חישוב גילאים -

חישוב גילאים -

אודה אם מישהו יוכל ליישב לי את הבעיה הנ"ל: ישנן שתי תקופות היסטוריות של דמויות שלמדו בהוגוורטס : 1) שנות ה- 40 : וולדמורט, האגריד - יודעים זאת לפי הספר השני, בו הארי היה בן 12, ונאמר שם שלפני 50 שנה נפתח חדר הסודות, וזה נעשה כמובן ע"י וולדמורט, שניסה להאשים את האגריד - שניהם למדו שם פחות או יותר ב- 1942 2) שנות ה- 70: ג'יימס, סיריוס, רמוס, סנייפ, לילי - כולם בני אותו גיל (פחות או יותר).>> הארי נולד ב 1980, שנה אחרי שנישאו הוריו פחות או יותר בגיל 20 וכך יוצא שהם למדו בהוגוורטס בשנות ה-70 (יש חישוב יותר טוב - אין לי כוח, אבל אלו הן השנים). אבל!!! בספר השישי במסיבת יום ההולדת של הארי אצל הוויזלים כתוב שרמוס מעודד את הארי להסתכל על תאריך הדפסתו של ספר השיקויים של הנח"ד.הארי בודק, והתאריך הוא לפני כחמישים שנה. איך זה יכול להיות שייך לסנייפ??? (כמו שסנייפ גילה לו בסוף שהוא הנח"ד) גם אם כן, יכול להיות שסנייפ עצמו רכש את הספר מיד שניה - ואז זה יהיה ממישהו שכן למד בהוגוורטס בתקופתו של וולדמורט! אולי מידיו של וולדמורט עצמו איכשהו?... (אמנם נכתב שוולד' הגיע להוגגורטס עם רכוש יד שניה - אבל מדובר רק על שנתו הראשונה, אין לדעת לגבי ההמשך... תודה למשיבים!

נראה לי שכן... כי...

כשרמוס אמר להארי לבדוק את התאריך, הארי ראה שזה לפני 50 שנה והתאכזב כי הוא ידע שאבא שלו לא למד בהוגוורטס באותה תקופה... אני אביא ציטוט אם תביא לי את העמוד או את הפרק בו רמוס אומר את זה להארי כי אין לי כוח לחרוש עכשיו על כל הספר......מספיק שקראתי אותו 6 פעמים.. P:

הארי בודק את גיל ספר השיקויים בעמוד

308 בספר השישי. אני התכוונתי אם כתוב איפה שהוא שהספר היה שייך בעבר לאמו של סנייפ? כי זה לא נראה לי...

אז הנה כל הציטוטים! גם זה שרצית...

הציטוט שמראה שזה לא ספר של סנייפ כי זה לא מתקופת הלימודים שלא..(אלא אם כן זה יד שנייה אבל אני יודעת שזה של אמא של סנייפ..): "רון נרדם כמעט מייד, אבל הארי חיטט במזוודה שלו והוציא את רקיחת שיקויים למתקדמים כדי לקרוא בו לפני השינה. הוא הפך את הדפים וחיפש, עד שמצא בתחילת הספר את תאריך ההדפסה. הספר היה בן כמעט חמישים שנה. לא אביו ולא החברים של אביו למדו בהוגוורטס לפני חמישים שנה." ועכשיו...הנה הציטוט שמראה שהספר היה שייך פעם לאמא של סנייפ: " "טוב אתה שומע, אני קצת צדקתי בעניין הזה של הנסיך חצוי הדם," היא אמרה בהיסוס. "את חייבת לזרות לי מלח על הפצעים, הרמיוני? איך לדעתך אני מרגיש עכשיו?" "לא - לא הארי, לא התכוונתי ככה!" היא אמרה בחיפזון והציצה סביב לבדוק שאף אחד לא מקשיב להם. "אלא שצדקתי לגבי זה שהספר היה שייך פעם לאיילין פרינס. אתה מבין... היא היתה אמא של סנייפ!" "באמת שמתי לב שהיא מכוערת," אמר רון. הרמיוני התעלמה ממנו. "המשכתי לעבור על ערימת העיתונים הישנים, והיתה שם מודעה קטנה על חתונה בין איילין פרינס לאיש בשם טובאיאס סנייפ, ובהמשך מודעה על לידה של - " "- רוצח," ירק הארי. "טוב... כן," אמרה הרמיוני. "אז... קצת צדקתי. סנייפ כנראה היה גאה בזה שהוא 'חצי פרינס' - הבנת? טובאיאס סנייפ היה מוגל, לפי הכתבה בנביא היומי." " מקווה שעכשיו הכול מובן לך..

ומכאן עולה לי נק' למחשבה -

אמא של סנייפ למדה יחד עם וולדמורט בהוגוורטס - אולי יתפתח מזה משהו...

אולי...

אבל אם היא התחתנה עם מוגל אז היא כנראה לא הייתה חביבה על וולדמורט...

לא נראה לי-יכול להיות..ומה עם תודה?

יכול להיות אבל בינתיים אין לדעת... ומה עם תודה אחרי שככה חיפשתי לך וציטטתי לך??

כמובן! תודה רבה... החיפושים שלך

הובילו אותי לחשוב שאולי יתפתח משהו מזה שאמא של סנייפ וולדמורט למדו יחד, שוב תודה על ההיענות המהירה!

holo

New member
כל עניין חישוב הגילאים

הוא ממש לא חשוב לדעתי, ולא תורם לשום דבר. להפך, אין לכך שום מטרה והדבר היחידי שיוצא מזה, זה הקצבת תקופה מסויימת להתרחשות העלילה. זה דבר לא נחוץ, מכיוון שזהו ספר בדיוני, שאמור להיות מכוון לכל גילאי האוכ', והוא אמור לתת תחושה של נצחיות, עמידה במבחן הזמן ושתמיד יהיה רלוונטי, שתמיד תרגיש קשור אליו, ושתקרא את הספר החמישי, הארי תמיד יהיה בשבילך בן 15, ולא בן 26 כי השנה עכשיו היא 26 והארי נולד בשנת 80. זה רק פוגע בחוויות הקריאה לדעתי.

מה ה מצב

New member
זה לא מאד חשוב אבל

אם זה לא מסתדר נכון זה יוצר חורים בעללילה. דברים לא הגיונייים. זה מעצבן. וזה בכלל לא קשור לאם הספר יהיה נצחי או לא. זה לא ספר הסטוריה שלא אכפת לנו מה קרה כי זה קרה ב1992. הפוך, בבכל שיש פחות חורים בעלילה אז יש לספר יותר סיכויים להישאר נצחי.

holo

New member
זה לא קשור לחורים בעלילה

זה ממש לא מונע ממך להבין משהו. זה לא משנה לאף אחד באיזו שנה הארי נולד. מה שאולי חשוב, זה היחס בין הדורות, זה הכל. ואין צורך לציין שנים, רק הפרשים.

למעלה