חיפוש

• פותח הנושא Eli13
  • פורסם בתאריך

Eli13

New member
חיפוש

אני מחפש פרטים על משפחת פיכטנבאום (או פיכטנבוים) שעלו לארץ מפולין בתחילת שנות העשרים, חלק קטן מהמשפחה נשאר בפולין ועקבותיהם אבדו. יש למישהו איזה טיפ בשבילי איך אני בכלל מתחיל. תודה אלי

ראם ערן

New member
הי אלי

ברוך בואך לפורום ולחיפוש השורשים. בתור התחלה אני מציע לך לקרוא את הודעת המנהל (למעלה בשורה האפורה) וכן להיכנס ל"מאמרים" שנמצא באותה שורה. הייתי ממליץ להתחיל את החיפוש בקריאת המאמרים בעיקר זה העוסק באתר הjewishgen שהינו לטעמי האתר המרכזי להתחלת החיפוש . בכל מקרה האתר נוח וידידותי למשתמש וקישור אילו נמצאבקישורים תחת הכותרת "אתרים מרכזים בגניאולוגיה" -משם השמים הם הגבול. במידה וישנן בעיות א(נ)שמח לעזור לך יום טוב וחיפוש נעים ערן

friend9

New member
הי אלי

אני מצטרף בחום להמלצות של ראם. ובנוסף לחיפוש העצמי, נוכל לעזור לך אם תספר לנו על תולדות המשפחה: שמות האנשים, באיזה מקומות גרו, באיזו תקופה (אם יש שנים מדויקות - יותר טוב), וכל פרט נוסף שיכול למקד את החיפוש. האם אתה מחפש רק בחו"ל או גם בארץ?

כמה תוצאות מסקרנות

היי, אלי! כדי לגרות אותך מעט להתחיל את החיפוש ולהיעזר בכל מיני כלים אפשריים, הנה כמה תוצאות שאולי יקדמו אותך: 1. מאגר הנספים בשואה מספרי יזכור - פרוייקט של JewishGen היכנס לדף החיפוש - בתחתיתו יש תיבת חיפוש. הקשת Fichtenboim תתן 4 רשומות עם שם זה. אולי אחת מהן (או יותר) קשורה למשפחתך? 2. JGFF מאגר רשומות של אנשים החוקרים שורשים יהודיים - באתר הגדול ביותר בנושא. הקש בדף זה את שם המשפחה ואת Poland בשם המדינה, בחר באופציה: D-M Soundex וקבל 4 רשומות של חוקרים עם שם משפחה כשלך. 3. פרוייקט JRI אינדקס עצום של מאות אלפי מסמכים מארכיונים בפולין. הקש בעמוד זה את השם Fichtenbaum ותקבל כמה עשרות רשומות. וזה רק להתחלה... אין מנוס מלקרוא, ראשית, את כל המאמרים הרלוונטיים - חלקם יסבירו לך לגבי האתרים והפרוייקטים המצויינים כאן. אנחנו כאן תמיד,
ארנון

Eli13

New member
תודה לכולם

תודה לכולם על הרצון והעזרה, אני אעשה עבודת שטח בהתאם לעצותיכם ואהיה אתכם בקשר. ושוב תודה. אלי

למעלה