אתה מניח קיום פשרה אחת שהיא נכונה
בפועל יתכן מצב בו יש כמה פשרות "טובות" אפשריות ואף אחת מהן אינה עדיפה על רעותה אפילו אובייקטיבית - לא כל שכן סובייקטיבית - ומנגד יתכן שאין אפילו פשרה אחת אפשרית שהיא ראויה, ועדיין תדרש לפשרה כזו [ודאי, שגם המנעות מוחלטת מבחירה או מעשיה אף היא בחירה - אין לאן לברוח].
מציאות בה אנשים מתים היא בעיניך מציאות רעה או טובה? הרי אנשים מתים בפועל, האם זה רע או טוב? המציאות אינה רעה ואינה טובה, זו חוויה סובייקטיבית שלך המתבונן. ההתייחסות למציאות החברתית כשונה מהותית שגויה - אשליית השליטה היא זו שמדברת, אתה מניח שביכולתך לנווט ולקבוע מה יקרה במציאות החברתית - אבל כל בני האדם שותפים לאשליה הזו, מה שבהכרח אומר שאיש מהם לא באמת שולט בכלום. ודאי שאני שותף לאשליה הזו, אין אדם שיכול להתקיים אחרת.
שוב, לא החברה היא ישרה וחומלת, בני אדם הם אלו. היישות שאתה קורא "חברה" היא מדומיינת, אין לה תודעה, אין לה שיקול דעת, אין לה אפילו פה שיאמר את דברו. לכן גם איני רואה משמעות לאמירה שצדק נעשה ל"חברה" - בהקצנה, אפשרי מצב בו הצדק החברתי שאתה מדבר עליו יגרום לעוול לפרטים, ואיש לא ייתרם מהעוול הזה, כי ה"חברה" לא נהנית מהצדק הזה.
אבל בעיקר, למשפט האחרון, לדעתי שוב אינך מבין את השונות העצומה בראיית עצמי והמציאות סביבי בין אנשים שונים: איני מדבר על מצב בו הרוצח רוצה או שואף למות, אלא שהוא אדיש לאפשרות מותו, בדיוק כשם שהוא אדיש למותו של קורבנו: ערך החיים בעיניו פחוּת מראש מערך החיים בעיניך, ולכן בהכרח זה חל גם על חייו שלו עצמו. זה שישתדל להתחמק מהעונש לא סותר זאת כלל. אילו היה רואה ערך לחיים בכלל ולחייו בפרט, שיקול דעתו [שאתה כל כך רוצה להאמין בו] היה מביא אותו להמנע מרצח - כי בנטילת חיי הזולת אני מסכן את חיי עצמי - אחרת אין לך הסבר רציונלי לקיומם של רוצחים בחברות בהן נהוג עונש מוות על רצח, אלא אם תניח שהם טפשים, ואפילו אם הם טפשים כפי שאתה סבור, פירושו שעונש המוות לא אפקטיבי כי אנשים הם טפשים. אבל כאמור, לא טפשות ולא אי רציונליות מביאים אנשים לרצוח להערכתי, אלא מערכת ערכים שונה בתכלית משלך, ואותם ערכים בדיוק בהכרח - לוגית, רציונלית - מביאים את הרוצח עצמו לפתח אדישות למותו שלו. אני די משוכנע שאם תשאל את שליסל יענה הוא עצמו שאינו רואה שום קושי למות, לא אתפלא אם כששלף את הסכין עשה זאת בידיעה ברורה שהוא עלול למות בו ברגע - זו האדישות שאני מדבר עליה, שמביאה אדם כזה לרצוח ללא עכבות.