חכם\טיפש מדי?

Naruto007

New member
חכם\טיפש מדי?

לכבוד כמה דמויות שהיו ויהיו לי, גיליתי בעיתיות בעניין התבונה. הבעיה היא, שבתור בן אדם ריאליסטי, אנחנו לא שולטים בתבונה שלנו. אנחנו לא יכולים לשחק כאנשים חכמים יותר משאנחנו באמת, וכנ"ל בנוגע לדמויות ממש מפגרות (אסוציאציות שלדמויות לא אמורות להיות למשל). מה אפשר לעשות? זה לא סתם היפוטתי, זה יוצר בעיות רציניות. למשל, הקוסם שלי עם מעל 20 אינטיליגנציה, אבל אני שכחתי את הדרך במבוך ענק. עם כל כך הרבה IQ זה לא אמור להיות בעיה בשבילו אבל בשבילי זה כן. או למשל, אני רוצה לשחק בארברי טיפוסי מבחינת חוכמה (מפגר). אבל עם אינטיליגנציה ממוצעת ומעלה זה קשה לשחק דמות כל כך מפגרת. איך אפשר לפתור?

yossig13

New member
במקרה זה.

לפי דעתי, במקרה זה המנחה של המשחק צריך להזכיר לך מהי הדרך. בכל הנוגע לתבונה יתרה, זה ממש תלוי בסוג המקרה שבו הייתה הבעיה. למקרה של טיפשות יתר, או פזיזות, זה כבר תלוי ביכולת משחק טובה. הילד

סנדרין

New member
במקרה של הקוסם הגאון, ../images/Emo142.gif../images/Emo182.gif

לדעתי השה"ם צריך לאפשר גלגול תבונה מול DC ריאלי, ובמקרה של הצלחה, לגלות לך את הדרך. אם הדמות לא אמורה לחשוב משהו ואתה עלית עליו, זו החלטה שלך אם להשתמש בידע או לא, אבל במקרה ההפוך זה נתון להחלטת לשה"ם.

Naruto007

New member
אבל הבעיה היא

מה אם למשל אני חושב על משהו שלי נראה הגיוני שדמות כזאת תבין, אבל עשיתי קישור בצורה לא מודעת? העניין הוא שלא תמיד מודעים למחשבות ורעיונות, ולכן אני לא יכול למנוע מעצמי לקבל רעיונות.

Nihau

New member
זכרון אבסולוטי לעומת תבונה גבוהה

העיצה היחידה שיש לי עבורך היא לכתוב לעצמך תזכורות, יומני פגישות, אסוציאציות ורמזים וסתם רעיונות טובים שיש לך כדי שלדמות שלך יהיה יתרון מנטלי על הדמויות האחרות. קשה נורא, מנסיון, אבל משתלם עד רמה מסויימת.

Thessalian

New member
סוג של ריאליזם?

אם יש לך שחקן אידיוט, אין כל טעם לתת לו דמות אינטליגנטית בטירוף. יש גבולות למה שאנשים מנסים לשחק, ובמקרה כזה רק ייצא אחד משלושה: 1. השחקן לא יתפקד ויילחץ מהדמות שלו עצמו ומכל צלליה. 2. הקבוצה לא תתפקד והשחקן יוציא את אנשי הקבוצה מהכלים. 3. המנחה יצטרך "למשוך" את הדמות באף ע"י גלגולי אינטליגנציה של השחקן, מה שלא תמיד עשוי לצאת מוצלח או תואם ציפיות כלשהן. לא חבל?

למעלה