חיתוך קלקר

afnezer

New member
חיתוך קלקר

הי חבר'ה שוע טוב רציתי לשאול אם משהו יודע איך חותכים קלקר בלי מכונת לייזר בבית שמעתי בחצי אוזן שאפשר להשתמש בחוט חשמל שעובר דרכו חשמל והוא מתחמם ואיתו חותכים קלקר בצורה מאוד מדיוקת אז אם משהו מכיר ועשה את זה אז יוכל להעלות הסבר איך בונים כלי כזה או משהו תודה

sagife

New member
היו מספר שרשורים בנושא בעבר.

אתה מוזמן לעיין בהם. תמצא שלל סרטים, חומר כתוב והנחיות לבניית "קשת חשמלית לחיתוך קלקר". בתמונה, משהו קטן שחתכתי. אם עולות שאלות אתה יותר ממוזמן להעלותן לפורום, יש מספר חברי פורום עתירי נסיון בתחום. אגב,חיפוש המילה קשת בפורום תביא אותך ללא מעט שירשורים בנושא. בהצלחה!

afnezer

New member
סרטון יפה שאלה נוספת

אפשר לגהץ ציפוי על קלקר ? זה אותו הדבר כמו על בלזה ?

sagife

New member
לגבי ציפוי-

הקלקר רגיש לטמפ', ופשוט "נעלם" במגע עם מגהץ בטמפ' גבוהה. הפתרון שיושם אצלי בזאגי בהצלחה מרובה (ראה תמונה למעלה) הוא ריסוס של הקלקר בספריי דבק מגע של 3M, ייבוש לילה שלם (לאחר הייבוש הארוך שכבת הדבק כבר לא ממש דביקה...) ואח"כ גיהוץ בחום נמוך ביותר. עבודה בצורה זו מביאה להדבקה מצויינת של הציפוי ללא סכנה של פגיעה בקלקר. **שים לב, צורת שימוש זו בדבק אינה תואמת את הוראות השימוש שלו, אך בשילוב חום נמוך עובדת בצורה נפלאה. **כל הזכויות לשיטה שמורות לשלמה,הגורו,דוגמן הבית,חצרים.

afnezer

New member
איך ריססת דבק מגע ? דיללת אותו עם -

משהו ? ובאיזה יחס ? תודה על כל העצות והעזרה

sagife

New member
כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת-

השתמשתי במוצר יעודי המגיע במיכל ריסוס. מדובר בתרסיס דבק מגע של חברת 3M.ניתן להשיגו באופיס דיפו. מחירו יקר (משהו כמו 80 ש"ח למיכל) אבל הוא שורד הרבה שנים, ומשמש אותי ללא מעט אפליקציות. בהצלחה!

AVISTINKY

New member
אני אגיד לך איך אני עשיתי ויצא

מדוייק כמו לייזר (טוב לא בדיוק)... לקחתי את הקלקר (קאפה במקרה שלי) וחיממתי סכין יפנית למשך כמה שניות על הגז בישול של הבית ועברתי איפה שאני רוצה לחתוך...זה הולך חלק כמו מים וזה לא שורף (אם לא מחממים יותר מידי)....אתה יכול להתאמן על סתם חתיכה לפני זה כמו שאני עשיתי כדי להתרגל ולראות איך זה הולך...)בהצלחה אבישי

dekelziv

New member
אני עשיתי את זה פעם

אני לא בטוח שאני זוכר את כל הפרטים, אבל בגדול צריך ליצור מתקן שמותח תיל נירוסטה ("קשת") בצורה די רצינית וצריך גם ספק כח שניתן לשינוי מתח (זה לא סתם ספק זה צריך להעביר זרמים די גבוהים- ואני לא יודע איך אפשר לבנות/לקנות כזה ואז להדביק בשני הצדדים את השבלונות, בכל מקרה שרטט עליהן קוים לרוחב (בפרופורציות מתאימות) ותמספר כל קו, לשלב הבא אתה תצטרך עוזר שיחזיק את הקשת בצד השני, אחד מכם ייתקדם לאורך השבלונות ויקריא את המספרים של אותם קוי רוחב, השני ייצטרך לעבוד באותו קצב בכל מקרה סביר להניח שתצטרחו לא מעט נסיונות עד שזה יצליח, אני הצלחתי רק בנסיון השלישי אם איני טועה, וכמובן שצריך לכוון את הספק לקבלת טמפרטורה אופטימלית, תצטייד במספיק קלקר! בהצלחה!

dekelziv

New member
עוד משהו ששכחתי

חשוב מאוד להחליק לגמרי את הדפנות של השבלונות, חשוב מאוד אחרת התיל ייתקע ויחרבש הכל

raz30

New member
אסביר לך כיצד

הי , בניתי אחד כזה בעבודה, והוא חותך הכל, כולל פלסטיק (השתמשתי לחתוך חופות וחלקי פלסטיק בנוסף לקלקר), כל מה שרשום למטה לגבי חיתוך בשניים , שיוף הפרופילים כדי שלא יתקע וכו' נכון מאוד, אבל בנייה עצמית היא מאוד פשוטה, כל שעליך לעשות הוא לפרק תייל שלתנור ישן שלא עובד (אלא שמסובבים סביב מוט קרמי), . לבנות מלבן רחב מעץ (עדיף מחומר לא מעביר חשמל), בשתי הקצוות שלו לחבר בורג פרפר, לאחד הקצוות לחבר קפיץ ארוך (כ5-8 ס"מ), הקפיץ שומר על מתח החוט., ואז את הקצוות לחבר לפלוס ולמינוס, לא משנה איזה צד, של ספק כוח עם מתח משתנה, בד"כ בין 12 ל15 וולט מספיק, אפילו בטריה של ארגז הטסה היא מעולה. קצב החיתוך צריך להיות איטי אך לא איטי מידי, הקשת צריכה להיות קלה (עד חצי קילו בד"כ כדי שתוכל להחזיק אותה בקלות. ועכשיו לעבודה, שייף 2 פרופילים מדיקט קשיח, קדח בכל צד 2 חורים , השחל החורים 2 ברגים גדולים שיכנסו לתוך הקלקר ויחזיקו אותו שלא יזוז, התחל משפת הזרימה והתקדם לשפת ההתקפה. לדעתי עדיף לצפות קודם כל בבלזה מ"מ, ואפילו דקה יותר (הדבקה עם דבק אליפטי- כמו פלסטי אבל צהוב- דבק נגרים, מדולל במיים), את החיבור בין הכנפיים יש לעשות עם דיקט , בשני שליש כנף (בזוית או לא) כשכל קצה של הדיקט נכנס לתוך הקלקר) בהצלחה רז אבוהב

למעלה