חי מהחרמון

sgebay

New member
חי מהחרמון

בוקר טוב. לקחתי את הבן הבכור שלא יצא לסקי השנה. קנינו שוברים מבעוד מועד. הגענו לנווה אטיב בשעה 700 בבוקר. קצת תורים אבל האנשים מנומסים. יש שני תורים לקופות ותור שלישי למי שהגיע עם שובר. לקחנו ציוד לבן) לי יש ציוד מלא(. והמשכנו לאתר. כרגע השעה 0800 ואנו כקילומטר מהקופות. נראה לי שיהיה די מלא היום. מזג האוויר? נפלא! שמיים כחולים, טיפה עננים, ומינוס 2.

sgebay

New member
הטלפון שבק חיים, היה יום מדהים!

קצת אחרי ההגעה לאתר הטלפון שלי שבק חיים ולכן לא דיווחתי. אני רגיל להתאכזב מהחרמון ובהחלט חושב שיחס תמורה לכסף מאוד מאכזב. היו לי ימים עם 10 מעלות ותורים אין סוף. הפעם הזו היתה חריגה. היה כל כך טוב!! שלג מעולה שגם אחהצ נשמר טוב עקב טמפרטורה נמוכה. שמיים כחולים, שמש, בלי רוח. והכי מדהים - ללא תורים! כל המסלולים היו פתוחים, הכל עבד, ופשוט גלשנו רצוף מ-9 עד 14 עם הפסקה של 10 דקות לסנדביץ' ליד הבוטקה של השיאון. נהניתי מאוד. מחר הטמפרטורה אמורה להשאר נמוכה ולמי שיכול אני ממליץ לעלות.

yahavg1

New member
אתמול באמת היה סוף הדרך (המשך בפנים..)

הגענו בשש ועשרה לחרמון, החנייה העליונה לא היתה אפילו בתפוסה מלאה במשך כל היום, לא היו תורות בשום מעלית בכלל, האתר היה לדעתי בתפוסה נמוכה יחסית והיה תענוג לגלוש מבחינת כמות אנשים במסלולים,
האופפיסט בשיאון היה נחמד, היו חלקים קטנים שהיו כבר קפואים (קרח) אבל לא יותר מדי,
במסלולים היה סוף הדרך, שלג טוב (בנוסף לבורד endeavor clout חדש ומדהים, שעשה עבודה מטורפת!!! - תודה לך רובי),
לגבי הטמפ', לא בדקתי אבל לפי החום היה לפחות 4-5 מעלות (מעל האפס),
ברמה שהיה צריך להוריד שכבת ביגוד אחת,
מקווה שלא יהיה חם היום כך שנוכל לעלות גם מחר...

מי שעלה היום לחרמון - אנא דווחו על מצב השלג!!! - תודה :)

I Gabe

New member
הבוקר דווקא החרמון קפץ לביקור במרכז

מצאתי קרח על שמשות האוטו

sgebay

New member
תמונות מהחרמון 27 לינואר 2015

אני מצרף מספר תמונות כדי להמחיש כמה טוב (וכמה ריק) היה.

yossisabag

New member
רשמים מהחרמון- יום חמישי 28.01

הבוקר עלינו לחרמון אני ועוד 3 חברים.
יצאנו בחמש בבוקר מנתניה והיינו בשבע ועשרים בחנות בנווה אטיב
בשמונה יצאנו משם עם הציוד (לא להיט, מזל שיש לי נעליים)

התחלנו לגלוש בערך בשמונה וחצי. השלג היה ממש טוב הבנתי שזה לא תמיד ככה.
זו פעם ראשונה שאני גולש בחרמון אחרי 9 שבועות סקי בצרפת עד לפני חמש שנים שמאז לא גלשתי (מזל שסקי זה כמו אופניים ולא שוכחים)

בהתחלה היה מצויין התורים היו קצרים אבל אז התחיל הבלגאן וכנראה שכל עם ישראל החליט לבוא היום.

דבר שני
מסתבר שבטיחות לא מעניינת את מפעילי האתר וישראלים כמו ישראלים עולים למסלולים מבלי לדעת לגלוש וזה יצר כאוס.
הייתה תאונה שבה גולשת נכנסה בגולש חזק כי היא לא הצליחה לעצור, ואת הגולש פינו מיד. לדעתי הוא חטף מכה רצינית אני מקווה שהוא בסדר.

אם לא די בכך כשישבנו בהפסקה למטה, הגיע במהירות גולש שירד ולא הצליח לעצור ונכנס ברשת, אם היו שם ילדים ללא ספק זה היה נגמר באסון.
שאלתי את הבחור מתי הוא התחיל לגלוש הוא אמר שהיום.
אני לא מבין את מפעילי האתר, עד שלא יקרה אסון לא תתעוררו?

אני עוסק בבטיחות ואני חייב לומר שזה ממש מטריד ומפחיד, אני בטוח שכל מי שגלש בחו״ל לא פגש את התופעות האלו.

זו החוויה שלי מהחרמון.

סופ״ש נעים

natyh

New member
וולקאם טו דה מידל איסט מי פרנד .

כשכתבנו על גולשים בג'ינס לא התלוצצנו .
ככה זה .

skiforce

New member
הוא אשר אמרתי: בטיחות

השיקול המרכזי שלי בהחלטה לא להגיע לחרמון. אני פטריוט והכל, אבל ממש לא בא לי להיות הגולש הזה שחוטף חזק ממישהו לא מנוסה ואוכל אותה.

אני גם משוכנע שהאשמה היא לא רק בגולשים הלא אחראיים הללו אלא גם במצב הזה, שבו ישראלים באים - בצדק מבחינתם - ללמוד לגלוש בחרמון. טוב, גולשים את מסלול בית ספר פעם, פעמיים, שלוש... כמה אפשר?? אין גיוון. טוב, נניח עולים למסלול ה"כחול" (היחיד שקיים). אם אפשר בכלל לקרוא לו מסלול. 60 שניות של גלישה, שמסתיימת אגב בשיפוע הרבה יותר חד. גם כאן: פעם, פעמיים, שלוש...

אז מה, לא יעלו לעוד מסלולים? ירוק, כחול, אדום... יללה מה ההבדל. גם ככה כל האתר זה שני מטרים. וככה קורות תאונות. אז אני ממש מסכים עם יוסי שהאתר חייב לפקח, למרות שמבחינתם זה כביכול מנוגד לאינטרסים שלהם. הרי כמה באמת יגיעו לגלוש אם כל המתחילים יישארו במסלול בי"ס ובמסלול הכחול? הרבה פחות אנשים. כמה אנשים יגיעו וישכרו ציוד וביגוד וכו' כשמראש הם יודעים שיגלשו במסלול וחצי בלבד? לא הרבה אנשים!

ולכן אני מתגבר על הפיתוי ולא מגיע לחרמון.

Cמן רשום

New member
דווקא ראיתי התנגשויות גם באוסטריה וגם באיטליה

בעצמי נחלצתי כמה פעמים מילימטרים ממישהו שהחליט לעצור באמצע המסלול לסדר את הגופרו, לענות לשיחת טלפון או לחכות לחברה שלו. לרוב יש להם מספיק דרך ארץ ושכל ישר לא לעשות את זה באמצע המסלול. אבל לא תמיד. כשהאתר קטן וצפוף כמו החרמון, הבעייה עוד מחמירה שבעתיים. לא שיש לי סימפטיה לדבילים בלבאנט אבל לא כל כך ייחודי.

sgebay

New member
אכן הסיכוי ל"פציעה פסיבית" קיים בחרמון

ביום רביעי שלא היה צפוף היה סנובורדיסט מתלמד שפספס אותי במילימטר כאשר עצרתי (בשולי המסלול!) כדי לצלם את הבן שלי.
ראיתי גם בורד ללא נהג יורד את החתול...
מה שבעיני הכי מעצבן זה סנובורדיסטים שמתיישבים באמצע מסלול כולל בשביל הצר שמוביל לשיאון. הם לא הבינו אפילו למה זה לא בסדר.
מצד שני ראיתי גם תופעות חיוביות אשים שעצרו ועזרו לאחרים לקום
חבל שאין בחרמון שלטים גדולים שקצת מסביריםהאת החוקים למתלמדים, כפי שניתן למצוא בכל אתר נורמלי.

marceloros

Member
מנהל
חח מילא יושבים באמצע המסלול

אז אתה עוקף אותם, מה עם אלה שאתה גולש אחריהם ופתאום בעשירית שניה מתיישבים?

I Gabe

New member
מישהו מעדת הבורדים יכול להסביר לי אחת ולתמיד

מה יש לכם לשבת פתאום? מישהו ראה אי פעם סקייר יושב לו ככה בסבבה על המסלול ונהנה מהנוף? אני לא זוכר שראיתי.

marceloros

Member
מנהל
נראה שבסקי נוח לעמוד

ובסנובורד לא.
וזה סה"כ כיף לשכב על שלג לא?
אני מדי פעם עושה זאת בכוונה, רק כמובן לא באמצע העולם.

marceloros

Member
מנהל
תודה על הסיכום

כאשר הייתי כן היו גולשים בג'ינס, אפילו גולשות, והיו כאלו שהתרסקו לעצמם במורד, לא משהו שהשפיע עלי או על הרגשת הבטיחות.
אני מאמין שבחו"ל זה קורה פחות, מלבד הסיפור שלי בטורקיה ואולי גם בנסקו, כי מי שמסכן אנשים מסולק ע"י הסקי פטרול או כי מי שכבר מגיע לחו"ל כולל ישראלים לומד באופן מסודר ומודע לחוקים שכאן אין, כולל שהסקי פס שלו יוחרם אם לא יתנהג כראוי.
החרמון זה המערב הפרוע בקטע הזה, כנראה ששינוי גישה יצטרך לבוא רק באופן מאולץ דרך הכנסת/חקיקה, כך שחוקי הגלישה ייושמו ויאכפו, וגולשים ידעו שחבל על הסקי פס.
מנגד צריך אולי יותר תשתית לאפשר למתחילים למשל להגיע לשיאון בלי לעבור בקטעים אדומים.

למעלה