנזי יש ריח כל כך חזק של דג מלוח מסעודה שלישית שנשאר כל השבוע!"

ש ח ר ש

New member
בטח גם חכם פיצ'ון לא התקבל לקרית

ספר אוי לנו שגם בימינו אנו יש מי שחושב על הפרדה בין אשכנזים לספרדים ולא רק בבתי כנסת ב ו ש ה

faridi

New member
בעניין בתי כנסת, שחרש קרידה

יש לבדוק עד כמה יש יראת שמים בבית כנסת יותר מאשר המוצא אליו משתייך הבית כנסת. אך עקשנותו של החכם נבעה, להשערתי, מכך שהרבה יהודים רגילים להתפלל לפי נוסח מסויים, או לחן או הגייה. לי יהיה קשה להתפלל בבית כנסת אשכנזי, לפחות בשל בעיית ההגייה של הווסווסים, ואם הם צעירים- אז בעיית המהירות. בכל מקרה, אני לא כל כך רגיל למנהגי התפילה שלהם. הלחנים בחלקם ערבים לאוזניי. אם לבית כנסת אשכנזי יהיה חסר מניין, היי בטוחה שהם יקבלו בשמחה כל יהודי שיכנס גם אם הוא פרענק או שוואצע. וכן ההיפך. כך שלא צריך לקונן על הפרדות בבית כנסת.

ש ח ר ש

New member
פרידי הכוונה לא היתה לבתי כנסת אלה

לידיעה שהופיעה היום בעיתון שבקרית ספר לא מקבלים תושבים ספרדים שתסכים איתי בודאי שזה מאוד צורם שעדיין זה בכלל קיים

רותי ב.

New member
למה לא מקבלים שם

תושבים ספרדים? באמת שלא הייתי מאמינה שקיים כזה דבר

faridi

New member
אני לא מתפלא שהמשיח מתעכב

אביב וסתיו בודאי יסכים איתי שזה חילול ה' גדול.

terigo

New member
בקריית ספר לא מקבלים ספרדים, כיצד!!

עד שימצא מניין לבית הכנסת שהולך ונבנה בישוב אז כדאי למהר ולהגיש מועמדות קבלה. נו אפשר גם לחשוב מטעמים של פיקוח נפש , ולא רק מטעמים של עדתיות?????????????????????????

למעלה