חיתוך מחרוזות ב-ACCESS

dikla36

New member
חיתוך מחרוזות ב-ACCESS

היי, 1) רציתי לדעת האם ניתן לחתוך אותיות תחיליות של מחרוזת STRING ולהוסיף במקומה תחיליות חדשות? ואם כן כיצד??? 2) אם רוצים להגדיר שדה כדואר אלקטרוני ישנה בעיה משום שצריך לשים קידומת MAILTO: לפני האי מייל אם רוצים שייפתח ה-OUTLOOK כשלוחצים על האי מייל. האם אפשר לעשות זאת בלי להצטרך לכתוב MAILTO לפני והאם זה בעזרת מה ששאלתי בשאלה הקודמת(הוצאת ה-HTTP וכתיבת MAILTO במקום במחרוזת של האי מייל???) תודה רבה ושבוע טוב!!!!

בודאי שניתן....

לצורך כך ניתן להשתמש באחת משלושת הפקודות: MID - מחזירה ערך סטרינג כלשהו RIGHT - מחזירה ערך סטרינג מימין LEFT - מחזירה ערך סטרינג משמאל סינטקס: sTXT - הסטרינג המקורי iPlace - המיקום להתחלה iLOng - גודל הסטרינג המבוקש sTXT = בוקר טוב ומבורך ושבוע טוב iLOng = 3 iPlace = 10
Left(sTXT, iLOng)​
יתן את הערך טוב
Right(sTXT, iLOng)​
יתן את הערך בוק
Mid(sTXT, iPlace, iLOng)​
יתן את הערך ומב כעת כל מה שנותר הוא להתחיל לשרשר... כלומר למשל הקוד הבא:
"יום " & Left(sTXT, iLOng)​
יתן את התוצאה יום טוב אני מקווה שהייתי מספיק ברור

dikla36

New member
תודה שמוליק, אבל ............

כיצד אפשר מתוך מחרוזת לקבל רישא שלה עד תו מסויים, כלומר: נניח ויש לי מחרוזת: good#day כיצד אפשר לקבל את המחרוזת good בלבד,ז"א לקבל את המחרוזת עד התו #. אולי אם אסביר את הבעייה שבגללה אני זקוקה לזה ,זה יעזור(אולי הפרון הוא אחר מאשר הרעין שחשבתי עליו): הגדרתי שדה לדואר אלקטרוני כהיפר קישור , אני מעוניינת לשרשר את המילה mailto לפני ע"מ שייפתח ה - OutLook .אזי אם לדו´ המשתמש במסד הזיןבשדה הדואר :[email protected] אני רוצה לקבל mailto:[email protected] (בלי שהמשתמש יזין את ה-mailto . אולם ראיתי שכאשר מזינים ערך זה בשדה אקסס מתייחסת אלי בצורה הבאה: #[email protected]#http://[email protected] (כנראה כי השדה הוגדר כהיפר קישור) ומה שנותר לי לעשות זה בעצם לקחת את הרישא(משמאל)עד ה - # ולזה לשרשר mailto אלא אם כן יש פתרון אחר???????????????????

זאת הדרך שלי לעשות את זה....

כששדה המייל יקרא MailTXT
Dim iCntr As Integer Dim iIfMail As Boolean iIfMail=False For iCntr = 1 To len(Me![MailTXT]) If Mid(Me![MailTXT],iCntr,1)= "@" Then iIfMail=True Next If iIfMail = True Then Me![MailTXT]= "MailTo:" & Me![MailTXT] End If​
בהצלחה

למעלה