חיפוש

חיפוש

אדם אומר "חייתי בפולין, בגטו ואחר כך בחיי סתר, כל מהלך המלחמה". האם יש רישומי אוכלוסין מערב המלחמה, מתחילתה, ולאחר השחרור? רישומים מבתי יתומים?

masorti

New member
ברור שיש רישומים מפולין לפני המלחמה

אולי לא מערים שהופצצו קשות, אבל בעיקרון יש ארכיונים וניתן לשחזר רישומים. לגבי גטאות ומחנות.. זה כבר תלוי במקרה הספציפי. לדוגמא: מרשם האוכלוסין של היודנראט בגטו לודז' שרד, וכיום ניתן לבדוק האם אדם מסוים גר ברחוב מסוים בגטו. (בדוגמא הזו אני לא יודע עד כמה אי הופעה ברישומים מוכיחה שהאדם לא היה בגטו, אבל ברור שהופעה ברשימה היא הוכחה חזקה שאכן הוא היה תושב הגטו.) כמובן שרישומים גרמניים של טרנספורטים למחנות ההשמדה וכיו"ב מאפשרים גם הם לעתים מעקב אחרי אנשים במהלך המלחמה.

masorti

New member
נ.ב. אני מתפלא שאתה זה ששואל..

ידוע שבשנות ה-50 וה-60 כשאנשים נרשמו לקבלת פיצויים מגרמניה פרחה תעשייה שלמה של תיחמונים שמטרתם "עיבוי" קורות החיים במטרה להגדיל את הסיכוי לזכאות לפיצויים או לקבלת סכום גבוה יותר. עורכי הדין שהתמחו בפיצויים שלטו בפרטי הפרטים של מצב הארכיונים באירופה, וידעו בדיוק היכן השתמרו הנתונים והיכן לא. וכך יכלו לארגן ללקוחותיהם קורות חיים מפוברקים עם סיכוי מינימלי להיתפס. מכיון שגם כיום נושא התביעות לא דעך (בגלל ועדת התביעות וכיו"ב), יש להניח שעורכי הדין הרלוונטיים יודעים בדיוק מה קיים ואיפה. אז קצת מפליא אותי שכעו"ד העוסק בנושא אינך מכיר את מצב הרישומים מימי המלחמה. ובכל מקרה, כדאי שתתיעץ עם עמיתים למקצוע העוסקים בתביעות פיצויים מגרמניה. להם בטח יהיה מידע רב יותר מאשר למשתתפי פורום באינטרנט.

רישום טראנספורטים

ובכל זאת למי שסקרן: אולי תציין היכן נמצאים הרישומים הגרמניים אלו? ורשימות הגטו של הקהיהל היהודית?

talia olav

New member
חלק מהרישומים נמצאים באתר

Jewishgen, במסד נתוני השואה. ישנם מקורות רבים נוספים, מקוונים או בכתב. כדאי שתציין מהם המקומות הספציפיים בהם אתה מתעניין, ואם מישהו מהחברים מכיר אותם - תוכל לקבל תשובה יותר עניינית.

segev018

New member
היכן ניתן למצוא רשימות ניספים

מאושוויץ? סוביבור? ניסיתי את האתר של אושוויץ אבל מחסום השפה כנראה עשה את שלו.

רשימות

אני מחפש אשה שחייה עמנו כאן, וטוענת, ללא שהצלחנו לבסס זאת, כי היתה בגטו וארשה ומתי שהוא, ב1942 הצליחה לחמוק מהגטו ולחיות את שאר תקופת המלחמה במסתור. האם יש עצה איך לאשש זאת ולו חלקית?

masorti

New member
תנסה לחפש בלינק המצורף...

אולי יהיה לך מזל. אני מניח שיש עוד מקורות מידע על הגטו. לגבי תקופת המסתור... ברור לך שאת זה קשה מאוד לבדוק. הרי כל הפואנטה בחיים במסתור היא שאף אחד לא יודע שאתה נמצא שם ואין עליך שום רישומים אצל השלטונות.

talia olav

New member
ספר בנושא -

במאגר הנ"ל מופיעה בין היתר קרובת משפחתי, שברחה מהגטו והסתתרה בצד הארי של וורשה. מקור המידע הוא הספר: On Both Sides of the Wall. Memoirs from the Warsaw Ghetto שנכתב על-ידי Vladka Meed. בין היתר הספר כותב על יהודי וורשה שהסתתרו בצד הארי (לא קראתי את הספר).

למעלה