חישוב הביוץ - שאלה

נשואה 3 3

New member
חישוב הביוץ - שאלה

לפי החישוב של מעין מהמחזור הקצר מפחיתים 16 והמהמחזור הארוך מפחיתים 16 עשיתי את החישוב ומה שיצא לי זה שבוע של חלון פוריות זה לא יותר מדיי? מאחר והרופא שלי אמר שיש לקיים את המצווה במשך 5 ימים אחרת הזרע נהייה דליל. אז עוד קצת פרטים שתוכלנה לעזור לי בחישוב. המחזור הרגיל שלי במשך השנה החולפת הוא בן 29 ימים. החודש המחזור השתגע והגיע אחרי 27 ימים. את המחזור החודש קיבלתי בתאריך 23/7 (אחרי 27 יום מה שלא קרה בשנה האחרונה) המחזור הבא הארוך צריך להיות ב 20/8 והמחזור הקצר צריך להיות ב 18/8 אז מתי חלון הפוריות ? מתי צריך להתרחש הביוץ? כי שבוע נראה לי הרבה זמן וזה מה שיצא לי בחישוב. את רואה מעין כנראה שדילגתי על כיתה א'

חלון ביוץ של 5 ימים

הוא כלל האצבע כשהמחזור סדיר. אבל אצלך המחזור זייף קצת ושיבש את החישוב לחלון. כרגע לא ידוע מה יהיה אורך המחזור הקרוב אצלך (אוגוסט) אם יהיה קצר מהרגיל (27 יום) או כמו תמיד (29 יום) ולכן כדי שלא תפספסי, מחשבים את החלון כך שתתפסי את חמשת הימים של מחזור קצר וגם את אלו של מחזור ארוך. ולכן יוצא חלון של שבוע. אם עובדים בשיטה של יום כן יום לא במשך השבוע הזה, הזרע לא נהיה דליל. הביוץ הצפוי: 2/8-8/8 כולל

פּוֹנְג

New member
לא הבנתי את עניין הדלילות...

אולי התכוונת שלא לקיים יחסים כל חמשת הימים... אם כך יש בזה משהו, אם אין בעייה באיכות הזרע, אז הוא לא נהיה דליל אלא רק יש כמות קטנה יותר, אבל אם יש בעיית זרע אז כן, כמות הזרעים הטובים והשילוב של כמות כללית קטנה יותר - מקטינה את הסיכויים. לכן אומרים לעשות יום כן ויום לא. וגם אם יוצא שחלון הפוריות שלך גדול - אז אין צורך להתיש את ההורים העתידיים...

נשואה 3 3

New member
פונג לגבי הדלילות.

לפני חודשיים היה החודש הראשון שאני ובעלי התחלנו לנסות, ניסינו בכל המרץ וקיימנו את המצווה כל החודש כלללללללל יום. והמחזור הגיע. באנו לרופא וסיפרנו לו והוא אמר שזה מדלל את הזרע לכן צריך לחכות לימי הביוץ כי כל 5 פליטות זרע הזרע מדלדל, כלומר הכמות ולכן צריך לחכות אחרי 5 פליטות לא יודעת כמה זמן. 60 שניות בנושא דילול זרע.

פּוֹנְג

New member
נראה שיש כאן איזו היא חוסר בהירות

הזרע איכותו אינה מידללת אלא הכמות שלו. זאת אומרת שעל מנת לקבל את ה'תרכיז' הטוב שיש רצוי להמנע מלתת זרע כמה ימים לפני הימים הפוריים. זה נכון. אבל זה שתמנעו אפילו כל החודש ותעשו את זה בימים הפוריים כל יום, לא ישנה את העובדה שכמות הזרע תקטן עם כל גמירה של הגבר עם כל יום שיעבור. עכשיו כמו שאמרתי אם אין בעיה של איכות, אז זה בסדר אבל אם יש בעיה של איכות אז רצוי לעשות זאת יום כן ויום לא על מנת לתת לצינור הזרע להתמלא שוב. אבל אם יש חלון פוריות גדול יותר... בהחלט צריך לקחת גם את זה בחשבון ולא לעשות זאת כל יום. אלו היו 60 שניות על דעתי בנושא

מעיןבר

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif הבעיה בכמות הזרע

זו יורדת כאשר מקיימים יחסי מין לעיתים קרובות - לגוף לוקח זמן לחדש את המאגרים. לכן יש המלצה על קיום יחסים אחת ליומיים - לתת לגוף שהות להתארגן. כאשר חלון הפוריות גדול (כי כאשר המחזורים אינם סדירים קשה יותר לצמצם את טווח הזמן שבו עשוי להתקיים ביוץ) זה גם מקל קצת על הנפשות הפועלות
(ואם ביום שלישי לא בא לי...
) וכמו שכתבתי כאן בתשובה אחרת - היות שהזרע יכול להמשיך ולהתקיים בגוף האישה עד 72 שעות אין חשש לפספס - גם אם קיימתם יחסים יום לפני הביוץ ולא ביום הביוץ עצמו אתם "מכוסים" (ככה אדוה שלי נוצרה
).

נשואה 3 3

New member
רגע חישוב שונה משל לולה

קודם כל תודה על התשובה המפורטת שנתת לי (השארתי לך גם מסר) אבל החישוב שלי ושלך שונה. מאחר וקיבלתי החודש בתאריך 23/7 (המחזור הקצר, 27 ימים) אז המחזור הקצר הבא צריך להיות ב18/8 ואז מורידים 12 ימים וזה יוצא ב3/8 ולפי המחזור הארוך שצריך להיות ב20/8 (מחזור בן 29 ימים) אז הפחתתי 16 ויצא לי 9/8. איך יצא לנו שונה?

נשואה 3 3

New member
פונג../images/Emo45.gif על חוש ההומור

כיף לראות כאן חוש הומור שיוצא ממך וחוזר אלייך. בכלל כיף שיהיה כאן חוש הומור כי יש ימים נורא מדכאים, אז פונג את אחלה.

למעלה