חכירה, אפשר הסברים?

My other nick

New member
חכירה, אפשר הסברים?

אני מתעניין באכישת דירה והפקתי נוסח טאבו עבור התת חלקה.
מנסה להבין את עניין החכירה ומה זה בעצם אומר מבחינתי עם בכלל.
מה שכתוב זה ככה:
הייתה חכירה במקור משנת 75 (בהערות כתוב החל מ - 1941) לתקופה של 99 שנים של קק"ל
נרשמה חכירה מהוונת: לא
נרשמה הגבלה בהעברה: כן
נרשמה הגבלה בירושה: כן

בשנת 94 בוצעה "העברת שכירות בירושה" לבעלים הנוכחיים
רמת חכירה: משנה
תאריך סיום: 31.03.2011

רשמה חכירה מהוונת: לא
נרשמה הגבלה בהעברה: כן
נרשמה הגבלה בירושה: כן

אז אני מנסה להבין. האם יש פה בעיה? האם צריך לחדש חכירה ומה זה אומר?
אם דרושים פרטים נוספים מהנוסח אני כמובן אוכל להוסיף.
תודה מראש לעוזרים.

My other nick

New member
ועוד שאלה קטנה

לא ראיתי מספר חדרים בטאבו. איפה זה רשום? הבעלים אומר שהדירה רשומה כדירת 3 חדרים, איפה אני מאמת את זה?

פרל דוד

New member
מס' החדרים - ראה בחוזה המכר המקורי או...

ברשות העירונית [תיק בניין] ו/או בצו הארנונה לבית.

פרל דוד

New member
מה ההבדל בין חוזה חכירה [שכירות] לדורות לבין בעלות מלאה.

מדינת ישראל באמצעות רמ"י/קק"ל/רשות הפיתוח הינה בעלים של כ-92 אחוז מקרקעות מדינת ישראל. [היתרה נמצאת בבעלות פרטית]
כדי למנוע העברות עלות מוחלטות של מקרקעין המדינה מחכירה [משכירה] את הקרקע לתקופת זמן קצובה שלאחריה נדרש חידוש החוזה או החזרתו לבעלים הראשון כלומר המדינה.
בדר"כ החידוש מתבצע באופן אוטומטי ע"י תשלום דמי חכירה [שנתיים] ו/או היוון לכל תקופת החכירה, במסגרת הרפורמה ברמ"י הוחל במכירה של אותם קרקעות שעליהם בנויות דירות ולא בחכירה.
חכירה מעל 25 שנה מוגדרת בחוק המקרקעין כחכירה לדורות

אתה מספר לנו כאן על חכירה ראשונית שהחלה בשנת 1941 כלומר תחת שלטון המנדט הבריטי [ותחת חוק מקרקעין שונה מהקיים היום] ולכן יש מקום לבחון את מהות ההסכם המקורי ו/או את ביטולו /השהייתו ויצירת הסכם חכירה חדש שביטל את ההסכם הישן. [במידה וההסכם הישן לא בוטל יתכן שיש כאן בעלות מלאה ואת זה צריך לבדוק]
לפני קום המדינה קק"ל נהגה לרכוש אדמות ולהחכירם לגופי התיישבות חקלאית או עירונית עפ"י חוקי המקרקעין שהיו נהוגים בתקופת המנדט, לעיתים הסכם חכירה ל-99 שנים מבטא בעלות מלאה ולעיתים לא... [תלוי במהותו של הסכם המקור] ,היו מקרים שבהם האדמה נרכשה בכספי יהודים מאירופה ושהקרקע בעתיד היתה אמורה להרשם על שמם בבעלות מלאה, אך אני מכיר מקרים לא מעטים שקק"ל לא ביצעה בפועל את רצון הבעלים [שחלקם נרצח בשואה] ורשמה חכירה במקום בעלות.

ראה פס"ד שדן בסוגייה זו - בביהמ"ש המחוזי בת"א - ת"א 1384-03 צור משה מושב עובדים להתישבות שתופית נ' מנהל מקרקעי ישראל .
[URL]http://www.mmi.gov.il/HodaotmmiInt/showLinkedFile.asp?key=1027&mispar=1&CodeMaarecet=1[/URL].

חוק המקרקעין - [URL]http://www.nevo.co.il/law_html/law01/286_001.htm#Seif97[/URL]

ועכשיו אחרי שבלבלתי אותך במונחים שונים אין מה להבהל, דרוש מהמוכר לגשת לרמ"י ולחדש את חוזה החכירה,להוון ולבדוק האם ניתן לקבל בעלות מלאה ואז לדרוש מהמוכר לסיים את התהליך לפני העברת הזכויות לקונה [אתה]

למעלה