חיתוך ועריכת סרט

evike

Well-known member
מנהל
חיתוך ועריכת סרט

הקליטו לי תוכנית שהיתה בטלויזיה, ושלחו לי בפורמט WMV.
מכיוון שאני צריכה רק חלק מהתוכנית, חתכתי אותו עם המובי מייקר.

יש לי 2 בעיות.

1 - אני לא מצליחה לחתוך את הסרט בדיוק לקטע שהוא מתחיל, ובדיוק לרגע שבו הוא מסתיים. אני יודעת שכל פרים מורכב מכ 24 שניות, כך שקשה לי לכוון בדיוק לזמן ההתחלה והסיום.
(אני צריכה להעביר את הסרט למוזיאון מסויים, ואני רוצה שהוא יהיה ערוך כיאות)

2 - איך אני מתגברת על הדיליי בדיבור. הפה של הדובר והתמונה לא מתוזמנים במדוייק.
אומנם, כך קיבלתי את הסרט, ואני לא יודעת אם זה היה כך במקור או בהקלטה, האם יש דרך לתקן זאת?

אם זה חשוב, מ"ה XP HOME.

אודה לכל עצה.

גיליום

New member
עריכת סרט במובי מייקר

בנוגע לבעיה 1:
ראשית, תיקון קטן - כל שניה מורכבת מ-24 פריימים (או בסביבה, תלוי בקידוד של הסרט) ולא ההיפך.
שנית, כדי לחתוך בנקודה מדויקת, בחלון Preview (תצוגה מקדימה) של העריכה (החלון בו רואים את הסרט תוך כדי העריכה), יש 2 כפתורים שנראים כמו ראש-חץ ימין/שמאל עם קווים אחרים, הכפתורים האלו מאפשרים תזוזה של פריים יחיד קדימה/אחורה על ציר הזמן. תכווני בעזרת הכפתורים את הסרט לנקודה הרצויה (קו הסימון הכחול ינוע על ציר הזמן) ואז תוכלי לבצע חיתוך בנקודה הרצויה. כמו-כן מומלץ להשתמש באפשרות הזום (כפתור עם סמל של זכוכית מגדלת), כדי להגדיל את תצוגת ציר הזמן וכך מתאפשר לדייק יותר בנקודת החיתוך הרצויה.

בנוגע לבעיה 2:
אני גם לא יודע אם הבעיה היתה במקור. אם צריך לנחש, אז אני מנחש שהסרט המקורי הוקלט בפורמט שונה ואז מישהו השתמש במובי מייקר כדי לערוך אותו או להמיר אותו לפורמט WMV ובדרך נוצר חוסר-סינכרון ("דיליי") בין האודיו לוידאו. זו בעיה מסוג הבעיות שקשה לפתור מרחוק וגם מקרוב לא תמיד מצליחים לסדר חוסר-סנכרון.
העיקרון הוא להשתמש בתוכנה מתאימה, על-מנת "להזיז" את תיזמון האודיו על ציר הזמן, עד שיתאים לוידאו. הבעיה היא ש-WMV אינו פורמט נוח במיוחד לבצע זאת (זה פורמט קנייני של מיקרוסופט). בעיקרון, את צריכה להפריד את ערוץ האודיו מהסרט ולשמור אותו לקובץ נפרד ואז לייבא את הקובץ אל המובי מייקר לאחר שאת פותחת את הסרט המקורי ולבסוף, יש "להזיז" את ערוץ האודיו ימינה/שמאלה עד שיתאים לוידאו (לסנכרן אותם) ואז אפשר לשמור לקובץ סרט חדש.
באופן כללי זה מסובך וקשה לביצוע אלא אם כן יש בוידאו ובאודיו משהו שמאפשר לסנכרן אותם בקלות (למשל רואים מישהו יורה באקדח ושומעים את היריה, אז קל יותר לסנכרן את האודיו לוידאו), אז כנראה שתאלצי להשתמש בניסוי ותעיה עד שתצליחי לקבל אודיו שמסונכרן לוידאו.

בברכה,
גיליום

evike

Well-known member
מנהל
תודה רבה.אעשה את הנסיונות בסוף השבוע

למעלה