חישוב תוחלת הרווח

חישוב תוחלת הרווח

אם מישהו יודע אך לחשב את תוחלת הרווח לאסטרטגיה מסוימת המסחר אוטומטי אשמח להדרכה בנושא. מכוון שאת כל ביצועי האסטרטגיות אפשר לייצא לאקסל אני צריך לדעת מה עושים. תודה.

libertycm

New member
במסחר אוטומטי אין רווח

אם היה כולם היו משתמשים באותו סיסטם.

אם אין רווח במסחר אוטומטי

לא יכול להיות רווח המסחר ידני. כל אסטרטגיה בכל אפיק השקעה שהוא ניתנת למיכון. גם בפורקס. לא רק שניתנת למיכון אלא בהכרח תשיג גם תשואה גבוהה יותר ממסחר ידני (לאורך זמן) כי היא מנטרל את המרכיב האנושי. הבעיה היחידה היא שבפורקס שום אסטרטגיה גם כך לא תהיה רווחית ולכן גם סיסטמים לא יכולים לעבוד.

libertycm

New member
שוב, אני לא מאמין שאני עונה

אבל יש מישהו שרצה לדעת אז אני עונה. יש דברים שמסחר אוטומטי לא לוקח בחשבון כמו רמות תמיכה והתנגדות. מכיוון שמסחר אוטומטי = מסחר עם מתנדים (אוסילטורים) ואני לא אחד שסוחר באמצעות אותם מתנדים אז אני גם לא מאמין שאפשר להרוויח בכזו צורה. את צורת המסחר שלי אי אפשר לתכנת (לאידיוט שכתב פה שכל אסטרטגיה ניתנת למיכון) ולכן לא כל אחד יכול לסחור בצורה זו

כן, הימורים אקראיים אכן לא ניתן לתכנת. אתה

צודק בהחלט. אבל כל אסטרטגיית השקעה בעולם ניתן לתכנת אחרת מדובר בשרבוב מקרי של החלטות קניה ומכירה מהבטן, ממש כמו קריאה בקפה, שבמקרה הספציפי של הפורקס לא יוכלו להניב רווח כלשהו לטווח ארוך.

drormeir

New member
לפי דעתי

לכל עסקת לונג יש לך מחיר קניה ומחיר מכירה. הרווח עבורה הוא מחיר הקניה פחות מחיר המכירה. אם התוצאה היא שלילית אז זה נקרא "הפסד" אבל עדיף להסתכל על זה כרווח שלילי. בצורה דומה מחשבים בעסקת שורט את הרווח לפי מחיר המכירה פחות מחיר הקניה. את כל העסקאות צריך להכפיל בגודל העסקה (לוט = LOT) ותקבלי את הרווח הכללי של האסטרטגיה. ישנם עוד פרמטרים קריטיים שצריכים להיבדק לפני שמחליטים בכלל אם אסטרטגיה היא רווחית ביחס לסיכון שלה.

jupiter2

New member
בשביל לחשב תוחלת לביצועים אתה צריך כמה נתונים

נתון ראשון: אחוזי הצלחה-מספר העסקאות באחוזים שיצאו ברווח מכלל העסקאות[p]. נתון שני:רווח ממוצע לעסקה מרווחת[w]. נתון שלישי:הפסד ממוצע לעסקה מופסדת[l]. לאחר מכן תציב את הנתונים בנוסחה הבאה. w/l} ]*p-1 +אחד] שים לב שאת האחוזים אתה כותב כשבר עשרוני[לדוגמא-50% זה בעצם 0.5] ואת הרווח וההפסד לחשב בדולרים ולא בפיפסים מכיוון שאם הרווחת 200 פיפסים בעסקה אך מימשת בדרך הרווח שלך נטו היוא נמוך יותר. כמו כן שים לב שאתה שאתה מתחשב גם בספריידים לכאן ולכאן. לאחר שהצבת את כל הנתונים תקבל תוצאה. תוצאה נמוכה מ-0 משמעותה תוחלת שלילית והפסדים בטווח הארוך. תוצאת 0 משמעותה תוחלת אפסית-ללא הפסד וללא רווח. תוצאה גדולה מ-0 משמעותה שתוכל לייצר רווחים בטווח הארוך,ככל שהתוצאה גדולה יותר מ-0 כך טוב יותר. שים לב כי תוצאה בין 0 ל-0.5 היא אומנם חיובית אך מאוד שברירית. חשוב להדגיש כי ביצועי עבר הם בשום פנים ואופן לא ערובה לביצועים בעתיד ובנוסף אני שותף לדעתו של libertycm שבמסחר אוטומטי אין כסף.

למעלה