חישוב שנתי של מס הכנסה

חישוב שנתי של מס הכנסה

במהלך 6 החודשים הראשונים של השנה לא עבדתי בכלל, וב-3 החודשים שאחריהם עבדתי וקיבלתי משכורת נמוכה שלא מורידים ממנה מס הכנסה. ב-3 החודשים הבאים (אוקטובר-דצמבר) אני צפויה לקבל משכורת גבוהה יותר שעליה כבר כן צפוי לרדת מס. איך אני מחשבת את סכום המס שינוכה ב-3 החודשים הבאים?

nirdagan

New member
מס הכנסה מחושב מההכנסה השנתית

רצוי לעשות תיאום מס בתחילת העבודה כדי למנוע ניכוי גבוה מדי, ובכך לחסוך את הצורך לבקש החזר.

אם את עובדת באותו המקום

התוכנה של המעביד כנראה תעשה את החישוב נכון אם את עובדת במקומות שונים, יש לך 2 אפשרויות א- לגשת למס הכנסה ולעשות תיאום מס ב- לתת להם להוריד כהבנתם. אם הם הורידו יותר מדי, נבקש החזר מס אגב, בכל מקרה כדאי לבדוק אם אתה זכאית השנה או בגין שנים קודמות להחזר מס

תודה, בנוגע לתיאום מס -

מה אני צריכה להביא איתי כשאני מגיעה למס הכנסה? האם אני צריכה להביא אישור כלשהוא על כך שב-6 החודשים הראשונים של השנה לא עבדתי או שזה מעודכן אצלם? בנוגע לשנים קודמות אין סיכוי שמגיעים לי החזרי מס כי אף פעם לא נוכה לי מהמשכורת תשלום למס הכנסה.

את כל תלושי השכר עד היום

אני מבין בזה שאת לא עובדת אצל אותו המעביד עבורו עבדת עד היום... מצד שני, כדאי שתבררי במדור שכר הנוכחי. יש אפשרות שהם יטעו ויורידו לך מעט מדי מס...

מה לברר שם בדיוק?

אם מורידים לי מעט מדי מס זה אומר שבהמשך יורידו לי את ההפרשים שאהיה חייבת?

isaacf

New member
עבודה באמצע השנה

עבודה בחלק מהשנה מי שלא עבד בחלק מן השנה ולא היו לו הכנסות נוספות לבד ממשכורת, זכאי לניכוי מס מופחת ממשכורתו; וזאת משום שנקודות הזיכוי הן שנתיות (חישוב המס כולו הוא שנתי מ-1 בינואר ועד 31 בדצמבר) וחלות גם על חודשים שלא היתה לו בהם הכנסה. את ההקלות בחישוב המס מקבל השכיר מן המעביד. עליו להביא למעביד הוכחות כי בחלק מן התקופה לא היו לו הכנסות, למלא טופס 115 (המופיע באחורי טופס 101) , והמעביד רשאי להקטין את המס המנוכה מן המשכורת, בהתחשב במספר החודשים בהם לא היתה לשכיר הכנסה חייבת. אם לא היתה לשכיר הכנסה משכר עבודה בחלק מהשנה אלא הכנסה מתגמולים למשרתים במילואים, דמי לידה, דמי פגיעה בעבודה או דמי אבטלה, שמשלם הביטוח הלאומי - שהם הכנסה החייבת במס - יש למלא טופס 116 אצל פקיד השומה באיזור המגורים ולבקש תיאום מס.

איזה הוכחות אני אמורה להביא?

- לתקופה שבה לא היו לי הכנסות: זה לא שהיתה לי הכנסה אחרת בתחילת השנה ואני יכולה להוכיח אותה, אלא לא היתה לי שום הכנסה.

נורא פשוט להוכיח

את מצהירה בכתב שלא היו לך הכנסות בתקופה ינואר- יוני (למשל) ושאת מודעת לכך שהצהרה שיקרית משמעותה קנסות, ריבית, מלקות בכיכר העיר ועבירה פלילית. זה מספיק.

למעלה