חישוב מזונות

מצב
הנושא נעול.

נעמה121

New member
חישוב מזונות

חישוב מזונות
האם בחישוב דמי מזונות נלקחים גם תגמולים של נכה צה"ל?

תשובה

מזונות
הוא טוען שהנכות היא שלו ואינה ניתנת לחלוקה הכוונה היא לתגמולים עבור הנכות ולא כספי חוסר פרנסה או תגמול נצרך האם התשובה עדין חיובית?
תשובה
לצורך תשלום מזונות לוקחים בחשבון את הכנסות החייב מכל מקור שהוא.

בני1234

New member
תגמולים

תשובה
תגמולים
תשלום כספי התגמולים ממשרד הבטחון הינם עבור הנכות ופיצוי כל שהוא עבור הנכות לנכה עצמו. יהיה זה לא הוגן להשאיר לנכה את הנכות עצמה, ואת כספי הנכות להעביר לבת הזוג. לנכה עצמו ישנם הוצאות בגין הנכות והתגמולים מהווים פיצוי על כך. אשר על כן נראה לי שתהה זו גזלת כבשת הרש לקחת את כספי התגמולים ולהעבירם למישהו אחר. ככ נראה לי מצד משרד הבטחון, אם כספי הנכות אינם מגיעים לנכה, אלא למישהו אחר, אין סיבה לשלמם.

zeca

New member
איזה חוסר צדק

תשובה
איזה חוסר צדק
הגבר סובל מהנכות אז למה שזה יהיה חלק מ"הכנסה חיבת" כלומר הכנסה לצורך תשלום מזונות?? אבל אם כבר עוסקים בזה-נניח שלאישה יש קצבת נכות.אז זה גם נחשב לה כהכנסה לצורך קזוז לקבלת מזונות (אישה) או לצורך חשוב מזונות ילדים?

תשובה

איזה חוסר צדק
הגבר סובל מהנכות אז למה שזה יהיה חלק מ"הכנסה חיבת" כלומר הכנסה לצורך תשלום מזונות?? אבל אם כבר עוסקים בזה-נניח שלאישה יש קצבת נכות.אז זה גם נחשב לה כהכנסה לצורך קזוז לקבלת מזונות (אישה) או לצורך חשוב מזונות ילדים?
תשובה
תגמול בגין נכות הינו הכנסה הבאה במקום יכולתו של הנכה להשתכר, ולכן התגמול רלוונטי לצורך תשלום מזונות. ולשאלתך = גם קצבת נכות של אשה נחשבת להכנסה לצורך חישוב מזונות אשה.

בני1234

New member
תגמול נכה צהל

תשובה
תגמול בגין נכות הינו הכנסה הבאה במקום יכולתו של הנכה להשתכר, ולכן התגמול רלוונטי לצורך תשלום מזונות. ולשאלתך = גם קצבת נכות של אשה נחשבת להכנסה לצורך חישוב מזונות אשה.
תגמול נכה צהל
ישנו תגמול בגין הפגימה עצמה, וישנו תגמול עבור אי יכולת להשתכר. צריך להפריד בין הדברים. לא הגיוני, ואתן בכוונה מקרה קיצוני נכה עיוור ישאר עם העיוורון וגרושתו תקבל עקב כך מזונות גבוהים. נראה לי שיש כאן עיוות רציני. אשמח לשמוע עוד דעות

תשובה

תגמול נכה צהל
ישנו תגמול בגין הפגימה עצמה, וישנו תגמול עבור אי יכולת להשתכר. צריך להפריד בין הדברים. לא הגיוני, ואתן בכוונה מקרה קיצוני נכה עיוור ישאר עם העיוורון וגרושתו תקבל עקב כך מזונות גבוהים. נראה לי שיש כאן עיוות רציני. אשמח לשמוע עוד דעות
תשובה
כמובן שמותירים לנכה את אותו חלק בקצבה המשמש לצרכיו המיוחדים.

בני1234

New member
נשאר בשאלה

תשובה
כמובן שמותירים לנכה את אותו חלק בקצבה המשמש לצרכיו המיוחדים.
נשאר בשאלה
התגמולים עבורם מקבל הנכה את כספו מיועדים לצרכיו האישיים ולא עבור גורם אחר. לא נשמע לי הגיוני שמישהו סובל עקב נכותו ומישהו אחר יקבל את הכסף. אם הייתי חברת ביטוח , הייתי מפסיק את התשלומים שעוברים לאדם אחר. להבדיל מכספים או תגמולים המתקבלים עקב אי יכולת השתכרות כתוצאה מהנכות . כאן ישנו הגיון להכניס את הכסף לחישוב מזונות.

התשלומים נועדו להחזיר מצב לקדמותו

נשאר בשאלה
התגמולים עבורם מקבל הנכה את כספו מיועדים לצרכיו האישיים ולא עבור גורם אחר. לא נשמע לי הגיוני שמישהו סובל עקב נכותו ומישהו אחר יקבל את הכסף. אם הייתי חברת ביטוח , הייתי מפסיק את התשלומים שעוברים לאדם אחר. להבדיל מכספים או תגמולים המתקבלים עקב אי יכולת השתכרות כתוצאה מהנכות . כאן ישנו הגיון להכניס את הכסף לחישוב מזונות.
כלומר, לשמש לנכה "תחליף משכורת" מקום בו נשלל ממנו כושר ההשתכרות. כאשר בתשלומים יש מרכיב של "צרכים מיוחדים" ברור שלא ילקחו בחשבון. הוצאות למשל עבור מלוה או עבור אביזרים יחודיים וכד'. כמובן שאם היית חברת ביטוח, עורכי הדין היו חוגגים עליך כי לחברת הביטוח אין שיקול דעת להפסיק התשלומים ואין היא ערכאת ערעור על בתי המשפט.

בני1234

New member
הבהרה

כלומר, לשמש לנכה "תחליף משכורת" מקום בו נשלל ממנו כושר ההשתכרות. כאשר בתשלומים יש מרכיב של "צרכים מיוחדים" ברור שלא ילקחו בחשבון. הוצאות למשל עבור מלוה או עבור אביזרים יחודיים וכד'. כמובן שאם היית חברת ביטוח, עורכי הדין היו חוגגים עליך כי לחברת הביטוח אין שיקול דעת להפסיק התשלומים ואין היא ערכאת ערעור על בתי המשפט.
הבהרה
במצב בו הנכה כן עובד, האם גם אז התגמולים נכללים בחישוב מזונות?

מצב
הנושא נעול.
למעלה