חיפש עיירה בשם

גדעון10

New member
חיפש עיירה בשם

אני לא מצליח למצוא עיירה, שצריכה להיות ליד העיירה של הורי, בלץ. שם העיירה, כפי שאבי כתב, הילץ. בשום מקום לא מצאתי אותה. אולי זה קילץ? ואולי שם יהודי? חיפשתי ב"שטעטל סיקער" ואין HILZ.

האם נזכה לדעת באיזו מדינה מדובר../images/Emo35.gif

ובנוסף, מהו האיות הלועזי המדויק של בלץ והיכן היא
ארנון

גדעון10

New member
BELZ

סליחה, שכחתי. המקום היה פעם פולניה והיום אוקרינה. הקואורדינטות של בלז הם: צפון: 50 מעלות ו - 23 דקות. מזרח: 24 מעלות ו- 1 דקות. לפי נתוני ה"שטעטל סיקער" אני מחפש מפה טובה שדל האיזור. ובנוסף, את העיירה הילץ. אני לא יודע איך מאייתים בפולנית או אוקראינית. מצאתי קילץ שמאוית: KIELCE. האם זה המקביל להילץ?

T a m a r l

New member
גדעון - מפות של איזור BELZ

קיבלת 2 מפות מפורטות של האיזור כאשר שאלת על ויטקוב נובה

הלני

New member
אולי תעלה לכאן סריקת מקור

בו מופיע שם היישוב 'הילץ'? אולי הפענוח שלנו יהיה יותר מדוייק....... הלני

גדעון10

New member
הנתונים שיש לי הם רישומי יד של אבי

ז"ל. אין לי משהו בדפוס. לצערי, לא הספקתי לשאול אותו. הוא כתב "הילץ" (בכתב ידו). בנוסף, אני מאוד מודה על קבלת המפה ה"ישנה". המפה אומנם ישנה אבל הרישומים יפים מאוד. מצאתי שם את בלז וויטקוב נובי. עכשיו אני מחפש את הילץ.

הלני

New member
הבנתי מראש שמדובר בכתב יד

הרי מכך נובעת בעית הפענוח. לי יש מילה אחת ! בכתב שוובך גרמני שאף אחד לא מצליח לפענח..... אולי למישהו אחר זה יראה כתיבה תמה. גם במקרה כזה כבר נתקלתי. לכן, עצתי לך: לבודד המילה, בעזרת תוכנה גרפית ולהביאה לכאן, כדי שעוד עיניים ינסו לקרוא אותה. אגב, לא צריך תוכנה מיוחדת. בכל אופיס יש אחת בילט-אין: MICROSOFT PHOTO EDITOR. בהצלחה, הלני

גדעון10

New member
אבא שלי כתב

על גבי תמונה של אחיו. הכתב ברור מאוד. אני אנסה מחר לסרוק את את גב התמונה.

ט א

New member
הליץ , קילץ

בנוסף לאפשרות של קילץ, קיים מקום שנקרא הליץ (Halic) - מרוחק כ-160 ק"מ מבלז. הנה דף העיירה.

T a m a r l

New member
HALICZ העליטש

49 מעלות 6 דקות 24 מעלות 24 דקות חיפוש בגוגל halicz

ט א

New member
בהנחה שהתכוונת אל 24 44 -

זוהי אותה הליץ שציינתי לעיל, באחד משפע האיותים שלה.

T a m a r l

New member
לא טעיתי בכתיבה. כנראה מדובר באותה

עיירה, למרות שחיפוש בגוגל נותן עוד כמה קוטרדינטות שונות (כולן באתו איזור). אבל, יש די הרבה אינפורמציה, כולל מפות ותמונות.

גדעון10

New member
אני מצרף את מה שיש לי רישומים

מאבא ז"ל. אפשר לראות בבירור שהוא כתב "הילץ" ליד בלז. אני מנסה לזהות את "הילץ". במפה לא ראיתי.

ט א

New member
צוואה רוחנית מאד מרגשת

חבל שהשורה הראשונה אינה קריאה... בכל מקרה היה מאד נוגע ללב לקרוא. לגופה של שאלה, ערכתי חיפושים רבים - בינתים לשוא. לא סביר בעיני שמדובר בקיילצה - אשר אינה כפר אלא עיר, אינה קרובה לבלז, ואינה נהגית עם "ה" כתחליף ל-ק. כמו כן בדקתי אולי הכוונה היתה ל"פילץ" וחלק מה-פ נמחק, אך גם כאן - ללא תוצאה (יש עיירה פילץ - Piltz - Pilica - אך אף היא אינה קרובה לבלז, ואינה נהגית לפי הניקוד שאביך הקפיד עליו. אביך נראה כדייקן מאד - האם יתכן שהמידע שנמסר לו היה שגוי? אגב, מצאתי חמישה אנשים בשם נפתלי טרנר ב-JRI - כולם במחוז לבוב. ישנו גם נפתלי ארנורט באזור טרנופול.

למעלה