חישוב מאוחד/נפרד

מיהמ

New member
חישוב מאוחד/נפרד

חישוב נפרד מובן , חישוב מאוחד : תמיד חשבתי שמצרפים את הכנסות האישה לבעל ומחשבים מס על סה"כ ההכנסות ונק' הזיכוי:, תושב ואישה לא עובדת . האם זה נכון ? לצורך הדוג' הכנסתי נתונים לסימולטור של מ"ה :שנת 2002 1.הכנסת הבעל 226,080 האישה 20,000 תוצאה : חישוב נפרד :מ"ה ברוטו לבעל 75,912 לאישב 2,000 מ"ה לבעל לאחר ניכויים 71,322 2. הכנסת הבעל 226,080 , האישה 18,000 תוצאה בחישוב מאוחד : מ"ה ברוטו 75,912 לשניהם ביחד מה שמוזר : שציפיתי שהמס יהיה גבוה יותר כי כמו שאני הבנתי מצרפים את ה 18,000 ל 226,080 ועל זה מחשבים מס פה נראה שהם חישבו מס רק על 226,080 איפה הטעות שלי ?

libal

New member
יתכן בהחלט שלא טעית :

כאשר לבת הזוג יש הכנסות נמוכות יחסית , אז כדאי לפעמים לעשות חישוב מאוחד , המטיב עם שני בני הזוג . אגב מחשב מס הכנסה אמור לעשות את החישוב המטיב באופן אוטומטי . והסיבה - בחישוב מאוחד יש יותר נקודות זיכוי מאשר לבעל שאשתו עובדת .

מיהמ

New member
תודה אבל כניראה שלא הבנת את שאלתי

בחישוב מאוחד ,חושב מס על הכנסות הבעל בלבד וניתנה נק' זיכוי נוספת בגין אישה לא עובדת לעטומת זאת בחישוב נפרד גם כן חושב המס ח\לבעל בגין הכנסותיו בלבד ללא נק' זיכוי נוספת. תנסה את הנתונים שכתבתי מקודם בסימולטור של מ"ה ואז תבין את שאלתי אני מודה לך מאוד מיה

libal

New member
יתכן בהחלט שהסיבה היא כדלקמן :

בעל שאשתו עובדת בחישוב נפרד מגיעות לו 2.25 נקודות זיכוי . אותו נישום בחישוב מאוחד כשאשתו עובדת ,יקבל נקודה נוספת בגין בת הזוג ,וכן יהיה זכאי לתוספת של 1.75 נקודות זיכוי באם אין לו ילדים מתחת לגיל 18 , או 2 נקודות זיכוי באם יש לו ילדים מתחת לגיל 18 . כל נקודה שוות ערך למס הכנסה של קצת יותר מ2000 ש"ח לשנה , ולכן קיבלת את מה שקיבלת .

מיהמ

New member
האם ניסית את הדוג' שנתתי ,

בסימולטור של מ"ה ?כי אז תראה שנק' הזיכוי שמקבל הבעל בחישוב מאוחד : 2.25+1=3.25 ללא הבדל בין מצב שיש לו ילדים מתחת לגיל 18 או לא . וחישוב המס בחישוב נפרד לבעל=לחישוב המס בחישוב מאוחד לשני בני הזוג וזה מה שלא מובן לי.

למעלה