חיתוך עץ

Lורליי

New member
חיתוך עץ

אני רוצה לבנות קופסא מעץ. הכרחי שתהיה אטומה לאור כי היא הולכת לשמש כמצלמה. איך אפשר לנסר באמצעים ביתיים ולהגיע לדיוק שיאפשר לי חיבור טוב ואטום? המצלמה בעצם הולכת להיות מורכבת משתי קופסאות שיתלבשו אחת על השניה אז הדיוק חשוב... חוץ מזה, איזע עץ ועובי הייתם ממליצים? ושאלה אחרונה: אני צריכה להוסיף לקופסא אופס.. אני לא יודעת איך זה נקרא... השאלה היא איך קוראים לזה, אני אנסה לתאר... שמים את זה כדי למנוע אויר או אור (לא יודעת) בפתחים זה מעיין סרט כזה עם שערות עליו- יודעים למה אני מתכוונת? איך זה נקרא? תודה.

זה תלוי באמצעים שלך דיקט 8 ממ יהיה טוב לפרוייקט כזה. וגם אם החיתוך לא מדוייק ,תמיד אפשר לאטום עם חומרי איטום. ולסרט אטימה אולי קוראים "סרט מברשת" .אפשר לראות כאלו בחלונות הזזה מאלומניום.

Lורליי

New member
תודה

אפשר הסברים לחיתוך? ומה צריך? איפה באיזור המרכז אני יכולה להשיג דיקט? בהום סנטר וכאלה מוכרים פלטות שלימות ואין לי צורך בכזו כמות

נגריות תאתרי איפה יש נגריות באזור שלך. תחטטי להם בפסולת שהם זורקים ,לפעמים יש מציאות בגדלים שאת צריכה. לגבי חיתוך, עם ג'יקסו למשל.

tberger

New member
פעם כתבתי

הכי קל לחתוך דיקט ישר ע"י סכין יפנית וסרגל מתכת. צריך לעבור מספר פעמים והחיתוך יוצא ישר ונקי.

רשר

Well-known member
מנהל
האם קמרה אובסקורה ?

אם זה מיועד ל"לשכה אפלה" אז מספיק קרטון וכדאי לצפות או לצבוע בשחור מבפנים. רן

Wainshtein Lev

New member
לורליי שלום

חיתוך עץ נקרא ניסור ולשם כך דרוש משור. אפשר ידני, הרי אין לך הרבה לנסר, אבל עדיף חשמלי. כדי שיהיה מדוייק, תנסרי 1-2 מ"מ גדול יותר מכל צד ותשייפי עם שופין. היות ואת משתמשת בזה למצלמה, תאטמי מבפנים עם סיליקון שחור, או RTV שחור. אני לא ממליץ 8 מ"מ. מציע לך לקחת סנדוויץ' (לביד) 14 מ"מ. ה 8 הוא דק ואין לו (לדעתי) מספיק "בשר" לברגים וחיבורים. ה 14 כבר מספיק ועדיין לא כבד כמו ה 18. להשיג את החומר את יכולה בנגריות, בין השאריות, חינם, או בעבור כמה גרושים. בשביל עוד כמה גרושים הנגר גם ינסר לך בדיוק למידה. מברשת כמו שאת תיארת ניתן לקנות לחנויות לצרכי בנין, הן הולכות טוב מתחת לדלת (אלא אם לא הבנתי נכון למה הכוונה).

למעלה