חי

Governor

New member
הסיאנס הוא תרמית, ולא לחנם מסרבים

מנהלי סיאנסים לנהלו באפן מבוקר (איני בטוח שאתה מבין מה פרוש המלה `מבוקר`) המונח NDE הוטבע (coined) ע"י Raymond Moody, ואינו רפואי קליני, אלא מתאר חוויות אישיות של אנשים שהיו בהלם טראומטי או דום לב והעדר נשימה למשך כשש דקות לכל היותר, והוחיו בהצלחה. שום מחקר מבוקר לא נערך בענין עד לרגע זה, והחויות אינן נפוצות ואינן יותר מאנקדוטליות, נסח `עובדה, חלמתי!` נוסיף גם כי רק בוגר תכון עיוני יכול להבין שאין שום דרך בעולם ליצור תמונה ללא עדשה ומשטח קולטנים מאחוריה, במשור הפוקלי, ונבין כי ההזיות הן תוצאת מצוקת חמצן מוחית, וגם נוכל להסיק מה מדת ההשכלה של החרדים בפורומנו... ______________________________________________________________ 0284392570 לבלב

השתתפת פעם בסיאנס?

בתור מי שגדל בסביבה דתית שמעתי על האפשרות לעשות סיאנס ולא העזתי לעשות זאת מפני כמה סיבות בהם הייתה חוסר המונה שזה אמיתי. את חטאי אני מזכיר היום, במהלך שירותי הצבאי היית אורח קבוע במרפאה הבסיסית ולאו דווקא כחולה ושם אחרי התרסות בעד ונגד הוחלט שיבוצע סיאנס. ולצערך הרב הוס זזה בכוחות עצמה כאשר היא דוחפת שתי אצבעות שהיו סמוכות אליה שלי ושל החובש. נראה לי שבשלב זה טעלה את הטענה כי הזיתי, ובכן טעות בידך הצמרמורת שאחזה בי באותו רגע הייתה כזו שלא אשכח לעולם. אפשר להגיד שלמרות שתמיד האמנתי בקיום נשמות, אם לא הייתי שם אז עד היום לא הייתי מאמין שהדבר אפשרי אבל אחרי... נסה ותראה, סליחה אל תנסה כי הדבר אסור (אז עוד הייתי "מעגל פינות") אבל אתה בהחלט יכול לסמור על עדויות של אנשים כמוך מהישוב שעברו את החוויה הזו והם לא בהכרח דתיים.

Governor

New member
`השתתפת פעם בסיאנס?`

לא. גם לא נחתתי במו רגלי על הירח, אולם הדווח של NASA מקובל עלי `...ובכן טעות בידך הצמרמורת שאחזה בי באותו רגע הייתה כזו שלא אשכח לעולם` זו חוויה אישית נסח `עובדה, חלמתי!` ותו לא אני מדבר על סיאנס מבוקר (controlled). האם המלה `מבוקר` מוכרת לך, אידיוט? סיאנס מבוקר הוא סיאנס בו _אין_ משתמשים בלוח אותיות סטנדרטי (Ouija Board), אלא בלוח בו מסודרות האותיות באפן _אקראי_, אשר ה- layout שלו לא מוכר לאיש מהמשתתפים, עיני המשתתפים מכוסות (או הלוח מכוסה) ואדם מהצוות החוקר רושם בשקט את האותיות עליהן `נעצרה` הכוס, ורק לאחר השלמת רשום המסר מצד ה`רוח`, מדווח אותו למדיום (זה נעשה כדי למנוע מהמדיום ללמוד תוך כדי סיאנס על מקום האותיות בלוח) אני ערב לך שבסיאנס מבוקר כזה, לעולם לא יתקבל `מסר` מעולמות אחרים, ואני מתחיב שאוכל את כובעי בככר רבין קבל עם ועדה, ואחזור בתשובה לעיני ההמון, אם בכלל יתקבל משפט משמעותי אחד בודד `אתה בהחלט יכול לסמור על עדויות של אנשים כמוך מהישוב שעברו את החוויה הזו והם לא בהכרח דתיים` אנשים פתאים, חסרי יכלת חשיבה בקורתית, מטבע הדברים אינם אנשים כמוני, ולכן לעולם לא אסמוך עליהם... ______________________________________________________________ 0284392570 שומר_החומות_הראשון

dafnaleh

New member
אתה לא עוקב

אף אחד לא טען שהוא משקר. היחס של חלקנו לליטל נובע מהתגובות המתנשאות והמעצבנות שלה.

למעלה