חישוב הזרקת גונל

MissC1

New member
חישוב הזרקת גונל

בנות שאלה קטנה בנוגע למזרק,

אני תמיד רושמת ומתעדת את הכמות שאני מזריקה ופחיתה מהכמות שנשארה במזרק, איכשהו אני מגיעה כל פעם לסיום המזרק
כאשר לפי החישוב היבש לא נשאר חומר ואילו במזרק נשאר מעט יותר חומר
לדוגמא 300 מ"ל - לפי החישוב אתמול נשאר לי 50 במזרק, הייתי אמורה להזריק 75 אז כיוונתי ל- 75 את המנה והזרקתי,
וראיתי שזה נותן להריק את כל המנה ועוד נשאר קצת... שוב עברתי על החישוב וחישבתי נכון כל הימים מאז פתיחת המזרק.
היום הייתי צריכה להזריק 75 ולפי החישוב לא היה אמור להיות חומר בכלל, אבל, המזרק נתן לי להזריק וסימן שחסרים לי 50 מ"ל
ז"א 25 מ"ל נוספים נשארו לי מאתמול, את ה- 50 שהיו חסרים השלמתי ממזרק חדש...
איך זה יכול להיות שנשאר לי יותר במזרק? זה מרק חכם שמורה כמה נשאר וכמה צריך להשלים אם נגמר...
יכול להיות שיש קצת יותר חומר ממה שרשום על האריזה?

acka

New member
חומר

אני יודעת שבפיוריגון יש עודף מכובד.
בגונאל תאורטית יש רק 37.5 יחידות ספייר אבל לא יפתיע אותי אם מכניסים קצת יותר ליתר בטחון.

MissC1

New member
לפי החישוב שלי יוצא שהיו 50 יחידות ספייר...

אני מקווה לפחות שזה ככה כדי שלא תהיה פדיחה עם ההזרקות...
ממש לא בא לי נסיגה אחורה של ההורמונים...

ואני מנצלת כדי לשאול אותך שאלה קטנה שלא קשורה, מקווה שזה בסדר...
ביום 3 למחזור עשיתי מעקב לראות שאין ציסטות ואפשר להתחיל טיפול, ראו ממצא ציסטי צלול פשוט בשחלה ימינית 16*20
בר חווה התחיל טיפול של גונל 50 יחידות, הגעתי לUS ביום שבע וראו רירית 6.5, בימין זקיק 19.5, בשמאל 10 מ"מ אני נחרדתי חשבתי שהביוץ אוטוטו קורה וצריך אוביטרל או יחסים, אבל
בדיקות הדם מתאימות ליום מחזור 7 כמו בד"כ ולא מראות ביוץ קרוב, ולא מתאימות לזקיק 19.5 אלא תואמות לזקיק 10 ולרירית 6.5. מכאן בר חווה הסיק שמדובר בציסטה שראינו
ביום 3 למחזור. שאלתי הטכנאית מה קרה לציסטה והיא אמרה שאין לה זכר ושמדובר בזקיק! אם בר חווה צודק, מה שלרוב קורה הטכנאית טועה ומטעה (ולצערי זה לא פעם ראשונה וגם לא שניה)
היו מקרים שקראו לי כמה פעמים ל-US בהול אצל בר חווה לבדוק שוב כי התוצאות לא הגיוניות וזה תמיד קורה איתה! יש מה לעשות עם זה?

האם הציסטה עלולה לפגוע בסבב הזה? האם זה סיכון שאני ממשיכה גונל למרות המצאותה? היא עוד תגדל?

תודה אקה...

סליחה על ההתערבות

פשוט הייתי בסיטואציה דומה. המזרקים הגונאל יש אקסטרא, מאוד יכול להיות שהם מגיעים עד ל 50. לגבי הציסטה, בתור מי שעשתה מעקבים כל פעם אצל טכנאית אחרת, יכולה לומר שיום אחד אחת ראתה 3 זקיקים ויום ולמחאת אחרת לא ראתה כלום, הם לא נעלמו. בפני הרופא עומדות גם תוצאות בדיקות הדם ויוצר קל להבין אם מדובר בזקיק או הציסטה. אם התחלת טיפול עם ציסטה סביר להניח שהיא תגדל עם הגונאל, היא לא אמורה להפריע לאיפול, רק יכולה להשפיע על ערכים בבדיקת הדם. בהצלחה

MissC1

New member
תודה רבה!

שמתי לב שגם במזרקים הקודמים היה אקסטרה ותמיד אותו דבר ובוודאות לא התבלבלתי עם החישוב אז את צודקת...

מה יהיה סוה של הציסטה? האם היא תתפחלץ מתישהו? מלחיץץ אף פעם לא הייתה לי...

היא אמורה

חלילה אם יגיע המחזור היא אמורה להיעלם איתו אבל צריך להמשיך לערוב ולוודא שהיא החליטה להקים מאהל אצלך. בהצלחה

למעלה