חישוב % שיפוע

hyfriril

New member
חישוב % שיפוע

אשמח אם תוכלו להסביר לי נתון שמאוד חסר לי לאחר בדיקות נתוני רכיבה - אך מחשבים אחוזי שיפוע ע"י שימוש בנתוני הפולאר או ע"י שימוש בצורה אחרת? תודה

yaia

New member
גובה מצתבר חלקי דרך

התוצאה התקבלת היא ב-grades כלומר אחוזי שיפוע ולא מעלות חשוב, צריך שגם הגובה וגם הדרך ימדדו באותם יחידות, למשל שניהם במטר. או שפשוט קוראים לעימנואל בלחסן הוא יודע את כל השיפועים

לא גובה מצטבר, הפרשי גבהים מוחלטים

כיוון שגובה מצטבר כולל גם את הירידות ו/או הישורות(במידה ויש) של העליה. לכן בדר"כ גובה מצטבר גובה מהפרש גבהים מוחלט. דוגמא נס-הרים-למטה 220מ', למעלה במגדל 630מ'-410 מ' הפרש גבהים, 5.7 ק"מ אורך= 7.2%.

RAVIVT2300

New member
סינוס זוית השיפוע הוא אחוז השיפוע

מכאן ניתן הבין ששיפוע שאחוזו 7.2 כלומר 0.072 זויתו היא 4.128 מעלות

odedbc

New member
חישוב פשוט: עליה של 1 ק"מ, הפרש גוב

גובה 100מ'. השיפוע יהיה 10%= 100 \ 1000 עליה של 2 ק"מ, הפרש גובה 100מ'. השיפוע יהיה 5%= 100\2000. עליה של 17 ק"מ, הפרש גובה 1150 מ', השיפוע יהיה 14%= 1150\17000 עליה של 10 ק"מ, הפרש גובה 200מ', 42 מעלות, פנצ'ר שני תוך רבע שעה, הבטחת שתגיע הביתה כבר לפני שעה, השיפוע יהיה ....

יאיר, מהר מהר להתכונן לבגרות

במתמתיקה/גיאומטריה. ככה לא מחשבים זוויות, אלא ע"י חיפוש בלוחות הסינוסים של הזוית המתאימה לערך 0.072 שהוא השיפוע הנמדד (7.2%) מישהו למעלה כתב שזה בערך 5%

yaia

New member
1) סיימתי עם טריגו

2) בכל העליות מודדים זווית עם % ולא מעלות זה כמו שאני יתקן אותך ויגיד שאתה צריך למדוד ברדיאנים ולא במעלות
זה מה שהכנה לבגרות מעבדה בפיסיקה עושה לאנשים

yossi113

New member
הכוונה שלו היתה

שזווית, בניגוד לאחוזים היא לא לינארית אלא תלויה בסינוס. כלומר, עבור שיפוע של 50% לא מתאימה זוית של 45 מעלות (כי אם זוית של 30%). זוית של 45 מעלות משקפת שיפוע של 70%~

למעלה