חישוב חוב

zvikap

New member
חישוב חוב

צהריים טובים לכולם, רציתי לדעת כיצד נהוג לחשב חוב של לקוח לעסק, בהנחה שבחוזה שנחתם ביניהם לא מצוין לפי איזו ריבית יחושבו פיגורים בתשלום. האם במידה ולא צוין מראש, מותר לי לחשב לפי התנאים העדיפים לי או שיש נוהג מסוים במקרים אלו? אם השאלה לא מתאימה לפורום הזה, אשמח לקבל הפנייה לפורום המתאים, תודה רבה.
 

נפתלי ג

New member
לצביקה

אם אין הסכם יש בעיה להגדיר ממתי זה פגור. אלא אם מדובר בתשלום עבור שק שחזר מקובל לגבות ריבית בהתאם למה שאתה משלם לבנק. תהיה לך בעיה אם הלקוח יסרב לשלם. הסנקציה היחידה שלך נגדו היא שתפסיק לעבוד איתו. במצב השוק היום, זה מותרות.
 

diabolik

New member
ריבית חריגה

אני נוהג לחייב לפי ריבית החריגה המקובלת בבנק שלי. פניה ללקוח חייב עם דרישת ריבית נעשית אצלי רק לאחר ש"כלו כל הקיצין" איתו. זה המצב בשוק. אם אתה מעוניין לתחשב - פנה אלי בכתובת שבחתימה
 
למעלה