חי"ר או תותחנים?

meetAmeet

New member
חי"ר או תותחנים?

לאחר שאיכשהו שדי "הורעלתי" לגבי שירותי הצבאי אני עדיין בהתלבטות גדולה... תותחנים או חי"ר? בעל פרופיל 97. אני יודע שאני אמור לכם להגיד לכם עוד על עצמי... ואתם בטח תגידו לי שזה כמו לשאול האם חומוס טעים (
) אבל בכל זאת... אשמח אם תצליחו לצייר לי קווים מסויימים בעד ונגד כל אפשרות.

yudale87

New member
ברור שחי"ר

ושמע לי אחי, לא סתם חי"ר: רק גולני!!!!!!! אבל אם כבר רמשת תותחנים באחת העדיפויות שלך (אפילו הנמוכה ביותר) סיכויים גבוהים שתקבל תותנים בגלל הביקוש הנמוך של זה לעומת החי"ר

Run And Hide

New member
תראה

תותחנים וחי"ר זה שונה. תותחנים טירונות 03,וחי"ר טירונות 05(ואחרי זה אימון מתקדם 07 אאל"ט) מכאן אפשר כבר להסיק-שאם אתה מחפש כמה שיותר קרבי,אז חי"ר. אבל גם תותחנים זה קרבי,פשוט אתה בפחות סיכון בוא נאמר ככה. בהצלחה בכל בחירה! שום דבר לא בלאי. כל מי שמתגייס לקרבי בין אם זה נ"מ או בין אם זה מטכ"ל כולם תורמים באותה מידה.

איזה טמטום זה לקרוא לזה "פחות סיכון

!! כשתותחן נהרג, זה גם אומר שהוא היה בסיכון מועט יותר?

DyingToLiVe

New member
לא שאני מזלזל בתותחנים

אבל הסיכוי של תותחן לההירג יותר נמוך משל חי"רניק/השיריונר/לוחם האיסוף/הנדסאי, כי התותחן עומד מאחורי הכוחות, כמו נ"מ, גם הנ"מניק נמצא מאחורי הכוחות.

לא הנדסאי, מוהנדס...

ואז מה? קטן או לא, גם לו יש סיכוי להיהרג... ולא מחליטים מה קרבי יותר לפי רמת הסיכוי להיהרג...

clam

New member
עם כל הכבוד לתותחנים

(אני תותחן) אז זה באמת פחות מסוכן. אין מה לעשות. ככה זה. ברור שתמיד יש את הסיכון, אבל בתותחנים זה פחות. תראי את הקוי חי"ר שאנחנו תופסים, הם לא הכי מסוכנים שיש. אותם תופסים החירניקים. וגם במלחמה. יחסית התותחנים נשארים מאחור למרות שגם הם בסכנה. ואני לא זוכר מתי בפעם האחרונה תותחן נהרג. אני לא בא פה לרדת על תותחנים, כי אני אחד כזה,ואני האחרון שימעיט בערכם של התותחנים, אבל פשוט צריך להיות מציאותייים.

טוב,

אתה האחרון שצריך ללמד אותי על תותחנים. או על הצבא בכלל, תאמין לי
אני פשוט שונאת את כל התשובות האלו, שמסווגות יחידות וחילות לפי קריטריונים יבשים.

clam

New member
דווקא אני חושב שהתשובה שלו

הייתה מצוינת. הוא הסביר לו בגדול מה זה כל דבר. והוא בכלל לא הציג את התותחנים בצורה לא טובה. הוא פשוט הציג את הדברים איך שהם. ולא באתי ללמד אותך שום דבר...

clam

New member
סתם מעניין אותי

לא התעסקת במשהו שלישותי של תותחנים במז"י? לא נראה לי שאפשר להכיר את החיל משם....

למעלה