חיפשתי אותכם ומצאתי!

yboob

New member
חיפשתי אותכם ומצאתי!

הי, אני לא יודעת להגדיר זאת אבל מקטעי דברים שקראתי הבנתי שיש דבר כזה שנקרא הפרעת קשב וריכוז. אני בן אדם יצירתי עם הרבה פוטנציאל(שומעת את זה שנים) אבל משום מה אני לא מצליחה להתרומם ולהצליח במשהו באופן עיקבי: עובדת בפולסים לא מסיימת דברים שהתחלתי לא מצליחה להחזיק מעמד בעבודה יותר מ8 חודשים קושי בריכוז-מצליחה לעבוד רק בלילות ועוד הרבה דברים... התיסכול אצלי עצום, וזה משפיע על בני משפחתי וכמובן על המצב הכלכלי שלנו. אז אני מחפשת עזרה והכוונה מה לעשות , למי לפנות? אני מבינה שיש תרופות או טיפולים אלטרנטיביים ולפני זה איך יודעים שזהו אכן משהו פיזיולוגי ולא אישיותי? מקווה שמישהו יגיב. יפעת

freearth10

New member
לא יודעים../images/Emo2.gif

היי יפעת, הדעות כאן הן מאוד חלוקות. יש כאלה שרואים בהקשבה רק את ההבט הפיזיולוגי, יש כאלה שרואים רק את ההבט הרגשי, יש כאלה שזה לא משנה להם ממה זה בא ומבקשים לטפל במתח הרגשי שנצבר שהוא זה שתוקע אותנו ולא מאפשר לנו למצוא פיצוי שיעקוף את המגבלה. השבוע בעקבות שאלה שנשאלה כאן, שאלתי חברה שלי שעוסקת בגנטיקה האם יתכן שרגשות עוברות בקוד הגנטי, כלומר הרגשה שבאה כתוצאה מחוויה של האב/אם/סבא וכו יכולה לעבור דרך הגנים לדור הבא או הבא אחריו... התשובה שלה היתה שרגש לא עובר, אבל תכונות אופי כן עוברות בגנים. כך שאם הסבא חווה חוויה מאוד מפחידה ועוד אחת ועוד אחת והוא כתגובה החליט להיות יותר קשוח אל החברה. הקשיחות הזאת כתכונת אופי - אדם ששם עליו טונות של הגנות ושאיבד את רגישותו הפיזית והרגשית - תעבור גם לזכרון התאי, הכעס שלווה לחוויה - לא. כשתכונת אופי זו תבוא במגע עם חווייה אותה חווה הילד יתכן שהוא יבחר להשתמש בה, אבל יתכן גם שהסביבה התומכת היא דווקא זו שתאפשר לו לבחור אחרת. בעיות קשב הן תורשתיות, אז אולי הורייך הצליחו להתמודד איתן, כי בזמנו לא היתה להם ברירה אחרת, אבל הם במצב הרבה יותר קשה ממך כי אצלם ההתמודדות היא כפולה גם שלהם אישית וגם של הדור הבא עם כל התיסכול, הכעס, האשמה you name it... שמתלווה להפרעה. בקיצור, לדעתי לא כל כך משנה מה הסיבה. האם הסיבה הראשונית היא רגשית או דווקא פיזיולוגית. ולכן גם לא כל כך משנה לי אם אדם לוקח תרופות או לא לוקח תרופות. מי שזה עושה לו טוב - זה עושה לו טוב. אבל ברור לי לגמרי שרק כימיה לא יכולה לעזור ולכן אני אישית מאוד ממליצה על טיפולים אלטרנטיביים כטיפול או כתמיכה לטיפול התרופתי. והמלצה אישית. לכי עם תחושת הבטן שלך. כי היא רק שלך.
מאיה

yboob

New member
ואוו, ועכשיו כשאני קוראת את מה ש

את מה שכתבת אני קולטת שגם אבא שלי הוא אדם מתוסכל שלא מימש את היכולות שלו וזהעוד יותר מלחיץ אותי! אני רוצה להוציא ולבטא את מה שיש לי באופן פרודוקטיבי ולהצליח !! איך מתחילים לטפל בזה? איפה? טיפלתי בעצמי ע"י שיאצו ויוגה וזה אכן הקל ו"ניקה" באופן זמני- האם זאת התמיכה אליה את מתכוונת? האם לפנות לפסיכולוג? או שיש יועצים מיוחדים המטפלים בעניין? המון תודה יפעת

freearth10

New member
כן ולא../images/Emo3.gif

יוגה - זו דרך נהדרת. התרגילים שם לא רק עוזרים לגמישות פיזית בלבד, אלא גם לגמישות ריגשית. שיאצו - לא רק מרגיע את השרירים אלא עם מטפל טוב ניתן גם להזרים מחשבות חדשות, לנקות את הישנות. בכל דרך שתבחרי. זו הדרך שלך. אני אישית מדברת על קנסיולוגיה חינוכית, אבל שוב זו לא הדרך היחידה. אם תשאלי אותי קנסיולוגיה או פסיכולוגיה? - הייתי מעדיפה קנסיולוגיה, קודם כל משום שהטיפול הוא הרבה יותר יעיל וגם הרבה יותר נעים, כי המדריך הוא קשוב לגוף הנבדק ולעולם לא יגיע למקום אליו הנבדק עדיין לא בשל להגיע. דרך אגב למה את אומרת שזה "ניקה" אותך באופן זמני? יפעת, למה להסתכל על חצי הכוס הריקה? למה לראות את מה שאבא שלך לא הצליח לממש? לא יותר טוב לראות את כל מה שיש בו ולא את מה שיכול היה להיות בו? מאיה

yboob

New member
תודה מאיה,

תודה על התגובה והעזרה. נראה לי שאעשה כמה דברים : אחזור אל הטיפול הפיזי-יוגה ושיאצו- מאחר והפסקתי,לא היה איפה לפרק את המתח והמטען היומיומי. ולכן "זמני". אנסה לפנות לשירות פסיכולוגי , מעניין אותי לשמוע על טיפול תרופתי(אם אפשר טבעי-יש כזה דבר?) המון תודה לך, ושבת טובה יפעת

N E T S

New member
לקרוא כמה שיותר-בעיקר תקצירים כי

לקרוא מספר זה קשה יותר יש אתרים ומאמרים רבים כאן באתר ובאתרים דומים כך אני למדתי על עצמי ועל התופעה המון ,בהצלחה. הנה כאן עוד אתר מצוין עם הרבה מאמרים שמצורפים שם: http://forums.nana.co.il/forum.asp?id=2064

28איילת

New member
יפעת

את ממש נשמעת כמו רובנו כאן. כדאי לך אולי לעשות אבחון (לדעתי אפשר דרך קופ"ח), יש כל מיני דרכים לטפל בהפרעת קשב, לפעמים אפשר להסתדר יופי בלי תרופות ולפעמים לא אבל שווה לנסות. תמיד כדאי לשלב גם טיפול התנהגותי ואולי תזונתי, יש המון מידע בספר: "ריפוי ADD" מאת ד"ר אמן, יש גם אבחון באתר של המרפאה שלו. (מעין אבחון עצמי). בהצלחה,

nu shoin

New member
שלום יפעת

כולם חווים , בשלב מסוים, קושי להתרכז. זה יכול להיות כתוצאה של לחץ, עייפות או אולי סתם מצב רוח לא טוב. אבל יש אנשים שעבורם זה לא מצב חולף אלא מצב מתמשך שבצורה זו או אחרת היה קיים לאורך כל חייהם. היום יודעים, שלפחות ברוב המקרים, הפרעת קשב מתמשכת היא תוצאה של לקות פיזית שהיא במקרים רבים בעלת אופי תורשתי. במקרה כזה הטיפול האפקטיבי ביותר הוא טיפול תרופתי. ואכן, לאנשים רבים, הטיפול התרופתי הוא נקודת מפנה בחייהם. יכול להיות שהקושי בריכוז שאת חווה הוא עניין זמני, יכול להיות גם שזה עניין מתמשך שיש לו טיפול. אני מצטרף להמלצה להתחיל בקריאת ספר טוב העוסק בנושא. הזכירו את "מריטת עצבים", "ריפוי ADD" ואני מצרף גם את "לשלוט ב ADHD" של ראסל א ברקלי. נשמח אם תמשיכי לשתף אותנו בניסיונך ולהשתתף בניסיוננו.

kniaper

New member
היי yboob

אני שמח שבחרת לשתף אותנו בתחושות שלך, הפורום באמת מהווה מקום שבו את יכולה לשתף אחרים בתחושות שלך ולהשתתף יחד עם אחרים בחוויות. אני מאמין שבמשך הזמן עם קריאת ההודעות של חברי הפורום תוכלי לקבל מושג בהיר יותר לגבי התחושות שלך והקשר שלהן להפרעת קשב. אני מצתרף להמלצה שקיבלת פה ללכת לאבחון. את הדברים שאת מתארת כל אחד פה מכיר על עצמו ברמה כזו או אחרת. מה שבטוח הוא שאת נמצאת במצוקה כל שהי והדרך הטובה ביותר להתחיל ולהתמודד איתה היא כמובן לבדוק ממה זה נובע. אני יכול להעיד על עצמי שהאבחנה עצמה משנה המון בתפיסה של הקשיים ובדרך ההתמודדות איתם כמו כן כמובן יש פה את הפורום שנותן את תמיכה והגיבוי הכל כך חשובים. מקריאת הדברים פה את גם תוכלי לקבל המון עיצות ורעיונות גם תמיכה רגשית כצריך ואחד הדברים החשובים שלפחות אני מקבל מהפורום זה התקווה הכל כך חשובה שאפשר להסתדר גם אם הבעיות האלו בעזרת שימוש בדרכי התמודדות טובות והרבה עזרה של אנשים טובים. אני אשמח לפגוש אותך פה וראות אותך נעזרת ועוזרת ומשתתפת בדיונים. ברוכה הבאה לקהילה.

למעלה