חיקוי או זיוף?

Witchcrafts

New member
חיקוי או זיוף?

אמנם לא צפיתי בגירסה הישראלית של "הישרדות", אבל קראתי את החשיפה שפורסמה באחד העיתונים ועודכנתי, בלית ברירה – הסדרה הפכה לנושא שכיח אפילו בארוחת הצהריים בבסיס – ברכילויות. אני תוהה ומתפלאת: איך יכול להיות שאחרי כל העבודה בעיניים, המשכתם (לא מכלילה) לעקוב ואין לכם בעיה לצפות בעונה השנייה? ובכלל, לאחר "הישרדות" הלא־ישראלית־טיפוסית, כלומר – האותנית, מה דעתכם על זו שלנו ועל הדרך שבה הופקה? תוכלו לציין את הפלוסים שהיו בה לעומת המקור, אם בכלל? האם נצליח להגיע למספר כה רב של עונות או שכבר רואים את הסוף?

d1f2

Active member
השרדות הישראלית דווקא בסדר

עזבו את כל הקטע של הרמאויות וכל הדברים האלה. מה שכל כך יפה בסדרה השרדות אלה הם האנשים שמשתתפים בה - הם עושים את כל הסידרה. אז גם אם הייתה התערבות בגירסא הישראלית, עדיין מי שעשה את הסידרה נשאר על המסך(המשתתפים).

השרדות הישראלית הייתה סדרה נחמדה סך הכל

לקח לי זמן להבין שזה אינו הפורמט המקורי של 16 עונות השרדות אמריקה, אלא סדרה נחמדה שהכל מבוים ומכור ואפילו נתנו לעובד ההפקה להיות שחקן אורח בסדרה בתור שופט. והשחקן הזה קפון, נראה לי הוא יגיע רחוק, בקרוב נראה אותו בסרטים ופרסומות.

nick at noon

New member
לקח לי זמן להבין

אני די הפסקתי לראות (ראיתי עדיין את הגמר) כשהבנתי עד כמה הכל שם מכור. אבל שאלתי אנשים אחרים למה הם רואים והבנתי שפשוט לא אכפת להם. לטענתם זה כמו לראות סדרה עם תסריט, מה זה משנה אם אנשים מאחורי הקלעים קובעים מה יקרה.

קואלה4

New member
בדיוק ככה

הישרדות הפכה להיות כמו כל סדרה רגילה עם תסריט (וחבל).

YaaraForest

New member
הם פשוט לא הבינו את הקטע של המשחק הזה

ובגלל זה העונה הייתה כל כך גרועה.. אולי זה בגלל שזה עונה ראשונה ועדיין לא יודעים איך לשחק ואיזה אסטרטגיות צריך שיהיו. רוב האנשים שהיו שם לא ראו את העונות של הישרדות (חוץ מקפון.. חח ורואים את זה) ולכן זו לא הייתה עונה כזו מעניינת.

הישרדות הישראלית....

התחילה בצורה טובה ומותחת כמו שמצפים מהשרדות האמריקאית להיות (אם מתעלמים מכל הבעיות הקוסמטיות שהיו לישראלית, והיו הרבה). בהמשך, בניגוד לאמריקאית, היא הפכה להיות צפויה, משעממת ולחלוטין לא אמינה עקב התערבות ההפקה. באמריקאית, הפרקים האחרונים הם הכי מותחים בעוד שאצל הישראלית יכולת לוותר עליהם בלי בעיה כי לא היית מפסיד כלום. למה זה מקבל רייטינג כל כך גבוה? כי פרויקט מסוג זה מגיע לראשונה לישראל ורוב הישראלים לא מכירים לעומק את התוכנית האמריקאית אז להם זה חדש לחלוטין. אם חצי מהצופים היו כמוני וכמו אנשים שמבינים עד כמה התוכנית גרוע, לא רק שאנשים לא היו שמים את שיר התוכנית בפאלפון שלהם, מס' הצופים היה יורד בצורה דרסטית וערוץ 10 היה הולך בי בי. אני חושש שחברת ההפקה תחזור על הטעויות גם בעונה השניה (הם כבר עשו טעות ראשונה - גיא זוארץ חוזר לעונה השניה) והרייטינג ישאר זהה. יסמין, אם את רוצה לראות הישרדות, רק את האמריקאית. אם את רוצה לראות את מרינה בביקיני אז רק את הישראלית.

הרייטינג כל כך גבוה מפני שכולם מכירים את

הסדרה. הפורמט הזה הוא הצלחה היסטרית, פורמט גאוני, כל מי שישב לראות השרדות עונה או שתיים, שואל את עצמו מתי לעזעזל יעשו עם ישראלים. הרייטינג גבוה כי זה כמו לראות השרדות אמריקאית אבל רק עם ישראלים, וזה שילוב גדול. ישראלים אוהבים לצפות בישראלים אחרים. אבל כישראלים, גם שחטנו את הפורמט ואין קשר בין הגרסה הישראלית לאמריקאית, ולצערי גם עונה הבאה תהיה דפוקה כמו העונה ה-1.

זה מה שאני חשבתי בהתחלה...

שזו סיבה מספיק טובה לרייטינג גבוה אבל עשו את זה כל כך רע שזה כבר לא כל כך מעניין. הישראלים אחרים ממשיכים לראות את זה כי הרוב לא מכיר את האמריקאית ויכול להשוות ביניהם.

hpbn

New member
לעומת האמרקאי - ממש גרוע

אני לא אהבתי את ההישרדות הישראלית, המשתתפים לא היו טובים, והמשימות היו די גרועות. וגם, כבר ראינו את האיים הקארביים בעונות אמריקאיות, והפרס לא שווה את זה. אולי החוויה של המשתתפים, וגם זה תלוי בהפקה.

למעלה