חיתוכיות קוקולד מנטה-תפוז

למוניה

New member
חיתוכיות קוקולד מנטה-תפוז

זוכרים שביקשתי עזרה בהכנת קרם מנטה? אז הנענע נתנה טעם עדין מאוד, חיזקתי עם גרנד מרינייר ואהבתי את התוצאה. חיתוכיות שוקולד מנטה-תפוז חומרים: לבצק: 180 גרם קמח כפית א.אפיה 30 גרם קקאו 45 גרם קוקוס 60 גרם סוכר 140 גרם חמאה רכה 1 ביצה לקרם: 185 גרם א.סוכר 30 גרם מרגרינה צמחית רכה 2 כפות חלב חצי כפית ארומה מנטה 2 כפות גרנד מרינייר לציפוי: 185 גרם שוקולד מריר 30 גרם מרגרינה צמחית הכנה: לחמם תנור ל-180 מעלות. להניח נייר אפיה בתבנית מלבנית 18\28 ס"מ (שהנייר יהיה גדול מהתבנית, ככה נוכל לשלוף את העוגה בקלות החוצה) לערבב את חומרי הבצק יחד, וללוש לבצק רך ונעים. להדק את הבצק לתבנית ולאפות 15 דקות. להוציא מהתנור. לשטח את הבצק ע"י לחיצות עם גב של כף. לקרר את הבצק. לחמם בסיר את החומרים לקרם, לבשל מספר דקות עד שהתערובת אחידה והסוכר נמס לגמרי. (לא להגיע לרתיחה) לצנן מעט את הקרם. למרוח את הקרם על בצק השוקולד שבתבנית. לקרר 10 דקות. בבן מארי להמיס את השוקולד והמרגרינה, לערבב טוב. לצנן מעט. למרוח את השוקולד על הקרם מנטה בצורה אחידה. לקרר (במקרר) חצי שעה עד להתקשות של השוקולד. לחתוך לריבועים קטנים עם סכין חמה. הערות: איכסון במקרר. המקור לא היה עם ליקר תפוזים אלא רק עם מנטה.
 

למוניה

New member
חיתוכיות קוקוס במילוי ריבה

חיתוכיות קוקוס במילוי ריבה חומרים: לבסיס: 180 גרם קמח 1 כפית א.אפיה 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 60 גרם אבקת סוכר 1 חלמון ביצה מילוי: 150 גרם ריבת תות ציפוי: 125 גרם סוכר 3 ביצים 270 גרם קוקוס הכנה: לחמם תנור ל-180 מעלות. להניח בתבנית מלבנית (25 אורך) נייר אפיה שגדול מהתבנית, ככה נוכל בחופשיות לשלוף את העוגה מהתבנית. לערבב את חומרי הבצק פרט לביצה, ללוש טוב, לבסוף להוסיף את הביצה. לרדד את הבצק על הנייר אפיה שבתבנית, לשים במקרר למנוחה של 10 דקות. לאפות את הבצק 15 דקות עד שמתחיל להזהיב. להוציא מהתנור ולקרר מעט. למרוח את הריבה על הבצק, להכין ציפוי, לערבב טוב עם המקציף את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה וקרמית, (אפשר במקציף הידני לא החשמלי)להוסיף את הקוקוס ולערבב טוב. למרוח את תערובת הקוקוס מעל הריבה בצורה אחידה, להדק מעט עם גב של כף. לאפות 25 דקות עד שהקוקוס מזהיב יפה. להוציא מהתנור, לקרר. לשלוף מהתבנית, לחתוך לריבועים קטנים. אי אפשר להפסיק לזלול מתכון גרמני תרגום: למוניה
 

chanit

New member
למוניה, נראה נהדר, אני

אודה על קבלת לינק לאתר הגרמני, במידה והמתכונים מהרשת . תודה
 

למוניה

New member
המתכונים מהספרים שלי

שהחלטתי סוף סוף להשתמש בהם מקווה שיהיו עוד בהמשך
 

chanit

New member
תודה,למוניה, גם אני הוצאתי כמה ספרי

ענתיקה מהארון, גיליתי ממש אוצרות
 

מאקי

New member
אהבתי..........שאפו. השוקולד נראה

חבלז......... נראה לך נהפוך לפיסטוק? חייבת לנסות
 

droli

New member
את מה תהפכי לפיסטוק?

את השוקולד? את הקוקוס? או את המנטה?
 

fairy_mi

New member
שאלה בנוגע לחיתוכיות המנטה

קודם כל חייבת לומר שהכל נשמע מצוין בעיקר השילוב של קוקוס שוקולד ומנטה גורם לי למחשבות מלוכלכות רק המרגרינה הצליחה להוריד לי את זה ובכלל העובדה שהקרם מבוסס על שומן בכל פנים- למה הכוונה ארומת מנטה? תמצית? תודה
 

למוניה

New member
לדעתי השוקולד ממומס עם מרגרינה

כי עם חמאה הוא יהפוך לאבן בקירור, לא? וארומת מנטה-מוכרים כאן אבקות בטעם של.... תמצית זה נוזל לא? הכוונה זהה לדעתי.
 

r66

New member
התמונה מהממת ...נורא מגרה ../images/Emo3.gif

 

למוניה

New member
והחיתוכיות קוקוס מדהימות בטעם

לטעמי יותר מהמתוק מתוק של השוקולד אנסה במקום ריבה למרוח ריבת חלב בפעם הבאה רעיון טוב, לא?
 
למעלה