חישוב פיצויי פיטורין

dldl

New member
חישוב פיצויי פיטורין

לא מכבר הופסקה עבודתי לאחר 3.5 שנות עבודה רצופות, בהן עבדתי לפי שעות. פיצויי הפיטורין ששולמו לי חושבו לפי מספר השעות הרגילות (ללא נוספות) הכולל - של כל תקופת העבודה (כל ה-3.5 שנים), מוכפל בשכר הבסיס ברוטו לשעה, ומחולק ב-12. בכך שולמה לי למעשה משכורת ממוצעת (ממוצע משכורותי במשך כל ה-3.5 שנים) עבור כל שנת עבודה, זאת בשעה שבתקופה האחרונה עבדתי יותר שעות מאשר לפני כן. שאלתי היא האם חישוב זה נכון על פי החוק. האם לא צריך לשלם לי משכורת אחרונה, או ממוצע המשכורות ב-3, 6 או 12 החודשים אחרונים, ולא ממוצע של כל תקופת העבודה. אודה לכם אם תוכלו גם לציין איזה סעיף/ים של איזה חוק/ים קובע/ים את זה. ואני מדגיש שוב שעבדתי לפי שעות. תודה, dl

PINIZ

New member
פצויי פיטורין

ישולמו רק עבור השעות הרגילות וללא שכר שעות נוספות. ראה : תקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצוים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים),התשכ"ד-1964. תקנה 1א.

dldl

New member
תודה, אך לא זאת היתה השאלה.

השאלה אם נכון עשה המעביד כאשר בחישוב הפיצויים סיכם את שעות העבודה הרגילות של כל (שים לב: כל) שעות העבודה של כל 3.5 שנות העבודה, חילק סכום זה ב-12 והכפיל בשכר ברוטו לשעה. בכך (כפי שכבר כתבתי) ביצע המעביד מיצוע של מספר שעות העבודה בחודש על פני כל תקופת העבודה. למיטב ידיעתי, יש להתחשב רק באיזושהי תקופת עבודה אחרונה, והשאלה היא: א. האם זה אכן כך? ב. מהי תקופה אחרונה זו: חודש אחרון? 3 חודשים אחרונים? 6 חודשים אחרונים? 12 חודשים אחרונים? תקופה אחרת? ושוב, אני מזכיר שעבדתי לפי שעות (כך שמספר שעות העבודה בחודש, ואיתן השכר, לא היו קבועים), ושחשוב לי לדעת איזה סעיף/ים של איזה חוק/ים קובע/ים את זה.

PINIZ

New member
נכון עשה המעביד

שכן תקופת עבודתך הוא מס שעות העבודה. השכר האחרון הקובע הוא לענין התעריף בלבד

למעלה