חיפוש תמיכה

tanka

New member
חיפוש תמיכה

ערב נפלא לכולם נפל דבר במכללה שבה אני לומדת רפואה משלימה (המכללה למנהל), שהמנהל האקדמי (פרופסור קרסו) יעזוב בתום השנה הזו. הדבר קרה על רקע סכסוך בינו לבין הנהלת המכללה בנוגע לתכנים שיועברו בבית ספר לרפואה משלימה ובנוגע לקידום חקיקה שתהפוך את התעודה שמקבלים הסטודנטים כיום לתואר אקמי מוכר. (כנראה שאי ההסכמה היא גם על רקע כספי). הוא פותח מכללה חדשה ואיתו יעזבו גם ראש המגמה ללימודי רפואה מערבית ועוד מרצים איכותיים וחשובים. האוירה שנוצרה בכיתה שלנו מאוד קשה עקב אי הידיעה מה יעלה בגורל הלימודים שלנו. יש הרבה כעס ודאגה וממש קשה לשבת בשיעורים. יש למישהו רעיונות כיצד לשנות את אוירת הדכדוך והזעם ??? איזה חלון לפתוח כדי שהשמש תחדור?

עצוב מאוד..

לא בגלל שקרסו עוזב אלא בגלל שזו לא פעם ראשונה , והתופעה מצביע בעיקר על כך שגם גדולי המטפלים ברפואה משלימה חלו במחלת הגאוה ויעשו הכל לשקם אתצ האגו שלהם כולל להעיף מנהל אקדמי או להקים עוד מכללה מתחרה.. וכל זאת על חשבון התלמידים שנושאים עינהם מעלה ומחפסים לא רק מאבחנים גדולים ובעלי ידע אלא גם בני אדם.. אני יכולה לספר לך את סיפורה של המכללה לרפואה משלימה ז"ל שהעיפה עקב סיכסוכים פנימיים את רוני ספיר שהיווה לחלק מהתלמידים אורים ותומים ומשא להערצה , האווירה ששררה במכללה היתה דיכאון ואי ודאות אבל המכללה המשיכה ותפקדה , חלק פרשו עם רוני אבל הרוב המשיכו במקום המוכר והידוע.. לגבי הזעם והדיכדוך , זה יעבור עם לחץ הבחינות..
מה שצריך לבדוק זה מיהם המורים שעוברים ונר לרגלי מי את מעונינת להיות.. לכיתתך , לצערי אין לך עיצה אבל לך יקירה
, יעל

yoelnd

New member
מאחורי הקלעים

היי לא איש בשורות אנוכי, אך רצות הרבה ידיעות בענין זה ולא ארחיב ברשת, ויש סיבות שחלקן מוצדקות (לדעתי). בענין התואר והכרה, ארוכה היא דרכינו......

tanka

New member
מסר

אולי תשלח לי מסר? כי לנו התלמידים אין מושג מה קורה! תודה מראש וערב נעים.

esunshine

New member
צרת רבים נחמת....../images/Emo12.gif

זה קורה בעוד מכללות ידועות יותר או פחות...זה חלק מתקופת המיתון. האבטלה גואה, היכולת שלנו לממן שכר לימוד פוחתת...מעט יחסית תלמידים נרשמים. יש כאילו כוונה להתייעל, וגם כוונה לעמוד בדרישות האקדמיות... ואז מפוטרים אנשים, או שמתפטרים עקב סיבות שונות ומשונות שלא תמיד לנו ידועות... אז בואי נאמר שגם במכללות אחרות חווינו זאת...וזה באמת לא קל... אך לפי תורת דרווין הטובים שורדים...ולנו לא נשאר אלא לשרוד! חוץ מזה טוב שתהיה תחרות, הבעיה שפתאום צצות מכללות כמו פטריות אחרי הגשם, שאין להן בסיס איתן וזה גם מפחיד להשקיע בהן...למרות שאולי מדובר במורים טובים. טוב די.. וביי

אדומה2

New member
"כשאלוהים סוגר דלת...

איפה שהוא הוא פותח חלון"~ כפי שאמרה ג´ולי אנדרוז ב"צלילי המוסיקה".
ואני אומרת את זה פה כי עם כל ההמולה שאני מאוד מבינה אותה (אני, במכללה שבה אני נמצאת, עוברת את אותן תחושות עם עזיבת/העזבת המנכ"ל שהיה חלק בלתי נפרד מהמקום במשך שנים רבות), אני במקרה יודעת מי האיש הנכנס להחליף את פרופ´ קרסו, ואת יכולה להיות רגועה שלפחות מעניין יהיה לך. :) צריך פשוט להיות עירניים, עם יד על הדופק, לא לפחד לשאול שאלות ולא לפחד לבדוק גם אופציות אחרות. אבל תני לזה זמן.

מה הכיתה שלך יכולה לעשות?

מיצאו לכם זמן, לפני שעור / אחרי שעור שבו יחד, רצוי במעגל. עשי עם כולם מדיטציה קצרה: לאחוז ידיים (חשוב לסגור מעגל) קחו כמה נשימות - פיתחו את החזה. הרפו את הגוף: ברכיים משוחררות, כתפיים נופלות, לסת תחתונה משוחררת, לשון נופלת בתוך הפה, ומצח רפוי. הזרימו אנרגיה במעגל - בכיוון השעון. אם למישהו יש כאב ראש בשלב כלשהו של המעגל, שיצליב את ידיו ויאחז את ימינו עם האיש שלשמאלו, ואת שמאלו עם האיש שלימינו. המשיכו עד שתרגישי שהאנרגיה נעימה. הפרידו ידיים שכל אחד יתרכז בתקופת לימודיו במכללה. מה היה טוב, מה פחות. מה נותן ללימודיו/יה את הערך שלהם? את ההנאה? מהו הרצון הפנימי של כל אחד ואחד מהיושבים? עאיזו חשיבות יש לקבוצה שהתגבשה בכיתה? האם המכללה חשובה? או המורים האינדיווידואלים? עד כמה יש לכל אחד אמון במקום, שידאג לאדם מתאים כמנהל? עד כמה יש לכל אחד אמון במקום, שידאג לאנשים מתאימים כמורים? איזה מידע חסר לכם? מי הכתובת המתאימה לשאול? מה נחוץ לכל אחד מכם כדי לקבל החלטה מתאימה? פיקחו את העיניים, עשו סבב של שיתוף ואם יש צורך, קיבעו מהי הפעולה שנדרשת, איך יש לבצע אותה, ומי האדם המתאים לבצעה? מה שבטוח, האווירה תשתחרר - תעבדו ביתר הרמוניה. יהיו מי שיירגעו עם החלטה להישאר ולזרום, יהיו מי שיחליטו ללכת אחריו... ויהיו שיחפשו מידע נוסף. משהו בבלבול ובפחד יירגע. בהצלחה!!! ותעדכני איך היה... נאוה

בובי

New member
הכל משמים .

וקצת מהניסיון שלי. סימתי בקיץ ללמוד בתמורות שנה שלישית והיה לנו מדריך מאוד מיוחד שכיף ללמוד איתו. מאחר והינו כתה גדולה הינוצריכים להתפצל בקליניקה לשני כיתות. כתה אחת נשארת ללמוד עם המדריך המעולה שלנו והשניה תלמד עם מדריכה שלא כל כך הכרנו. כמובן שכולם עשו מאמץ להשאר עם המדריך שאהבנו. אני הועברתי לכתה השניה עם המדריכה המופלאה שבאה אלינו לקח לנו מעט זמן להתחבר אך בסופו של דבר הרווחנו הרבה יותר ידע קליני מכיוון שהיה לה המון ניסיון והיא במספר דקות יכלה לתת אבחון מדויק לכל אדם. כך שהכל משמים וממילא ברוב הדברים אין לנו השפעה עליהם. וצריך לזרום ולדעת שהכל לטובה.

למעלה